Fotografie
Jaroslav okomentoval Vykradl auto ry...
před 64 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec jesen...
před 64 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 64 dny
Fotografie
steinerová založil otázku rychlá nebankov...
před 65 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
22. února 2023

Montáže jednoduše a účelně

Na montáže se mě rybáři ptají velmi často. Někoho zajímají z hlediska nahazování, jiného z pohledu nenápadnosti či odolnosti, další zase řeší úspěšnost zasekávání. Podobné je to i s návazci.

Poznávání
20. února 2023

Učíme se v Třeboni: Nepůvodní lososovité ryby pstruh duhový a siven americký (1)

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) a siven americký (Salvelinus fontinalis) pochází původem ze Severní Ameriky. Siven americký se původně vyskytoval v řekách patřících do úmoří Atlantského oceánu, pstruh duhový je z řek ústících do Tichého oceánu.

Praxe
19. února 2023

Vlk na dírkách

Paní zima je v posledních letech trochu zádumčivá a samotářská. Odmítá chodit mezi lidi a striktně omezuje i své pravidelné společenské aktivity na horských svazích. Šikovné české ručičky tak musí za pomoci techniky zasněžovat, aby bylo alespoň trochu zábavy.

Recepty
19. února 2023

Pečenáče z bílých ryb

Na rybí pečenáče je vhodný větší cejn, tloušť, podoustev, plotice, karas atd.

Zahraničí
17. února 2023

O lososech a lidech

Výhled je vskutku impozantní. Řeka Klamath vytváří ve své deltě písečný nános, který přehrazuje většinu delty. Zůstává tak úzký prostor s rychle tekoucí řekou, jehož využívají rybáři a snaží se ulovit svého životního lososa.

ČRS a MRS
16. února 2023

Ze zasedání Republikové rady (únor 2023)

Republiková rada ČRS se sešla 9. února na svém pravidelném zasedání. Na programu byly zejména následující body – informace o celkovém výsledku celosvazového rybolovu a jeho redistribuci za rok 2022, informace o počtu členů ČRS v roce 2022, prodej celosvazových a celorepublikových povolenek za rok 2022, kontroly Republikové dozorčí rady, projednání aktuálních oblastí k RIS.

Poznávání
15. února 2023

Učíme se ve Vodňanech: Sumečci z naší odchovny míří na stůl

Odchov keříčkovce červenolemého (také sumeček africký, Clarias gariepinus) byl již v jednom z předchozích dílů popsán. Nyní bychom chtěli s odstupem času podat informaci o výsledku odchovu v našem školním modelovém zařízení.

Novinky
14. února 2023

Ministerstvo plánuje razantně zvýšit pokutu za vypouštění nebezpečných látek do řek. Bude platit pro podniky i občany

Když dnes podnik vypustí do řeky nebezpečnou látku, hrozí mu pokuta maximálně pět milionů korun. To by se mělo změnit s novelou vodního zákona, kterou do připomínkového řízení předkládá Ministerstvo životního prostředí. Informuje o tom server ekolist.cz.

Praxe
13. února 2023

Rybářské vychytávky: Neobvyklé nastražení kukuřice

Když jsem asi před půl stoletím začínal chytat na zlatá zrnka kukuřice, ani ve snu mě nenapadlo, že je jednou budu nakupovat v rybářských potřebách, supermarketech a později nastražovat na vlasový přívěs mimo háček.

Šupiny
13. února 2023

Když líni berou na hod aneb Tři roky čekání

Tři roky čekání – tak by se dalo shrnout to, co jsem koncem loňského března zažil. Tři roky jsem pravidelně na začátku jara chodil na menší zarostlý rybník o velikosti 0,9 ha, na kterém jsem se snažil přelstít místní zlaté líny.

Recepty
12. února 2023

Candát v alobalu s brambory

Na tento recept můžeme použít i jiné sladkovodní nebo mořské ryby, jako filety z kapra, sumce, amura, tresky, makrely atd. Recept je na 4 balíčky.

Praxe
10. února 2023

Feeder a tloušť v únoru

Lovit tlouště se splávkem, to je klasika zejména v menších vodách. Ale tam uspějeme stejně dobře i s jemným feederovým prutem. A s feederem můžeme být velmi úspěšní i na těch největších řekách.

ČRS a MRS
9. února 2023

Každý desátý rybář neodevzdá celosvazovou nebo celorepublikovou povolenku. ČRS proto zavede jednotné pokuty

Povinností každého rybáře je odevzdat do 15. ledna následujícího roku povolenku. Spousta rybářů na to ovšem každý rok zapomene a odevzdá povolenku buď pozdě, anebo vůbec. V současné době má každá MO nastavený jiný systém sankcí. Český rybářský svaz hodlá sankce sjednotit.

Poznávání
8. února 2023

Učíme se v Třeboni: Přírodní vlivy ovlivňující rybářské úspěchy (2)

Ve druhém díle se zaměříme na tlak vzduchu, intenzitu světla a polohu měsíce. Především tlak vzduchu a poloha měsíce bývá pro rybáře těžkým, skoro až nevysvětlitelným oříškem.

Ostatní
7. února 2023

Vzpomínáme na staré časy: Představujeme obchod Sport Ota Hořejší

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek, sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

První Předchozí 1 28 36 37 38 39 40 48 138 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled