Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář a policaj...
před 109 dny
Fotografie
Ladislav okomentoval Ulovená munice...
před 109 dny
Fotografie
Ladislav dal lajk diskusnímu vlánku Dva kapři o jíd...
před 109 dny
Fotografie
Ladislav okomentoval Dva kamarádi a ...
před 109 dny
Fotografie
Ladislav okomentoval Řeka bez ryb...
před 109 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
30. března 2022

Otrava Bečvy míří k soudu. Dočkáme se konečně usvědčení viníka?

Státní zástupce Jiří Sachr podal obžalobu v kauze předloňské otravy řeky Bečvy. Obžaloval jednu fyzickou a jednu právnickou osobu. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Novinky
29. března 2022

Zhruba 1200 kg ryb, ale i pneumatiky, jízdní kola nebo nákupní vozíky. Jak probíhal odlov v Brně?

Rybáři o víkendu odlovili z tříkilometrového úseku řeky Svratky v Brně víc než tunu ryb. Odlov byl naplánovaný kvůli výstavbě náplavky.

ČRS a MRS
29. března 2022

Novela invazního seznamu. Za puštění některých druhů ryb zpět do vody hrozí rybářům pokuta až 30 tisíc

Od 1. ledna 2022 vstoupil v platnost zákon č. 364/2021 Sb., kterým se změnily některé zákony v souvislosti se zaváděním předpisů EU v oblasti invazních nepůvodních druhů. Jak se změny dotknou rybářů?

Zahraničí
28. března 2022

Rybářský ráj na Maledivách

Na květen 2021 jsme si naplánovali cestu na Maledivy, protože jsme chtěli zažít chytání ryb na otevřeném moři. Neodradil nás ani covid-19.

Praxe
27. března 2022

Udělej si sám: Lopatka na vnadění

Aby byl lov na položenou nebo plavanou úspěšný, je třeba lovné místo dobře provnadit. Rybáři, kteří jezdí na závody, přípravu krmení rozhodně nepodceňují a svoje receptury si pečlivě střeží, protože že je to klíčová záležitost. K tomu, aby se naše návnada dostala na námi určené místo, slouží různé pomůcky.

Recepty
26. března 2022

Pražma královská na bylinkovém másle s česnekem

Pražma královská nebo také pražman zlatý, popřípadě mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Hmotnost pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, takže na porci pro osobu počítáme s jednou rybou. A mějme na paměti, že čerstvá ryba je vždy lepší než zmrazená.

Novinky
25. března 2022

Záchrana ryb před bagry: Rybáři odloví tříkilometrový úsek Svratky kvůli stavbě

Rybáři o víkendu přesunou kompletní rybí obsádku z tříkilometrového úseku řeky Svratky v Brně. Bude se zde totiž stavět náplavka – a dřív, než se do řeky ponoří bagry a rypadla, je potřeba ryby odlovit. Jinak by mohly uhynout.

ČRS a MRS
24. března 2022

Mladí úhoři se zabydlují v povodí Labe

Východočeští rybáři vysadili ve středu 23. března mladé úhoře do předem určených rybářských revírů. Monté pochází z odlovů řeky Loira v oblasti Nantes ve Francii.

Novinky
23. března 2022

Odbahňování rybníku ohrožuje vzácné škeble

Škebli rybničné, našemu největšímu a silně ohroženému druhu měkkýše, se v rybníku na říčce Pšovce v CHKO Kokořínsko – Máchův kraj dobře daří. Teď se ovšem musí rybník Stříbrník odbahnit. Proto je nutné škeble přesunout, aby neuhynuly.

ČRS a MRS
22. března 2022

Zrušení horní míra kapra, zákaz pouštění amurů. Ochranáři upravují pravidla na olomouckých jezerech

Ochranáři se obávají zhoršení stavu vody v jezerech Chomoutov a Poděbrady u Olomouce. Mohly by se podle nich na jezerech rozmnožit sinice a další škodlivé organizmy, což by mohlo vést až k masivnímu úhynu ryb. Proto přistoupili k novým opatřením, podle kterých nesmějí rybáři vracet do vody ulovené amury a velké kapry.

Praxe
21. března 2022

Jak chytit v zimě kapra přes 70 cm? Mladý rybářský youtuber odhaluje své triky

Patrik Štolc se věnuje rybaření pět let. Ze začátku chytal na srkačku, brzy ale začal poznávat cílený lov velkých kaprů na boilies. Na níže uvedeném videu se můžete inspirovat, jak lovit velké kapry v době, kdy zrovna nehýří aktivitou.

Praxe
21. března 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Kaprařina

S ohledem na skutečnost, že mnoho firem nemá čas, či chuť svoje výrobky vybavovat českými polepy, popřípadě vytvoří jedinou univerzální samolepku „drobná bižuterie“, vám mohou následující řádky vám pomoci při nákupu propriet nutných k lovu i při čtení některých odborných textů.

Recepty
20. března 2022

Pepřenky z matjesů

Kdo by ze své oblíbené hospůdky neznal klasické pepřenky z matjesů? Udělat si je můžete samozřejmě i doma.

Novinky
18. března 2022

Ministerstvo plánuje kontrolovat výpusti. Zabrání nová opatření katastrofám podobným Bečvě?

Ministerstvo životního prostředí chce kvůli otravě Bečvy inventarizovat výpusti a kanalizační soustavy v celé republice.

Novinky
17. března 2022

Rybaření v zahraničí: Jak komplikuje válka na Ukrajině plány cestovních kanceláří?

Zájem o rybářské zájezdy se od počátku roku výrazně zvyšuje. Některé cestovní kanceláře ale zaznamenaly pokles poptávky nebo dokonce zrušení rezervace v souvislosti s děním na Ukrajině.

První Předchozí 1 51 59 60 61 62 63 71 161 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled