Fotografie
Jaroslav okomentoval Aktivní rybolov...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav založil otázku Děti...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na víně...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav založil otázku Želva...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Co by měl vědět...
před 248 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Zábava
11. listopadu 2019

Máme výherce soutěže o Rybářské stráže

Velmi nás potěšilo množství správných odpovědí. Pro ty, kteří si nebyli jisti nebo nesoutěžili přinášíme správné odpovědi.

Recepty
11. listopadu 2019

Kapr na majoránkovém másle s domácími zelňáky a smetanovou omáčkou

Tento recept nepatří mezi nejjednodušší, odměnou za delší a složitější přípravu vám bude fantastický pokrm, který uspokojí i náročné jedlíky.

Poznávání
10. listopadu 2019

Pod hladinou České řeky

Do téže řeky dvakrát vstoupíme i nevstoupíme. Zůstává totiž jméno řeky, voda však již odtekla. L. A. Seneca

Poznávání
9. listopadu 2019

Kapří poradna – teplota vody a zakrmování u padlého stromu

Je známé, že nejlepší doba na kapry je brzy na jaře a na podzim. Bude to pravděpodobně teplotou vody. Ptám se, jaká by měla být ideální teplota na podzim na přelomu září a října? Dále chci zakrmovat místo u potopeného stromu o rozměrech asi 5x5 m a pokládat montáž těsně k překážce. Je vhodné takto zakrmovat a chytat kapry?Dále chci zakrmovat místo u potopeného stromu o rozměrech asi 5x5 m a pokládat montáž těsně k překážce. Je vhodné takto zakrmovat a chytat kapry?

Novinky
8. listopadu 2019

Obří kapr z Labe bojoval 45 minut! Proč tak dlouho?

Chtěl bych vám povědět příběh, který se dá nazvat dítě štěstěny. Tento rok jsem začal chytat už od 9. února a počítal, že mé úlovky budou lepší než loni. Ale do 2. listopadu tomu tak nebylo.

Šupiny
7. listopadu 2019

Jak dostat ženu na ryby?

Ženy mají ve světě rybaření již delší dobu své místo. Žen rybářek v posledních letech přibývá. Povím vám, jak jsem se k rybaření dostala já.

Poznávání
7. listopadu 2019

Čisté druhy a plemenitba u ryb

V dnešním článku bychom se rádi dotkli složitějšího tématu, které by se celkově dalo označit jako genetika u ryb. Celkově je genetika sama o sobě velmi obtížnou vědou a velká část rybářů mnohdy ani netuší, že by se tato problematika dotýkala i našich ryb.

Šupiny
6. listopadu 2019

Za velkými kapry do Chorvatska (3)

V minulých letech jsem psal články o rybaření na našich vodách, ať už soukromých nebo svazových, kde jsem nachytal krásné kapry do hmotnosti 20 kg. Ale protože touhou každého kapraře je být co nejvíce u vody a chytat stále větší kapry, s nimiž se pak před objektivem fotoaparátu mazlí, měl jsem i já potřebu něco změnit a vyrazit na nějakou jezerní vodu za hranice republiky.

Novinky
6. listopadu 2019

Do Drnového potoka opět unikla nebezpečná látka!

Není to ani měsíc, co do Drnovského potoka unikla směs pesticidních látek k moření dřeva a ze stejného podniku je hlášen další únik. Látka však vykazuje jiné vlastnosti. Zdá se, že by neměla být tak nebezpečná.

Video
6. listopadu 2019

VIDEO: Ochočení sumci žerou z ruky. Želvy řeší situaci po svém

České revíry jsou pod neustálým tlakem rybářů. To způsobuje, že ryby v nich jsou ostražité a člověku nedůvěřují. Ve videu můžete vidět, že tomu tak být nemusí a ryby se dají snadno ochočit.

Šupiny
5. listopadu 2019

Když se rybář stane dědečkem

Naši rodinu potkala radostná událost. Dcera nám přijela oznámit, že bude maminkou. A z rodičů jsou babička a dědeček. Po prvotním dojetí nastalo období příprav a plánů. Největší radost měl asi nastávající dědeček, protože pro něj to byly vlastně dvě vynikající zprávy. První, že bude dědečkem a druhá, že do naší rodiny přibude další rybář – tatínek našeho vnoučete.

Poznávání
5. listopadu 2019

Jak se páří ryby

Většina rybářů ví o tření ryb kdeco, což je dobře, ovšem asi jenom menší procento z nich slyšelo o tom, že se i tito vodní obratlovci mohou pářit. Nebude proto na škodu, když uvedu alespoň základní fakta týkající se kopulace ryb a paryb.

Zábava
4. listopadu 2019

SOUTĚŽ: Znáte dobře rybářský řád ČRS? Pak pro vás odpovědi nebudou problém

Dnes nám do redakce přišla aktualizovaná publikace Rybářská stráž! Je to skvělá kniha nejen pro porybné, ale i pro samotné rybáře. Chtěli byste ji mít také doma? Pojďte si o ni zasoutěžit!

Poznávání
4. listopadu 2019

Věda v praxi aneb Zlomová šestnáctka

V našich vodách žije minimum ryb, které v potravě preferují rostlinnou složku. Z nejpočetněji zastoupených kaprovitých ryb je mezi rybáři jako vegetarián určitě nejznámější perlín ostrobřichý.

První Předchozí 1 61 151 159 160 161 162 163 171 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled