Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 139 dny
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 139 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 140 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 141 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 141 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
6. října 2021

Kam za kapry na podzim?

Podzim bezpochyby patří k nejlepším měsícům pro lov kaprů. Kapří instinkt velí, že je nejvyšší čas vydatně se nakrmit před přicházející zimou. Chladnější, větrem prokysličená voda k tomu jen dopomáhá. A tak se mnohem snadněji než v jiných obdobích můžete dočkat bohatých úlovků či trofejních ryb.

ČRS a MRS
5. října 2021

Bohumínský Gliňoč: Když nejde zanesený rybník vybagrovat, pomohou speciální bakterie

Trojnásobně lepší kvalitu vody má dnes rybník v přírodním areálu Gliňoč v Bohumíně na Karvinsku. Město při jeho čištění místo bagrování bahna zvolilo alternativní metodu.

Novinky
5. října 2021

Ruský rybář ulovil obrovského lososa, podle statistik IGFA jde o rekord

Parádního lososa obecného (Salmo salar) ulovil na řece Jokanga na Kolském poloostrově v severním Rusku ruský rybář Konstantin Ščerbovič. Losos měřil rovných 100 cm.

Poznávání
4. října 2021

Učíme se v Třeboni: Nové možnosti okouna říčního

Okoun říční (Perca fluviatilis) je rybou, která do našich vod patří od samotného počátku vytváření ichtyofauny a nepochybně každý z nás se s ním už mnohokrát setkal – a to bez rozdílu věku rybáře, zkušeností nebo doby trávené u vody.

Video
4. října 2021

Chystají Japonci prodej živých zmražených ryb? Podívejte se sami!

Na videu vytáhne člověk z lednice zmrzlého karase stříbřitého a vhodí ho do kádě s vodou. Po minutě a 13 sekundách od vhození zmrzlé ryby se u tlamy karase objeví první vzduchová bublina, po několika dalších sekundách poprvé pohne ploutví a během chvíle začne normálně plavat.

Komerční články
4. října 2021

České rybářství a rybníkářství: Udržet se nad vodou není žádná legrace

Rybníky neodmyslitelně patří k české krajině. Vedle produkce rybího masa slouží k rekreačním účelům, udržují biodiverzitu a zadržují vodu, čímž pomáhají vytvářet jedinečný ekosystém. O výjimečnosti českého rybářství – rybníkářství ve srovnání se zahraničím, tradičních postupech a výzvách, kterým obor čelí, jsme pro projekt Ryba na talíř vyzpovídali Jána Regendu z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Poznávání
3. října 2021

Zpět k pramenům

Reprodukce mnoha rybích druhů v různých částech naší planety je spojená s putováním za čistější, dobře prokysličenou vodou, resp. i kvalitnějším třecím substrátem. Ryby migrující do horních úseků řek a potoků nás nejednou udiví tím, že se občas dokáží prodrat téměř k jejím pramenům.

Recepty
2. října 2021

Řecký rybí salát s lilkem

Chutný salát ze slunného Řecka, připravuje se převážně z tresky, opečeného lilku a další zeleniny. Fantazii se meze nekladou.

Poznávání
1. října 2021

Hnízdění ryb na americký způsob

I když se nám při slově hnízdění nejspíš vybaví nějaký druh opeřence, je nutno říct, že kromě ptáků patří mezi „hnízdiče“ i některé druhy ryb. Rybáři dobře znají třeba naše dva dravce – candáta a sumce, kteří se vytírají do hnízd, obyčejně vystlaných úlomky vodní vegetace.

ČRS a MRS
30. září 2021

Říjnové Rybářství: Lov dravých ryb na Lipně

Lipno je fenomén. Je to největší umělá nádrž v České republice, ale i v Evropě a tím pádem i náš největší revír. Mluví se o něm hlavně v souvislosti s lovem dravců a s tím také o pravidlech, jak tyto ryby lovit. Rád bych širší rybářské veřejnosti připomněl trochu historie, okomentoval současnou situaci a pokusil se nastínit možnosti do budoucna.

ČRS a MRS
30. září 2021

Chytal ryby v Zámecké zahradě, chtěl si odnést 7 kaprů. Hrozí mu tři roky vězení

Pytláka s plným batohem ryb zadržela v pondělí 27. září hlídka policie v Zámecké zahradě v Teplicích. Devětatřicetiletého muže zahlédl s prutem u vody kolemjdoucí, který policii přivolal. Uvedl to včera Teplický deník.

ČRS a MRS
29. září 2021

Podzimní migrace lososa: Jak se může lovit od 1. října na soutoku Labe a Kamenice?

Severočeský územní svaz upozorňuje na svých stránkách na úpravu bližších podmínek výkonu rybářského práva (BPVRP) na soutoku Labe a Kamenice, revír 441 019 LABE 1 (změny jsou vyznačeny tučně).

Video
29. září 2021

Šonovo rybaření: Krmení pstruhů z ruky

Koukání do vody při každé příležitosti je doprovodný příznak závislosti na rybolovu. Taky to tak máte? Třeba já musím vždy koukat do vody a hledat rybí siluety, když se vyskytnu poblíž vodní hladiny.

Poznávání
28. září 2021

Ryby jako inspirace pro užité umění

Lidé se už při výrobě prvních předmětů denní spotřeby – hliněných nádob, zbraní (oštěpy, luky), oděvů, obydlí i dalších výrobků často snažili, aby jejich výtvory měly nejenom praktické využití, ale potěšily oko i duši. Proto je zdobili různými způsoby, třeba řezbou, rytím nebo malbami.

Novinky
27. září 2021

Neuvěřitelný úlovek: Boj se stokilovým sumcem o délce 251 cm trval 35 minut

Trvalo to přes půlhodinu, než Michal Staněk v neděli udolal obrovského sumce na zatopené pískovně Poděbrady nedaleko Olomouce. Měřil 251 cm, vážil 95 kg.

První Předchozí 1 64 72 73 74 75 76 84 174 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled