Fotografie
l.lacha@seznam.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 110 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 110 dny
Fotografie
Josef okomentoval Oranžová do čis...
před 110 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečené makrely ...
před 110 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Lín pečený s br...
před 110 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
16. března 2022

Policie ukončila vyšetřování otravy Bečvy. Bude opět obviněna Energoaqua?

Policie ukončila vyšetřování předloňské otravy řeky Bečvy a navrhla obžalovat jednu právnickou a jednu fyzickou osobu. Spis nyní studuje žalobce.

ČRS a MRS
15. března 2022

Začaly jarní výlovy pražských rybníků. Bude i doprovodný program

Výlovy rybníků neprobíhají pouze na podzim. Rybáři využívají také vhodné předjarní a jarní období a část vodních ploch vypouští až nyní.

Novinky
14. března 2022

Přihlaste se na kaprařský závod na Pískové Lhotě, pomůžete nemocným dívkám

Na začátku května proběhne na Pískové Lhotě devadesátihodinový charitativní kaprařský závod na pomoc třináctiletým dvojčatům Johance a Elišce. Přijďte si zazávodit, a navíc pomoci dobré věci.

Novinky
14. března 2022

Rybáři objevili v Berounce mrtvolu muže

Nepříjemný zážitek čekal v neděli ráno na rybáře z Plzně. Krátce před devátou hodinou dopoledne uviděli v řece tělo bez známek života.

Poznávání
13. března 2022

Rybaření v březnu: Jak nachytat ryby, i když (prý) neberou

Březen. Čerstvý větřík rozmarně sviští nad meandry nížinné říčky, vinoucí se tu lukami, tu lesy, daleko od lidských obydlí. Větve olší a vrb se ještě zimničně chvějí v studeném světle pozdního odpoledne, ale v našedle okrových barvách předjaří je už cítit příslib teplých dní, v nichž vše kolem zahalí svěží, voňavá zeleň…

Recepty
12. března 2022

Cullen skin

Populární polévka ze Skotska s mlékem nebo smetanou, která nese název severovýchodního města této ostrovní země.

Praxe
11. března 2022

Karas stříbřitý: Úhlavní nepřítel – nebo snad ne?

Jako malý špunt jsem sotva udržel rybářský prut, ale karásky jsem úspěšně lovil. Na plavanou. Malý karásek byl ostatně i první rybou, kterou jsem chytil. A tak to šlo i dál. Bylo nádherné chodit na známá místa, kde jsem u padlého stromu lovil líny či okouny, na mělčinách žila početná hejna krásných zlatých rybek, mezi něž občas zaplul i kapřík.

Praxe
10. března 2022

Březnové přemlouvání

Březen za kamna vlezem… Anebo taky ne. V týdnu telefon zpíval několikrát písničku o tom, že další víkend strávíme s kamarádem na rybách. Sobotní ráno nemohu dospat a těším se, jak s Michalem probereme rybařinu přímo u prutů a budeme plánovat, co vše letos podnikneme.

Novinky
9. března 2022

Rybáři budou uklízet ÚN Orlík. Připojíte se také?

Pojedete-li na ryby anebo jen projít se k údolní nádrži Orlík v termínu od 14. března do 3. dubna, zkuste posbírat odpadky kdekoliv na březích této nádrže.

Praxe
8. března 2022

Děs na dně aneb Ďas mořský a jeho lov

Úlovek mořského ďase je snem mnohých příznivců mořského rybolovu. Pro většinu z nich ale bude i nadále rybou plnou záhad a dohadů, rybou tajemnou a zdánlivě nedosažitelnou, přeludem.

Novinky
7. března 2022

Milevští rybáři na schůzi spontánně vybrali peníze pro Ukrajinu

V neděli se v milevském domě kultury uskutečnila výroční členská schůze místní organizace ČRS. Kromě oficiálního programu se na místě spontánně uskutečnila i sbírka peněz na pomoc válkou zasažené Ukrajině.

Poznávání
7. března 2022

Učíme se ve Vodňanech: Invazní raci a boj s nimi

Mezinárodní obchod, lodní doprava, turismus a dovoz zvířat a rostlin nemusí mít vždy jen pozitivní dopady. Může vést k záměrnému či nechtěnému rozšíření nepůvodních druhů na nové lokality, kde unikají přírodním vazbám, predátorům nebo chorobám.

Recepty
5. března 2022

Rizoto ze sumce

Rybí rizoto chutná výborně, lze připravit jak ze sladkovodních, tak z mořských ryb.

Poznávání
4. března 2022

Učíme se v Třeboni: Zima na rybnících

Nepochybně každý rybář i nerybář v posledních letech zaznamenal, že zima na našem území je poněkud jiná, než bývala. V některých lokalitách by se dokonce dalo hovořit o pouze dlouhém podzimu a brzkém jaru.

Praxe
3. března 2022

Preparace rybích hlav

Vzpomínkou na pěkný úlovek ryby bývá ve většině případů fotografie. Ještě lépe připomene chvíle napětí a rybářského úspěchu preparát úlovku. Nejjednodušší je preparování rybí hlavy.

První Předchozí 1 52 60 61 62 63 64 72 162 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled