Fotografie
patriksafa27@gmail.com přidal úlovek Pstruh obecný...
před 60 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 60 dny
Fotografie
Jiří dal lajk úlovku od Jiří ...
před 62 dny
Fotografie
kolnikradovan8@gmail.com založil otázku Legitimní nabíd...
před 63 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Chlapský tatará...
před 64 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
8. března 2023

Zabíjeli pod přehradou kormoráni? Uhynulo zde mnoho ryb, laboratoř ale otravu vyloučila

Včera odpoledne došlo pod hrází plzeňské přehrady České údolí k úhynu zhruba 60 kg ryb. Rozbory vzorků vody ale nezjistily přítomnost nebezpečných látek. Mohlo by jít o útok kormoránů, nebylo by to v této lokalitě poprvé.

Zahraničí
7. března 2023

Březnové Rybářství: Senior v peřejích (1)

Stojím uprostřed řeky, abych dohodil k protějšímu břehu, kde je největší hloubka. Ledová voda mi sahá nad kolena a proud je tak silný, že chvílemi ztrácím rovnováhu. Najednou si uvědomím, že nevím, kudy se dostanu zpátky.

Poznávání
6. března 2023

Učíme se ve Vodňanech: Lov pstruhů za účelem reprodukce

Pstruh obecný forma potoční (Salmo trutta morpha fario) je naší původní lososovitou rybou pstruhových vod. Rybáři vědí, že jeho doba hájení je od počátku září do poloviny dubna. Ten důvod je na místě. Jde o zajištění nerušeného prostředí při tření, v průběhu zimy a ještě chladného předjaří, kdy probíhá inkubace jiker a vývoj vykuleného plůdku.

Praxe
5. března 2023

Lov kaprů ve studené vodě

Lov kaprů ve studené vodě se stal neodmyslitelnou součástí mojí rybářské sezóny. Na poslední chvíli rozhodujeme, zda se plánovaná výprava vůbec uskuteční. Nakonec vše dopadlo v náš prospěch. S kamarádem vyrážíme na pár nocí ke klubové vodě.

Recepty
4. března 2023

Jikrová polévka podle baštýřky

Chutná polévka z jiker a rybích odřezků z Třeboňska jak ji kdysi vařily baštýřky.

Poznávání
4. března 2023

Učíme se v Třeboni: Mník jednovousý

Mník jednovousý (lota lota) patří do řádu hrdloploutvých (Gadiformes) a čeledi mníkovití (Lotidae). V ČR je řazen mezi chráněné druhy a je veden v kategorii „ohrožených druhů“.

Poznávání
2. března 2023

Březnové Rybářství: Odbahňování rybníků

V České republice je asi 23 tisíc rybníků o celkové výměře 52 tisíc ha a odhaduje se, že nadměrné zabahnění se týká zhruba poloviny z nich.

Praxe
1. března 2023

Kolik rybářských technik ovládáš, tolikrát jsi rybářem

Jarní sníh pomalu taje a já se, stejně jako první sněženky, prodírám okolo své oblíbené vody. Již na dálku vidím, že zde někdo rybaří. A nejspíš se jedná o podobného tichého blázna, jako jsem já.

Novinky
28. února 2023

Malajci pašovali úhoří monté. Pak spadla klec

Šest občanů Malajsie zadrželi v pátek celníci na letišti v Bruselu. Snažili se propašovat z Belgie 200 kilogramů úhořího monté. Informoval o tom server The Brussels Times.

Novinky
27. února 2023

Na hladině rybníka u Jihlavy se objevila ropná skvrna

Neznámá látka se na hladině Pávovského rybníka objevila pravděpodobně už začátkem minulého týdne. Mimořádnou událost řeší několik krizových skupin. Informuje o tom město Jihlava na svých stránkách.

Praxe
26. února 2023

Zimní lov kaprů

Už je to docela dávno, kdy jsem se začal zabývat lovem kaprů. V prvních letech svého snažení jsem si naivně myslel, že jde o disciplínu, kterou se mohu těšit pouze tehdy, když teplota vody dosahuje alespoň osmi stupňů, aby byla naděje na záběr.

Recepty
25. února 2023

Zapečený losos s koprovou omáčkou

V únoru toho moc nenachytáme, a tak si pro ryby zajdeme do obchodu. Tentokrát se zaměříme na lososa.

Šupiny
24. února 2023

Rybaření vesele i vážně: Honba za jesetery

Jako malý kluk jsem hltal rybářské články o výpravách za velkými jesetery a snil o tom, že i já někdy tuto pozoruhodnou rybu ulovím. Trvalo skoro čtyřicet let, než se můj sen stal skutečností.

Poznávání
23. února 2023

Učíme se v Třeboni: Nepůvodní lososovité ryby pstruh duhový a siven americký (2)

V úvodním článku byli pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) a siven americký (Salvelinus fontinalis) probráni z hlediska výskytu a průběhu života. Tato část je věnována především jejich rozmnožování na našem území.

Novinky
22. února 2023

Chodí nám výhružné dopisy, hrozí fyzickou likvidací, říká vědec z projektu na redukci sumce v jižní Evropě

Přinášíme rozhovor s doc. RNDr. Martinem Čechem, Ph.D. z Biologického centra Akademie věd. Povídáme si o mezinárodním projektu LIFE Predator, který je zaměřený na redukci přemnožených sumců v italských jezerech a portugalských nádržích.

První Předchozí 1 27 35 36 37 38 39 47 137 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled