Články
Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!
Smlouva je podepsaná. Kdy se dočkáme Rybářského informačního systému?
Předseda ČRS Karel Mach a jednatel Roman Heimlich podepsali 7. dubna smlouvu se společností Asseco Central Europe, která vytvoří RIS, Rybářský informační systém. ČRS o tom informuje na svých webových stránkách.
Dobré věci nemusí být drahé, tvrdí organizátor závodu v Račicích a čerstvý spolumajitel JSA Fish Miroslav Poupa
Rybáři ho znají například jako organizátora kaprařského závodu Pohár předsedy ČRS v Račicích. Miroslav Poupa se teď rozhodl k razantnímu životnímu kroku – opustil jistotu zaměstnání ve finančním sektoru a stal se spolumajitelem kdysi kultovní rybářské firmy JSA Fish.
Nový rybožravý predátor na obzoru? Poprvé u nás zahnízdil u novomlýnských nádrží
V přírodní rezervaci Věstonická nádrž na jihu Moravy hnízdí vzácní rybožraví kormoráni malí. Je to vůbec poprvé, co v Česku zahnízdili. Informuje o tom Česká společnost ornitologická na svém webu.
Šíří se na Berounsku račí mor? Raci říční hynuli na Jalovém potoce
Hromadný úhyn raků říčních u Hořovic zpozorovali v pátek místní obyvatelé na Jalovém potoce za Komárovem nedaleko středočeských Hořovic.
Jakub Vágner se stal otcem: „Moje největší hrdinka Claudie mi dala malou rybářku Kayu...“
Na konci listopadu byla svatba, teď se nejslavnějšímu rybářskému páru narodila holčička. Jakubova manželka Claudia přivedla na svět holčičku Kayu. V sobotu o tom informoval Blesk.cz s odvoláním na Jakubova otce Karla Vágnera. V neděli pak sám Jakub zveřejnil na svém Instagramu dojemnou fotografii malé Kayi.
Kapři: Co ti kluci šupinatí dovedou, když musejí
Když během roku delší dobu pozorujete chování ryb ve shodném místě vodního prostředí, někdy k překvapujícím poznatkům. Pokud ryby nerušíte, rychle zjistíte, jak citlivě vnímají a reagují na jakékoliv otřesy (kupříkladu chůze po břehu, náhlý silný zvuk, zahřmění, výstřel).
Halibut se žampiony a artyčoky
Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi. A to labužníci na severu Evropy dobře vědí.
Plzeň obnovuje velikonoční rybí tradici: Na sádkách nabídne kapra, lína i sumce
Kádě s rybami na prodej vídáme v našich ulicích obvykle jen před Vánoci. Tradice velikonoční ryby jako postního jídla pomalu vymizela, i když pochází již ze středověku. Město Plzeň chce tuto tradici obnovit.
Orlík jako ze škatulky. Dobrovolníci a zaměstnanci sekretariátu Rady ČRS dokončili úklid přehrady
Zaměstnanci sekretariátu Rady ČRS včera informovali na svém webu, že v úterý večer dokončili svoz odpadu na orlické přehradě. Odvezli pytle s nepořádkem, které nachystali dobrovolníci, a sesbírali i další odpad. Orlík je rybářský revír Rady ČRS.
Variabilita zbarvení pstruha obecného
I když měli naši předkové zájem především o kulinářské využití pstruha obecného, určitě jim neunikla ani tvarová rozmanitost a barevná variabilita této ryby, pocházející z různých povodí, nebo z rozdílných typů vod.
Testovali jsme: Stan Caperlan Social Biwy L
Do rukou se mi k testování dostal nový bivakovací stan Caperlan Social Biwy L, který má ve své nabídce francouzská firma Decathlon.
Jak jsme si užili Bohutínské pstruhobraní
V sobotu 19. března uspořádala MO ČRS Bohutín první ročník rybářského závodu „Bohutínské pstruhobraní“, který se uskutečnil na vodní ploše bohutínského koupaliště.
Dubnové Rybářství: Návrat života do Bečvy
S jistou nadsázkou lze říci, že ještě nedávno málokdo na druhém konci republiky věděl, kudy vůbec řeka Bečva protéká. Po 20. září 2020 už téměř všichni vědí, kde Bečva leží a co se tam událo.
Učíme se v Třeboni: Náročný lín
Lín obecný (Tinca tinca) je původním druhem české ichtyofauny a není pochyb o tom, že má v našich vodách své stálé místo. Jde o druh, který byl dokonce (podle historických záznamů) první rybou přisazovanou ke kaprovi obecnému. Jde tak o druhou nejdéle chovanou rybu na našem území.
Vídeňská rybí polévka
Polévku můžeme připravit z vykostěných filetů mořských nebo sladkovodních ryb, my jsme tentokrát použili maso z kapra. Polévka má pikantní chuť a zajímavá je jistě i chuťová kombinace rybího masa s hovězím vývarem.
Novinky z iRybářství na váš e-mail
Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled
Vložením e-mailu souhlasíte s podmíkami ochrany osobních údajů