Fotografie
Jiri dal lajk úlovku od Jakub Anděl
před 242 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candát na zelen...
před 242 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pravda nebo fak...
před 242 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Oblíbená rybářs...
před 242 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Lín obecný...
před 242 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
21. března 2020

Kapří poradna – jak nahodit montáže co nejdál

Jak nahodit montáže a nástrahy do větší vzdálenosti? Tam, kde není povoleno je zavážet? A jaké boilie použít, aby na ryby platily i v páchnoucím bahně bez zakrmování?

Novinky
20. března 2020

Kde koupit červy a žížaly v době karantény? Nebojte se e-shopů!

Na ryby zatím chodit můžeme, spousta lidí má však problém s nástrahami. Kde koupit živou návnadu, když jsou obchody zavřené? Máme pro vás seznam eshopů.

Zábava
20. března 2020

Soutěž o nejlepší rybářskou roušku. Známe vítěze!

Rádi podporujeme dobré věci, proto jsme se rozhodli udělat soutěž o nejlepší rybářskou roušku. Podívejte se na výtvory našich čtenářů!

Šupiny
20. března 2020

Z deníku rybářovy manželky: Jaro se blíží!

Jaro je na dosah ruky a stejně jako ostatní rybáři i my se opět těšíme k vodě. Pokocháme probouzející se přírodou a budeme si užívat prvních slunečních paprsků. Myslím, že se po nás stýská i rybám. Po zimě hladové, budou nenasytně hledat potravu a zase a znovu bojovat o svůj život. Naší rodiny se ale nemusejí bát. Většinou je vracíme zpět vodě.

Poznávání
19. března 2020

Hledá se halibut aneb Cílený lov platýse obecního

Toužíte po úlovku této exotické ryby? V dnešním článku si povíme, kde se halibut zdržuje, jestli se dá na jeho lov specializovat, která nástraha je nejlepší a hlavně – kdy na něj vyrazit!

Novinky
19. března 2020

Vyrážíte k vodě? Nezapomeňte roušku!

Od dnešní půlnoci (tj. od 19. 3.) je z nařízení vlády povinné nosit roušku. Tento příkaz se vztahuje i na pohyb v přírodě, tedy i na rybaření. Pokud se dnes chystáte k vodě, určitě na roušku nezapomeňte, ať neřešíte zbytečné problémy.

Zahraničí
18. března 2020

Vypečený, mokrý a pořádně větrný týden na severu

Dnes je 30. září, v Čechách je chladno, ve Státech zuří hurikán a my vyrážíme do Norska na souostroví Averoy. Letos jedeme na sever tři – Michal, Jarda a já, Petr. O počasí si iluze neděláme, to prostě nenaplánujete.

Zábava
17. března 2020

SOUTĚŽ: Vyrobte nejhezčí roušku a vyhrajte luxusní boilie!

Poslední dva dny se na sociálních sítích neřeší téměř nic jiného než roušky. Myslíme si, že prevence je opravdu důležitá. A ač vás rouška, kterou si doma ušijete, nemusí stoprocentně ochránit od nákazy, měla by zabránit tomu, abyste vy nakazili další lidi. A to stojí minimálně za zamyšlení.

ČRS a MRS
17. března 2020

Potvrzeno! Ryby i přes koronavirus lovit můžete, dosvědčilo Ministerstvo zemědělství

Včerejší vyhlášení karantény rozvířilo internetové vody. Snad každý rybář se ptal, zda může na ryby nebo musí zůstat doma. Ministerstvo zemědělství k problematice zaujalo jasné stanovisko.

Praxe
16. března 2020

Nástrahy pro lehkou přívlač – plovoucí wobblery

V minulém článku jsme si představili wobblery, které se vodí vodním sloupcem a napodobují zmírající nebo zraněnou rybku. Dnes se podíváme na takzvané popy, wobblery, které se vodí po hladině.

Novinky
16. března 2020

Česká republika v karanténě kvůli koronaviru! Jak je to s vycházkami na ryby?

Od půlnoci 16. 3. 2020 je Česká republika v karanténě. Co to znamená pro nás rybáře? Musíme zůstat doma nebo můžeme vyrazit k vodě?

Šupiny
15. března 2020

Podzimní výprava na kapry aneb Jak jsme si poradili se studeným počasím (2)

Panovalo počasí, že by psa nevyhnal. A vlastně ani rybáře. Byli jsme u vody téměř sami a já jsem se rozhodl na této výpravě místo pořádně rozkrmit. V předchozích dnech nám brali jen cejni a plotice, my jsme tu však kvůli kaprům!

Video
14. března 2020

VIDEO: Utopený prut a ryba v rozkroku

Nešťastné náhody se na rybách stávají asi každému. Občas se ryba vyvlíkne nebo utrhne. Na kluzkém břehu uklouzl už asi každý. Některé zážitky jsou k pláči, jiné k smíchu. Hlavně po nějakém čase. Pojďme se podívat na pár takových situací.

Šupiny
13. března 2020

Podzimní výprava na kapry aneb Jak jsme si poradili se studeným počasím (1)

Déšť, zima a chlad. Předpověď počasí tentokrát nelhala a polovina září nás přivítala nevlídným počasím. Týdenní dovolenou v chatičce na Slapech prožijeme celou v teplém oblečení včetně zimních gumovek.

Recepty
13. března 2020

Istrijská rybí polévka (riblja juha)

Rybí polévka z Chorvatska, kterou můžeme připravit i z kapra. Její příprava je trošku zdlouhavější, ale zvládne ji i kuchařský začátečník.

První Předchozí 1 44 134 142 143 144 145 146 154 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled