Fotografie
kolnikradovan8@gmail.com založil otázku Legitimní nabíd...
před 65 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 65 dny
Fotografie
steinerová založil otázku rychlá nebankov...
před 66 dny
Fotografie
steinerová okomentoval Kapitální úlove...
před 66 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 66 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
6. února 2023

Půjdou Babiš a Brabec k výslechu kvůli kauze otrávené Bečvy? Požaduje to obhájce obžalovaného

Obhájce obžalovaného Oldřicha Havelky Jiří Obluk hodlá předvolat k Okresnímu soudu ve Vsetíně expremiéra Andreje Babiše a bývalého ministra životního prostředí Richarda Brabce. Informuje o tom dnes deník Právo.

Praxe
5. února 2023

Brzké jarní muškaření na mimopstruhové řece

Čerstvé jarní paprsky slunce prohřívají vodní hladinu, na které ryby sbírají hmyz. Připravuji si muškařský prut, rovnám mušky v krabičce a celý natěšený vyrážím na ryby…

Poznávání
3. února 2023

Pelikání keser

Věřím, že většina rybářů se již s keserem setkala. Kdyby náhodou ještě ne, je třeba vyrazit k nejbližšímu rybníku na podzim, kdy zde probíhá výlov ryb a keser patří k důležité výbavě zablácených chlapů v lovišti.

ČRS a MRS
2. února 2023

Připravuje se novela rybářské vyhlášky. Jaké změny nás čekají?

Ministerstvo zemědělství připravuje novelu rybářské vyhlášky č. 197/2004 Sb. Nejvýraznějšími změnami bude zrušení ročních a tříletých rybářských lístků a sjednocení doby lovu přívlačí a muškařením. Ministerstvo o tom informuje na svém webu.

Komerční články
2. února 2023

Hledá se spolupracovník pro vědecký výzkum!

Zajímají vás ryby a počítání? Pak zvažte pracovní nabídku Programátor modelů dynamiky rybích populací v Hydrobiologickém ústavu Biologického centra AV ČR.

Novinky
1. února 2023

V ČR se objevil nový invazní druh ryby. Je horší než karas stříbřitý

Hlavačkovec Glenův je bohužel dalším invazním druhem, který se objevil i na našem území. Ačkoliv k vědeckému popisu jeho výskytu došlo teprve nyní, místní rybářští hospodáři jej nejspíš pozorovali už několik let.

Praxe
1. února 2023

Rybaření vesele i vážně: Perlín, ryba mého dětství

Perlín ostrobřichý je rybou mého dětství. Chytal jsem je jako kluk a jednou jsme je u rybníka dokonce pekli napíchnuté na klacku. Dodnes si pamatuju pálivou chuť, protože jsme kromě soli použili i slušnou dávku pepře.

ČRS a MRS
30. ledna 2023

Počet rybářů v ČR stále roste, pokles hlásí pouze Středočeský územní svaz

Český rybářský svaz zveřejnil statistiky vývoje členské základny za rok 2022. Dobrá zpráva je, že počet rybářů roste, konkrétně jich letos přibylo 1887. Nárůst zaznamenalo šest územních svazů, úbytek registruje pouze Středočeský ÚS. ČRS mělo na přelomu roku 264 455 členů. Informuje o tom ČRS na svém webu.

Poznávání
30. ledna 2023

Učíme se ve Vodňanech: Chováme sladkovodní krevety

Druh Macrobrachium rosenbergii – krevetka Rosenbergova je novým obyvatelem naší školní recirkulace. Tento druh patří mezi největší sladkovodní krevety. Dorůstá velikosti až 30 cm bez klepet.

Recepty
29. ledna 2023

Pečený platýs

Na našem trhu se objevuje již řadu let, má chutné jemné maso bez kostí. Prodávají se buďto celé ryby o hmotnosti 400–600 g nebo filety.

Šupiny
28. ledna 2023

Jak být ženou rybáře a nezbláznit se z toho

Ačkoli nerybařím, trávím na rybách podstatnou část volného času. Jsem totiž žena rybáře. Ne ta v pravém slova smyslu – můj rybář mi zkrátka u vody říká: „Ženo.“ Někdo by toto oslovení mohl brát jako hanlivé nebo snad urážlivé. Já jsem ale hrdá na to, že jsem žena a neméně na to, že můj muž je rybář.

Poznávání
27. ledna 2023

Učíme se ve Vodňanech: Postupy při usmrcení ryb

Než se do čehokoliv neznámého pustíte, je třeba se nejprve seznámit se zákonem. A to i v případě, že se jedná o usmrcení zvířat, v našem případě ryb.

Praxe
26. ledna 2023

Rybaření vesele i vážně: Trofejní plotice

Plotice obecná z čeledi kaprovitých patří k našim nejznámějším rybám a spadá do kategorie tzv. bílých ryb. Žije v hejnech a obývá stojaté i proudné vody.

ČRS a MRS
24. ledna 2023

Máte doma malého rybáře? Pořiďte mu první povolenku zdarma!

Začíná s vámi chodit k vodě syn nebo dcera? Propadli stejně jako vy kouzlu rybaření? Chcete jim pořídit první povolenku? Dobrá zpráva je, že by mohla být zdarma.

První Předchozí 1 29 37 38 39 40 41 49 139 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled