Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
před 136 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
před 137 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
před 137 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Polévka z mlíčí...
před 137 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec tloušť...
před 137 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
15. října 2021

Pohár předsedy ČRS, den druhý: Prokletý konec kanálu, 350 ulovených ryb a úžasná noc pro některé týmy

V pátek už nepršelo, zato začalo silně foukat, a to od konce kanálu k jeho začátku. To ještě prohloubilo trápení týmů v sektoru A na konci kanálu, kde jsou k deváté hodině ranní, kdy se stanovilo další průběžné pořadí, stále dva týmy bez jediného úlovku – po zhruba třiadvaceti hodinách.

Novinky
15. října 2021

Každá ryba pomáhá: Na pomoc Natálce se mezi závodníky vybere částka přes 35 tisíc korun

Závod Pohár předsedy ČRS nespočívá jen v ultimátním kaprařském zápolení. Taky jde o dobrou věc. Ke tříleté Natálce Černé z Račic se osud nezachoval vůbec fér. Trpí mnoha vývojovými vadami. Narodila s nemocí, která jí znemožňuje přijímat potravu normálním způsobem, takže je krmena hadičkou zavedenou přes břišní stěnu do žaludku. Užívá léky na epilepsii a stále je rozumově na úrovni novorozence. Rybáři, kteří právě závodí na račickém kanálu, Natálku finančně podpoří.

Novinky
14. října 2021

První den závodu Pohár předsedy ČRS přinesl nepříjemný déšť a kapra přes 11 kg

S roční přestávkou způsobenou pandemickými opatřeními ve čtvrtek v 10 hodin odstartoval třetí ročník závodu Pohár předsedy ČRS v lovu kapra. Na račickém veslařském kanále se bude chytat nonstop až do neděle.

Novinky
14. října 2021

Třeboňský kapr zdraží, kilogram bude o Vánocích stát asi 120 Kč

Rybářství Třeboň očekává, že kilogram kapra bude při vánočním prodeji u stánků stát kolem 120 korun. Meziročně tak zdraží asi o deset procent.

Novinky
13. října 2021

Konzumace ryb může zachránit pacienty s těžkým průběhem covidu

Covid-19 způsobuje těžký akutní respirační syndrom vyvolaný koronavirem SARS-CoV-2. Vážnou komplikací je pneumonie, kterou lékaři pozorují až u 30 % případů středně a těžce nemocných. Zachránit je mohou, zjednodušeně řečeno, ryby.

Praxe
12. října 2021

Zig Rig: Chytejte kapry, i když „neberou“!

Moderní chytání kaprů ve sloupci metodou Zig Rig je čím dál rozšířenější. Nedávno jsem šel okolo písníků poblíž bydliště a byl jsem překvapený, kolik rybářů se snaží s dlouhými návazci prezentovat nástrahu do sloupce.

Poznávání
12. října 2021

Invazivní „čínské medúzy“ v českých vodách

Zprávy o výskytu čínských medúz v našem geografickém prostředí by zcela jistě stačily, aby někteří citlivější jedinci začali plnit zejména virtuální prostor ostrými slovy o útoku cizích vlivů z jihovýchodu na naši přírodu…

Novinky
11. října 2021

Začal výlov rybníka Rožmberk, rybáři očekávají 150 tun ryb

Třeboňští rybáři dnes ráno zahájili výlov největšího českého rybníka Rožmberk. A stejně jako loni se musí kvůli koronaviru obejít bez doprovodných akcí se stánky, kam jezdilo 50 000 lidí. Rybáři plánují z Rožmberka výnos 150 tun ryb.

Novinky
11. října 2021

Pořádné drama během posledních dvou nocí Stairs2Hell: Úžasný finiš Poláků vedl k vítězství!

Na Novomlýnské nádrži v sobotu ráno skončil pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Zvítězil polský tým Sonik sports & Eko baits team Poland, který ve čtvrtek ještě nebyl ani v první desítce celkového pořadí. Poláci navíc ulovili největšího kapra (o hmotnosti 29,82 kg) Novomlýnské nádrže vůbec.

Praxe
10. října 2021

Rybaření v říjnu: Jak nachytat ryby, i když (prý) neberou

V říjnu začnou řady rybářů na březích revírů pozvolna řídnout. Důvod je zřejmý: stále chladnější počasí, které už tolik nepřeje sedavým způsobům rybolovu. Ti, kteří vytrvají a obětují pohodlí, se však stále mohou dočkat nádherných úlovků. Nehledě na to, že chytání ryb v podzimní přírodě, plné úchvatných barev a průzračného, svěžího vzduchu, je zážitkem samo o sobě.

Recepty
9. října 2021

Halászlé ze sumce

Tato slavná maďarská polévka se vaří nejčastěji z více druhů ryb a má mnoho variant. Někde se v Maďarsku podává s krupicovými haluškami, jinde se širokými nudlemi či chlebem. Do polévky se leckde vkládají i opečené kousky rybího masa. V Maďarsku se každoročně pořádají soutěže ve vaření této proslulé rybářské dobroty. V našem případě jsme použili hlavu ze sumce a jeho prsní ploutve.

Ostatní
8. října 2021

Jáma

Ze zelenavého přítmí náhle vystupuje silueta stojícího stromu. Větve obalené řasami vypadají jako zafačované ruce malomocného. Strom stojí stále zpříma. A támhle je další a další! Malomocný les na dně kamenné Jámy vyplněné vodou.

Poznávání
8. října 2021

Učíme se v Třeboni: Bolen dravý

Bolen dravý (Aspius aspius) je naší původní rybou, která se však vyskytuje spíše lokálně a má řadu zajímavostí. Jde o tzv. reofilní druh, což znamená, že jde o rybu říční. Stojaté vody jí tedy příliš nevyhovují a v rybničních soustavách se s ním tak setkáváme jen velmi vzácně. Výborně se ale bolenům daří v údolních nádržích. Zde je totiž voda kvalitnější i částečně průtočná. ÚN dále poskytují mohutnou rozlohu a téměř neomezenou potravní základnu.

Novinky
7. října 2021

Charitativní kaprařský závod podpoří čtyřletou nemocnou Patricii

„Kapraři pro Patricii“ je charitativní kaprařský závod dvojic na pomoc malé Patricii. Závod trvá 74 hodin a koná se na revíru Kastlův rybník (Vstiš, Plzeň-jih). Uspořádat závody a pomoci tím někomu, kdo to opravdu potřebuje, byl nápad Radka Zacha, rybáře s velkým srdcem.

Šupiny
7. října 2021

Zlomí obrovská sázavská štika letošní rekordy? Úspěšní rybáři museli k měření použít dva metry

Prvního říjnového dne se Vladimíru Hrabánkovi povedl na Sázavě životní úlovek. Po třiceti minutách zdolal nádhernou štiku dlouhou 118 cm. Největší štika oceněná zlatým odznakem v loňském ročníku soutěže NEJ NEJ, kterou časopis Rybářství vyhlašuje od roku 1971, měřila o centimetr méně.

První Předchozí 1 63 71 72 73 74 75 83 173 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled