Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 160 dny
Fotografie
Radek okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 162 dny
Fotografie
Radek okomentoval Navnada...
před 162 dny
Fotografie
Radek okomentoval Šňůra na feeder...
před 162 dny
Fotografie
Radek okomentoval Na revírech Rep...
před 162 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
28. června 2021

Pozor na policejní kontroly na nádrži Horka! Rybařit se tu nesmí

Nádrž Horka spadá do ochranného pásma vodního zdroje, a proto je do jejího okolí vstup zakázán. I přesto se ale najdou lidé, kteří zákaz porušují a vydají se k nádrži například rybařit. Karlovarští policisté ji letos budou kontrolovat častěji.

Ostatní
27. června 2021

Kutilský koutek: Jak v malé udírně zpracovat i velkou rybu?

Někdy ulovíme velkou rybu, kterou bychom chtěli vyudit vcelku. Ale ouha. Zjistíme, že se do naší udírny nevejde! Jedná se sice jen o několik centimetrů, ale o to větší máme zlost. Týká se to hlavně úhořů. Poradil jsem si s tím, posuďte sami.

Recepty
26. června 2021

Candát na bazalce se smaženou cibulkou

Bazalka má typickou vůni a výraznou chuť. K přípravě ryb se hodí, Italové se bez ní neobejdou. Bazalka navíc podporuje chuť k jídlu, působí proti nadýmání a kdo má problémy se zažíváním, pro něj je bazalka lékem. Dokáže uklidnit mysl a rybímu masu dodá šmak, jak se říká hezky česky.

Video
25. června 2021

Vydra. Dokonalý predátor na lovu pstruhů

Vydra je dokonalý lovec, bohužel pro ryby a pro rybáře. Stačí se podívat na tohle video z horské říčky na polské straně Tater. Dospělé vydry nemají, minimálně v Evropě, žádného přirozeného nepřítele. Jsou na vrcholku potravního řetězce. Jedinou hrozbou může být člověk.

Poznávání
24. června 2021

Přírodní štičí líhně

Biologie štiky je v našich podmínkách probádána dobře. Je to pochopitelné, protože se jedná o vrcholového predátora, který má v evropských vodách nezastupitelné místo. I v rybnících patří k tradičním dravým vedlejším rybám. Protože rybářský tlak na štičí populace je v mnoha lokalitách značný, je celkem přirozené, že rybáři stavy štiky ve svých revírech podporují vysazováním jejího plůdku, nebo již větších štiček odchovaných v líhních.

Praxe
24. června 2021

Jak přelstít exhibicionistu bolena?

V minulosti býval bolen vzácnou rybou a chyběla i dokonalá rybářská výzbroj, která by tuto ostražitou rybu pomohla přelstít. Dnes máme obojí. Boleni obývají řeky, jezera i údolní nádrže a daří se jim velmi dobře. Úlovky v délce 60–80 cm už nejsou žádnou vzácností.

ČRS a MRS
23. června 2021

Veslaři versus rybáři: Komu patří vodní plocha?

Veslařský oddíl má na rybníku Jordán vytyčenou tréninkovou dráhu, do které by neměli vstupovat rybáři na loďkách. Přinesou nová pravidla větší bezpečnost na Jordánu, anebo jen rozpoutají hádky?

ČRS a MRS
22. června 2021

Chtěli zachránit ryby v Kostelanské tůni, teď jim hrozí pokuta přes milion korun

Rybáři se snažili zamezit úhynu ryb v Tůni u Kostelan, za to na ně nastoupila Česká inspekce životního prostředí. Jsou „vyšetřováni“ kvůli ničení stanoviště a usmrcování ropuch obecných, zvláště chráněných druhů živočichů, v této přírodní památce.

Praxe
21. června 2021

Tajemství úspěchu při lovu kaprů na velkých vodních plochách (2)

V minulém díle jsme si řekli, jaké výhody skýtá rybaření na velkých vodních plochách. Popsali jsme si vhodné vybavení do lodi. Dnes si povíme, jak vnadit, jaké montáže používat.

ČRS a MRS
21. června 2021

V nádrži Dlažkovice uhynula nejspíš celá rybí obsádka. Co je příčinou katastrofy?

K masivnímu úhynu ryb došlo v nádrži Dlažkovice (MO Libochovice) na Litoměřicku, jde o zhruba 1300 kg. Podle mluvčího severočeského územního svazu Jana Skalského mohla uhynout celá rybí obsádka včetně trofejních kaprů a štik.

Novinky
21. června 2021

Bellyboat pro vozíčkáře: Jak splnit sen těm, co měli v životě smůlu

Plán, jak otevřít cestu k rybařině i těm, kdo jsou na invalidním vozíku, vymyslel Julius Nass jednoho krásného dne na Orlické přehradě.

Praxe
20. června 2021

Tajemství úspěchu při lovu kaprů na velkých vodních plochách (1)

Menší a středně velké vody jsou podle mě optimální variantou pro brzké jarní období. Nyní se podíváme na rozsáhlé vodní plochy, jako jsou jezera, ÚN a jiné obrovské revíry. Mnohé jsou v brzkém jaře ještě málo produktivní, ale právě koncem jara a počátkem léta začínají naplno ukazovat svůj potenciál.

Recepty
19. června 2021

Závitky ze pstruha

Pokud si chcete připravit pstruha trochu netradičně, zkuste tenhle zajímavý a chutný recept.

Šupiny
18. června 2021

„Když jsem viděl, že je to sumec albín, málem jsem omdlel,“ popisuje šťastný rybář

Někomu se ve středu během zahájení sezony dravců dařilo více, jiným méně. K těm šťastnějším patřil i Marek Piotrowski. Z Labe kousek od Mělníka vylovil nádherného sumce albína.

Šupiny
17. června 2021

Zahájení sezony dravců: Jak se vám dařilo?

Téměř šestiměsíční čekání je u konce, přichází čas milovníků přívlače a dravých ryb. Sociální sítě se plní fotkami úlovků. Jak si první den sezony dravců užili čtenáři iRybářství?

První Předchozí 1 73 81 82 83 84 85 93 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled