Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Pstruh obecný...
před 60 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Sumec velký...
před 60 dny
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 60 dny
Fotografie
Matěj přidal úlovek Lipan podhorní...
před 60 dny
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 60 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
22. března 2023

Potočáci z plovoucích inkubátorů osidlují pražské toky. Pomohly i Norské fondy

Pražští rybáři vysadili do Radotínského a Únětického potoka okolo osm a půl tisíc jiker pstruhů obecných. Zatím jsou umístěny v plovoucích inkubátorech, které je chrání, než vyrostou. Informují o tom na svém webu.

Novinky
21. března 2023

Jaké ryby plavou v Berounce? Malí rybáři už to vědí!

V neděli 19. března proběhla v rámci rybářského kroužku při MO ČRS Řevnice přednáška nazvaná: „O rybách řeky Berounky“. Byla určená pro začínající rybáře a rybářky i jejich rodiče.

Novinky
20. března 2023

Vědci oznámili, co způsobilo úhyn ryb pod Novomlýnskou nádrží

V druhé polovině července došlo v řece Dyji na jezu v Bulharech pod hrází nádrže Nové Mlýny k masivnímu úhynu ryb. Podle závěrů vědců z Biologického centra Akademie věd ČR nezpůsobil úhyn ryb provoz malé vodní elektrárny, příčinou je znečištění povrchových vod. Informoval o tom na svých stránkách Krajský úřad Jihomoravského kraje.

Praxe
19. března 2023

Na rybách v březnu

Březnové sluníčko už dokáže hezky zahřát. Když se vydaří počasí, u vody se dá strávit moc hezký den. V březnu začíná voda i břehy vonět jarem, ale bohužel, s rybami to zatím nijak slavné není. Vody jsou ještě studené, leckde stále odchází tající sníh, zubaté sluníčko je prohřívá jen zvolna.

Recepty
18. března 2023

Ryba v bramborové krustě

Jednoduchá úprava, kterou můžeme použít na mořské i sladkovodní ryby. V receptu je použita treska tmavá.

Ostatní
17. března 2023

Z deníku rybářovy manželky: Jak to vlastně bylo s naším vánočním kaprem

Nedá mi, abych vám nenapsala, jak to vlastně bylo s loňským vánočním kaprem. Po prázdninách šel manžel na operaci s ramenem, takže chytání nepřipadalo v úvahu. Sice jsem to viděla na docela dlouhou dobu, ale manžel se hojil rychle a při první příležitosti se vydal na ryby.

Ostatní
16. března 2023

Kam na ryby? 411 080 Sázava 9

Na sportovním revíru Sázava 9 platí mimopstruhové republikové, celosvazové nebo územní povolenky Středočeského územního svazu. Na revíru hospodaří MO ČRS Zruč nad Sázavou.

Komerční články
15. března 2023

Novinka pro rybáře. Společnost Agados představila nový přívěsný vozík

Připravte se. A raději na všechno. Teprve pak si dokážete užít každou rybářskou výpravu na maximum. A abyste se přitom nemuseli omezovat prostorem, vyvinula společnost Agados právě pro vás přívěsný vozík RYBÁŘ.

Poznávání
15. března 2023

Téměř rybářská latina

K rybářům a jejich koníčku určitě patří i rybářská latina. Bez šťavnatě vyprávěných příhod a zážitků, různě přikrášlených nebo zcela smyšlených, se neobejde prakticky žádná rybářská sešlost, ale často ani posezení u nahozených prutů.

Praxe
14. března 2023

Tloušti, pelety a boilie

Tloušť je neuvěřitelně shánčlivá ryba, která dovede využít prakticky jakýkoli zdroj potravy, a tudíž i skoro všude bez problémů přežít.

Ostatní
13. března 2023

Vzpomínáme na staré časy: Představujeme první stálou expozici historie rybářského sportu

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek, sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

Praxe
12. března 2023

Udělejte něco jinak

Přijet k vodě, nahodit, zakrmit a chytit. A další den znovu. Přijet k vodě, nahodit, zakrmit a chytit. A tak pořád dokola. Svým způsobem jde o každodenní rutinu. Je mi naprosto jasné, že se chce každý rybář dočkat úlovku, ale pokud budeme všichni dělat u vody to samé, je opravdu malá pravděpodobnost, že tomu tak bude. Při lovu a před ním je potřeba se trochu zamyslet.

Recepty
11. března 2023

Ryba po záporožsku

Na recept lze použít filety jak ze sladkovodních i mořských ryb, které neobsahují kosti. Vhodný je candát, sumec, treska atd.

ČRS a MRS
10. března 2023

Ze zasedání Republikové rady ČRS (březen 2023)

Republiková rada ČRS se sešla 2. března 2023 na pravidelném zasedání. Klíčovým tématem byly zejména následující body – termínové kalendáře sportovních akcí na rok 2023, informace o plánovaných aktivitách ČRS na úseku mezinárodní činnosti, informace o výsledcích činnosti na úseku životního prostředí a čistoty vod za rok 2022 a projednání aktuálních oblastí k RIS.

ČRS a MRS
9. března 2023

Úhyn ryb na Radbuze: Kvůli kormoránům nám denně mizí z revíru 750 kg ryb, tvrdí hospodář

Včera jsme informovali o úhynu ryb pod hrází plzeňské přehrady České údolí. Podle hospodáře místní MO ČRS Plzeň 1 Petra Dimitrova za ním stojí jednoznačně kormoráni. Dlouhodobě způsobují místním rybářům škody v řádu milionů korun.

První Předchozí 1 26 34 35 36 37 38 46 136 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled