Fotografie
Tomáš přidal úlovek Candát obecný...
před 239 dny
Fotografie
mauna001@seznam.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 239 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rolka z duháka...
před 239 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika po orient...
před 239 dny
Fotografie
Karel dal lajk diskusnímu příspěvku Tak to potom jo...
před 240 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
14. května 2020

Jak jsem vyrazil na rodné Labe lovit velikány (2)

Zkušení kapraři tvrdí, že kapři mají velmi dobře vyvinutý čich a dokážou rozpoznat podezřelé pachy. Smůlu může mít například silný kuřák, který zanechává na nástraze nikotinovou stopu.

Zahraničí
14. května 2020

Ohrožený žralok. Odhlasovaná pravidla státy nedodržují vůbec nebo jen okrajově

Lov žraloků pokračuje zvyšující se intenzitou a chráněná území ve světových mořích a oceánech jsou vzácností. Sdružení ochránců přírody a odborníci se mobilizují pro rehabilitaci ohrožených druhů.

Novinky
13. května 2020

Plasty netrápí jen ryby v moři! Podívejte se, co se stalo velkému potočákovi!

Každý už jistě viděl spoustu fotek ryb uvězněných v plastových obalech. Většinou však pocházejí z moře. Tyto fotky jsou pořízené přímo v České republice! Plastový kroužek poranil pstruha až hluboko do masa.

Novinky
13. května 2020

V Tiché Orlici ubývají ryby, potvrdila Agentura ochrany přírody a krajiny

Po nálezu čtyřiceti mrtvých pstruhů na česlech v Malé vodní elektrárny v Sobkovicích byl na úseku od Jablonného na Orlici po Králíky proveden ichtyologický průzkum. Ten zjistil výrazný úbytek ryb.

Šupiny
12. května 2020

Jak jsem vyrazil na rodné Labe lovit velikány (1)

Jak lákavé a svůdné dokáží být labské hlubiny, které zahalují šupinaté klenoty rouškou tajemství! Bezmocnost a touha po poznání mi nedá spát. Netrpělivě počítám dny, které mě dělí od další výpravy. Nakonec se dočkám a stojím na břehu milované řeky. Labe je voda mého dětství, možná právě proto mě neustále přitahuje.

Šupiny
12. května 2020

Lískový prut a místo navijáku hřebíky aneb Vzpomínky na mládí

Musím přiznat, že si společně se Zdeňkem Hofmanem velice rád zavzpomínám na časy minulé. Autor rubriky List z archivu ve svém retro okénku představuje starou rybářskou výbavu a to je dobře. Dokonce jsem po přečtení jednoho dílu neváhal zajít do sklepa a najít podobné historické navijáky, včetně mého prvního „rexíka“. Při pohledu na něj jsem své vzpomínání posunul ještě o nějaký ten rok zpátky.

Šupiny
12. května 2020

Kladivo Českého Vikinga: Jarní lov štik

V květnu je rybářská sezona v plném proudu. Ryby vyjíždějí s oblibou do mělčin, kde je voda nejteplejší a hledají něco na zub. Berou všechny druhy ryb, včetně štik, které jsou však ve většině našich revírů hájené. Mnoho rybářů proto vyráží za zubatými kráskami do Skandinávie, kde je lov povolený celoročně. Štiky jsou tou dobou již vytřené. A pokud přijedeme ve chvíli, než se rozjedou na volnou vodu, zažijeme zcela jistě rybářské orgie.

Poznávání
11. května 2020

VIDEO: Nerespektovali zákaz plavby v podjezí. Měli štěstí, že se neutopili!

Mnoho rybářů jezdí například na Labi do podjezí a nedbá žlutých bójek, které ohraničují oblast zákazu vplutí. Nereagují ani na pokyny hrázných, kteří se je většinou snaží poslat pryč. Co jim vlastně hrozí?

Novinky
11. května 2020

Celníci v Hongkongu zabavili žraločí ploutve za rekordních 214 milionů

Celníci zabavili dva kontejnery, které do Hongkongu přiletěly z Ekvádoru. V kontejnerech bylo nalezeno 13 tun ploutví z ohrožených žraloků.

Poznávání
10. května 2020

Zimní rybolov na Sibiři na Obském jezeře

Neodmyslitelnou součástí rybaření na Sibiři je zimní lov na dírkách, který je zde téměř národním sportem. Jakmile je led na řece nebo jezeře dostatečně pevný, jedou zdejší rybáři převážně o víkendu lovit na dírky.

Poznávání
9. května 2020

Jak připravit gumové nástrahy na přívlačovou sezonu? Poradíme několik triků

Nepatřím k rybářům, kteří mají vždy a všude vše precizně roztříděné a uklizené. Když jsem na rybách, vše jde mimo mě a soustředím se většinou jen na lov. Když je třeba změnit nástrahu, prostě sáhnu do kapsy, kde by měla být. Tu, co mám na vlasci odstřihnu a dám do jiné krabičky, kde končí můj top výběr nástrah pro daný den.

Poznávání
8. května 2020

Letní rybaření na Sibiři v Novosibirské oblasti

V tomto článku bych vás chtěl seznámit s možnostmi rybaření v Rusku, konkrétně v Novosibirské oblasti. Předně bych chtěl říci, že zde neexistuje žádné povolení k lovu, ani žádná pravidla, o nejmenší lovné míře ryb ani nemluvě. Také tu nikdo ryby do řek a jezer nevysazuje. Naštěstí jsou zde tak velké řeky a široké jezero Obské moře, že tu velmi dobře funguje přirozené rozmnožování ryb i přes velké množství rybářů.

ČRS a MRS
7. května 2020

Možnost hostování v jiné MO či sjednocení kárného řízení a jeho přesunutí na úroveň ÚS. To jsou některé z navrhovaných novinek Stanov ČRS

Výraznými změnami by měly v roce 2020 projít Stanovy Českého rybářského svazu. Předseda ČRS dr. Karel Mach na dubnovém zasedání Republikové rady předložil zpracovaný návrh změn, které Republiková rada podpořila. Na svou finální podobu ale návrh teprve čeká. Konstruktivními připomínkami ji nyní mohou ovlivnit nejenom ÚS a MO, ale kterýkoliv člen ČRS.

ČRS a MRS
7. května 2020

Severočeský ÚS má nový revír! Můžete na něj vyrazit už o tomto víkendu

S novými revíry jako by se letos roztrhl pytel! Pokud byste si chtěli o víkendu zachytat na úplně novém revíru, vydejte se do severních Čech.

Retro
7. května 2020

Vzpomínáme na staré časy. Naviják Silurus

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

První Předchozí 1 37 127 135 136 137 138 139 147 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled