Fotografie
Antonín přidal úlovek Parma obecná...
před 81 dny
Fotografie
bobinek.lucinek@seznam.cz dal lajk úlovku od bobinek.lucinek...
před 82 dny
Fotografie
bobinek.lucinek@seznam.cz přidal úlovek Štika obecná...
před 82 dny
Fotografie
pavel.kenny@seznam.cz přidal úlovek Úhoř říční...
před 84 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Jelec tloušť...
před 85 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
13. října 2022

Zabít parmu by byla chyba (Vždyť je to tak krásná ryba)

Po záseku chvilku váháte, zda vaše muška neskončila někde za kamenem. Najednou se vázka pohne proti proudu a vy víte, že máte na prutu zlatavou krasavici.

Novinky
12. října 2022

Uprostřed města tahal z vody jednu rybu za druhou. Řádění pytláka ukončil až příjezd strážníků

Všímavý občan zahlédl minulý čtvrtek před půlnocí muže, který se i se svým rybářským nádobíčkem usídlil na lávce nad řekou Teplá v centru Karlových Varů. A začal tahat z řeky rybu za rybou. Přítrž tomu učinila až přivolaná hlídka strážníků. Karlovarská městská policie o tom informuje na svých stránkách.

Praxe
11. října 2022

Říjnové Rybářství: S ploutvemi za pstruhy

Rybaření z bellyboatu už dávno není žádná žhavá novinka. Kromě muškařů tuhle šikovnou pomůcku používají rybáři i při dalších rybolovných technikách. Jednomístné plavidlo poháněné ploutvemi na nohou je nenáročné na přepravu a dává člověku velkou svobodu, co se týče výběru lovného místa.

Novinky
10. října 2022

Vánoční kapr bude dražší, důvodem jsou rostoucí náklady

Kilogram kapra bude při vánočním prodeji u stánků stát 130 až 140 korun. Meziročně tak zdraží asi o deset až dvacet korun. Příčinou jsou rostoucí náklady na krmiva, paliva i energie. ČTK to při výlovu rybníku Rožmberk sdělil předseda představenstva společnosti Fish Market Rudolf Provázek.

Poznávání
10. října 2022

Cejn, velmi oblíbená ryba

„Chytil jsem lopaťáka,“ slýcháváme často slangový popis úlovku z úst rybáře. Snad žádná jiná ryba si neudržela svoji přezdívku tak dlouho, jako právě cejn velký.

Recepty
9. října 2022

Filé na celeru

Skvělá kombinace filé z tresky s podušeným celerem a rajským pyré z italské kuchyně.

Komerční články
7. října 2022

Nejmenší signalizátor na ryby na světě? Váží 2,5 gramu, baterka vydrží desítky vycházek

Česká firma Flajzar s.r.o. patří k předním výrobcům rybářské elektroniky. A teď dala o sobě tato společnost zase vědět! Firma vylepšila populární signalizátory na feeder, které váží jen několik gramů a mají velkou výdrž baterie.

Šupiny
6. října 2022

Přes 15 kg! Jak jsem ulovil jednu z nechranických štičích legend

Tuhle žlutou štiku jsem chytil 28. září 2022 na Nechranické přehradě. Původně jsem chtěl jet z Prahy na Nechranice až odpoledne, ale vzbudil jsem se ve čtyři hodiny a nemohl usnout. Proto jsem nakonec vyrážel z Prahy už okolo páté ráno.

Praxe
5. října 2022

Říjnové Rybářství: Lov kaprů na feeder

A máme tady říjen. Znám rybáře, kteří se už pomalu připravují na konec rybářské sezony, ale pro mě, a rozhodně nejsem sám, je právě teď sezona v plném proudu. A to jak na stojatých, tak i tekoucích vodách.

Komerční články
4. října 2022

Jak obstál prut a naviják WXM z Decathlonu určený k lovu přívlačí?

Do rukou se nám dostaly dva kousky z Decathlonu specializované na lov přívlačí – rybolovné technice, při níž jsou prut i naviják v neustálém zápřahu a rybář se na ně musí stoprocentně spolehnout. Jak si zástupci francouzské značky vedli u vody?

Novinky
3. října 2022

Němečtí experti už mají jasno. Co způsobilo masivní úhyn ryb v Odře?

Za letním masovým úhynem ryb v Odře jsou s největší pravděpodobností náhlé zvýšení salinity a s tím související rozšíření toxické řasy. V závěrečné zprávě to uvádějí němečtí experti. O úhynu jsme psali zde.

Poznávání
3. října 2022

Učíme se v Třeboni: Není nos jako nos

Ve vodách po celém světě můžeme najít živočichy nejrůznějších tvarů a barev. Ryby samozřejmě nejsou výjimkou. Právě naopak! Rybí tělo se vyvíjelo po miliony let a jeho tvar je pro každý druh naprosto typický. Jednou z hlavních rolí je vliv prostředí a styl života daného druhu.

Recepty
2. října 2022

Losos ve smetanové omáčce

Ač se to někomu nemusí zdát, pikantní směs s lososem se podává s těstovinami.

Praxe
1. října 2022

Kladivo českého vikinga: Počasí a ryby

Čas dovolených pozvolna končí a ke splnění rybářských snů už zbývají jenom víkendy. Ti šťastnější si však několik dní určitě vyšetřili, protože konec léta a začátek podzimu je čas pro rybolov přímo ideální.

Rady začátečníkům
29. září 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Jak „přečíst“ vodu (2)

V nevelkých a méně širokých řekách je trojúhelníkové stanoviště ryb výhodné patrně vlivem prohloubení dna bezprostředně před zúžením v peřej.

První Předchozí 1 37 45 46 47 48 49 57 147 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled