Fotografie
Jakub přidal úlovek Amur bílý...
před 59 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Sumec velký...
před 59 dny
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 59 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 59 dny
Fotografie
kolnikradovan8@gmail.com založil otázku Legitimní nabíd...
před 59 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Zahraničí
6. dubna 2023

Dubnové Rybářství: Krásy rybářské v zemi španělské – Nedodržíš pravidla, zaplatíš

I ve Španělsku má rybaření samozřejmě svá pravidla, která je nutné dodržovat. A jako u nás, pokud je nebudete dodržovat, zaplatíte. Tak to zkrátka je.

ČRS a MRS
5. dubna 2023

Rybáři vysazovali do řek úhoří monté, některé územní svazy volí jiný způsob

Minulý pátek se na mnoha místech republiky vysazovalo úhoří monté. Územní svazy čerpají většinou náklady na pořízení monté z evropských dotací. Některé ÚS už ovšem od vysazování monté do řek upustily.

ČRS a MRS
4. dubna 2023

Pytláci to budou mít těžší. Severočeši najali profesionální rybářskou stráž

Severočeský územní svaz vybral na základě výběrového řízení člena profesionální rybářské stráže. Působit bude hlavně na ÚN Nechranice a pstruhových revírech Ohře. Severočeští rybáři o tom informují na svých stránkách.

Retro
3. dubna 2023

Vzpomínáme na staré časy: Představujeme vrhací naviják Unity I

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek, sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

Poznávání
3. dubna 2023

Učíme se v Třeboni: Welfare ve sportovním rybolovu

Pojmem welfare (pohodou zvířat) se odborníci začali zabývat asi v 60. letech minulého století. U ryb se tato problematika začala řešit zhruba na začátku nového tisíciletí, kdy na toto téma vzniklo několik zajímavých knih.

Recepty
2. dubna 2023

Maďarská rybí polévka

Tentokrát zamíříme do Maďarska, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.

Poznávání
1. dubna 2023

Učíme se v Třeboni: Umělý výtěr lína obecného

Lín obecný (Tinca tinca) se řadí k našim původním druhům patřícím do tzv. kaprovitých ryb. Tato skupina se vyznačuje požerákovými zuby, kterými rozmělňuje přijatou potravu. Zuby jsou uloženy v hlavě těsně před vstupem do střevní rozšířeniny. Lína najdeme v podstatě po celé Evropě (až po Ural). A jen někteří rybáři vědí, že ho mohou ulovit i na jihu Švédska.

ČRS a MRS
30. března 2023

Do řeky opět unikla neznámá látka. Hladinu pokryla vysoká pěna

Po řece Bílině od včerejška plují ohromné chuchvalce pěny, nejspíš jde o saponáty. V tomto měsíci se jedná již o druhý případ. K úhynu ryb zatím nedošlo.

Novinky
29. března 2023

Podvádět při závodech se nevyplácí. Dva vykutálení rybáři přiznali před soudem vinu

Třiačtyřicetiletý Jacob Runyan a o sedm let mladší Chase Cominsky se pokusili nečestně vyhrát prestižní soutěž v lovu candátů na Erijském jezeře v americkém Ohiu. Závod se konal loni v září. Informuje o tom TN.cz.

Novinky
28. března 2023

Zloděj vybílil rybářův sklep, ukradl i dětský prut. Jaký trest mu hrozí?

Rybářské vybavení za více než dvacet tisíc korun si odnesl zatím neznámý výtečník ze sklepa na sídlišti Svobody v Prostějově. Okradený rybář to zjistil v sobotu odpoledne.

Poznávání
27. března 2023

Problematika pražských pstruhových vod očima ichtyologa

Jaká je v pražském územním svazu situace s pstruhem obecným a dalšími lososovitými rybami?

Ostatní
27. března 2023

Z deníku rybářovy manželky: S rybářem se nenudíte

Asi nejzábavnější chvíle z pohledu manželky přicházejí v prvních měsících rybářského zápalu, kdy začátečník zkouší úplně všechno. Ne všechny momenty jsou úsměvné, některé působí tragikomicky. Proto si dovolím pár rad pro obě strany. Předejdete tak rodinným katastrofám a hádkám…

Recepty
25. března 2023

Ryba na ruský způsob

Recept z tradiční ruské kuchyně můžeme použít pro přípravu ze sladkovodních i mořských ryb, tentokrát jsme zvolili dostupnou tresku.

Praxe
24. března 2023

Okamžité nástrahy

Oč jde? Dnes pomineme typ nebo spíš úpravu boilie, označovanou jako okamžitá nástraha, tzn. s vyšším obsahem látek zvyšujících atraktivitu, a tedy rychleji působící ve vodě. Boilie je totiž (i takto upravená) selektivní nástraha vhodná spíš pro lov středních a velkých kaprů.

Novinky
23. března 2023

Ulovené ryby z přehrady Skalka obsahují nebezpečnou látku. Změní to německý projekt?

Už dlouho se ví o tom, že ryby z přehrady Skalka u Chebu nejsou vhodné ke konzumaci. Obsahují totiž nadlimitní množství rtuti. Teď se začíná blýskat na lepší časy – připravuje se projekt, který by mohl nebezpečnou látku z vody odstranit.

První Předchozí 1 25 33 34 35 36 37 45 135 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled