Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
před 141 dny
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
před 142 dny
Fotografie
Jiří okomentoval Jaké boilie zvo...
před 142 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 143 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 143 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
27. září 2021

Smrt na rybách: Kolemjdoucí našel bezvládné tělo u břehu potoka Mastník

Tělo muže bez známek života objevil kolemjdoucí v sobotu 25. září po třetí hodině ráno u obce Hrazany na Příbramsku u břehu potoka Mastník, pravostranného přítoku Vltavy.

Rady začátečníkům
26. září 2021

Co by měl vědět každý začátečník: Rybářské přístřešky

Před zhruba třiceti lety byly takřka neznámé. Jedinou výjimku tvořily výtvory domácích kutilů. Dnešní trh nabízí nekonečné množství typů lišících se rozměry, tvary, barvou i cenou.

Novinky
24. září 2021

Tohle se prostě nedělá. Přesvědčili rybářku, aby na facebook napsala, že trofejního kapra chytila na jiné boilie, než na které skutečně chytala

Jana Pacovská chytala na jistém soukromáku a podařilo se jí ulovit největšího místního kapra. Měla ohromnou radost a samozřejmě se úlovkem pochlubila na facebooku. V tu chvíli se do toho vložili lidé z tohoto soukromého rybníku.

Zahraničí
24. září 2021

Říjnové Rybářství: Lov bojovných a zdravých pstruhů v kouzelném Slovinsku

Slovinsko je známou muškařskou baštou pro rybáře z celého světa. Do zdejší panenské přírody s křišťálově čistou vodou jezdí nejen Evropané, ale rybáři ze všech koutů světa. S kamarádem Alešem jsme tam plánovali vyrazit už minulý rok, ale těsně před odjezdem Slovinci uzavřeli hranice a kvůli covidu jsme museli cestu odložit o celý rok. Letos se to naštěstí povedlo.

Praxe
23. září 2021

Maličkosti, které zpříjemní rybaření

Už jste to viděli? Rybář přijde k vodě, otevře kufr, chvilku něco ladí a najednou se nad hladinou objeví dálkově řízené vznášedlo, které létá nad vodou sem a tam. Rybář pozoruje monitor a vyhodnocuje situaci.

Novinky
23. září 2021

Ten okamžik, kdy se žralok dozví, že už není na vrcholu potravního řetězce…

Posádka lodi kapitána Johna Brossarda měla minulý týden během plavby na moři nedaleko Floridy velké štěstí. Podařilo se jim chytit na udici krásný exemplář žraloka černonosého (Carcharhinus acronotus). Jenže pak si všimli, že nejsou jediní, kdo má o tuto kořist zájem.

ČRS a MRS
22. září 2021

Kapři budou letos dražší. Málo přibrali kvůli chladnému počasí

Podzimní výlovy začaly. Právě v těchto týdnech se jako první vypouštějí rybníky v Praze. Kvůli letošnímu chladnému počasí ovšem budou ryby menší. To povede ke zvyšování jejich ceny.

Novinky
22. září 2021

Čeští rybáři ulovili v Chorvatsku unikátní rybu: Když ji sníte, následky jsou podobné užití LSD

Očnatec obecný je nesmírně zajímavá ryba. Žije ve východním Atlantiku a Středomoří, její požití vyvolává velmi silné halucinogenní stavy. Už ve starověku ji jako rekreační drogu užívali staří Římané a Polynésané. Výjimečným úlovkem se redakci eXtra.cz pochlubili čeští rybáři, kteří očnatce chytili v Chorvatsku.

Ostatní
21. září 2021

Slušnej pytlák

Kdysi jsem jako kluk jezdil k babičce na venkov, asi 7 km od Hradce Králové. Mezi vesnické raubíře jsem ale zakrátko zapadl. Některé rošťárny byly pro mě nové, o to zajímavější. Patřilo mezi ně opékání cizích slepic nebo holubů, vyplavování myší na poli, popřípadě války mezi pevnostmi postavenými z balíků slámy.

Novinky
21. září 2021

Pachatel je anebo bude vášnivým rybářem, jsou přesvědčeni policisté

Kolínští policisté řeší případ vloupání do dvou osobních vozidel. Ta stála na parkovišti u obchodního domu v Kolíně v ulici Benešova. Zloděj ukradl hlavně vybavení pro rybáře.

ČRS a MRS
20. září 2021

Rozhovor o otrávené Bečvě: Jak po roce hodnotí celou kauzu někteří hlavní aktéři?

Redakce iRybářství oslovila osobnosti, které v případu otrávené Bečvy figurují, a položila jim několik otázek ohledně vyšetřování celé kauzy. Byli to Stanislav Pernický, předseda MO ČRS Hustopeče nad Bečvou a ohlašovatel havárie, mluvčí ČIŽP Jiří Ovečka a člen sněmovní vyšetřovací komise k otravě Bečvy Petr Gazdík (STAN). Otázky jsme položili také premiérovi Andreji Babišovi, který na ně ovšem nereagoval.

ČRS a MRS
20. září 2021

Rok od otravy Bečvy: Jak probíhaly události krok za krokem

Uplynul rok a v případu otrávené Bečvy je stále více otazníků než odpovědí. Jak tedy šly za sebou klíčové okamžiky během největší ekologické katastrofy posledních let? Nalezneme vůbec někdy viníka?

Poznávání
19. září 2021

Je kapr inteligentní tvor?

V poslední době čtu různé diskuze o inteligenci kapra. Někteří tvrdí, že jde o rybu hloupou a že ji rybáři zbytečně přeceňují. Jiní kolegové kapra naopak považují za velmi chytrého, všemi mastmi mazaného soupeře. Jak to tedy je?

První Předchozí 1 65 73 74 75 76 77 85 175 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled