Fotografie
Karel přidal úlovek Kapr obecný...
před 242 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Rybařina a Ukra...
před 243 dny
Fotografie
hedvisek1@seznam.cz dal lajk úlovku od Jaroslav ...
před 243 dny
Fotografie
Karel přidal úlovek Plotice obecná...
před 243 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Amur bílý...
před 243 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Komerční články
13. března 2020

Snadné rybaření. Výbava, která udělá z lovu ryb pohodlný a nezapomenutelný zážitek

Světový den vody, který připadá na 22. března, se kvapem blíží. Oslavte toto výjimečné datum rybařením. Přinášíme tipy na výbavu, díky které bude rybolov perfektním zážitkem. Odpočiňte si, zarybařte a vychutnejte si chvíli jen a jen pro sebe. Je čas vyrazit na ryby!

Retro
13. března 2020

Vzpomínáme na staré časy. První laminátové pruty Tokoz 11

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i po celý život.

Poznávání
12. března 2020

Učíme se v Třeboni. Obyčejně neobyčejný amur bílý

Amur bílý (Ctenopharyngodon idellus) je běžnou rybou našich řek, rybníků i ÚN. Snad každý rybář se s tímto druhem již setkal a je schopen si vybavit nějaký zážitek, který je vázán právě na tuto rybu. Mnozí sportovní i profesionální rybáři by dokonce mohli amura označit až za rybu nezajímavou či nudnou.

Novinky
12. března 2020

Zarybnění rybníka Dvorce

Včera 11. 3. byli do rybníka Dvorce nasazeni pstruzi duhoví. Jedná se o poslední nasazení před změnou na MP režim.

Novinky
11. března 2020

5 jednoduchých rad, jak se rybář uchrání před nákazou koronaviru

V posledních dnech se na nás odevšad valí koronavirus. Z televize, rádia, novin a dokonce i z rozhlasu v supermarketech. Nic rozhodně nezlehčujeme a jsme si vědomi vážnosti situace. Přesto jsme si pro vás připravili článek, jak se ze všeho nezbláznit.

Praxe
11. března 2020

Nástrahy pro lehkou přívlač – potápivé wobblery

Je to už hodně dávno co Lauri Rapala pomocí obuvnického nože a smirkového papíru vyrobil první nástrahu, o které by se dalo říci, že je to wobbler. Historické prameny uvádí rok 1930.

ČRS a MRS
10. března 2020

Koronavirus ovlivní i rybáře. ČRS doporučuje odložit akce místních organizací

Z důvodu nařízení Ministerstva zdravotnictví jsou od dnešního dne zakázané všechny hromadné akce s účastí nad sto osob.

Recepty
10. března 2020

Avokádo s krevetami

Skvělý a veskrze rychlý předkrm, kterým stolovníky zaručeně zaujmete. Pokud máte rádi exotické avokádo a krevety, pak tento recept rozhodně vyzkoušejte.

ČRS a MRS
9. března 2020

Pro lov na rybnících SÚS v režimu rybníkářství si budou muset rybáři zařídit zvláštní povolení

Výbor SÚS dne 27. 2. 2020 schválil návrh na změnu odlovu na vodních plochách, které provozuje SÚS v režimu rybníkářství. Změny budou platiti od 16. 4. Nově budou rybáři potřebovat oprávnění k odlovu, které musí mít vytisknuté na papíru.

Poznávání
9. března 2020

Jak murény polykají kořist, když nemají jazyk? S odpovědí pomohly až výdobytky techniky

Vzhledem k velice různorodé potravě, kterou se jednotlivé druhy ryb živí, je logické, že se u mnoha z nich vyvinuly specializované čelisti. Jejich účinnost často zvyšují zuby, které mohou mít různý tvar i původ.

Šupiny
9. března 2020

Kapří jaro na jihočeském rybníce (2)

Sluníčko začíná hřát a to s sebou přináší také první kapříky. Za poslední hodinu se na břeh podívali čtyři. Kamarád vyvezl své návnady až k hrázi rybníka a nám teď nezbývá, než čekat, co se bude dít.

Kam na ryby
8. března 2020

Ubla. Bohatá říčka na schengenské hranici

Slovenský lososový a pstruhový revír Ubla je v některých mapách označovaný i jako Ublianka. Jde o 25,5 km dlouhý, pravostranný přítok řeky Uh, který do něho ústí na ukrajinském území a na území Slovenska je dlouhý přesně 20,3 km. Na toku nenajdete žádné příčné stavby a stará se o něj MO SRZ Snina.

Poznávání
7. března 2020

Učíme se ve Vodňanech. Jak vlastně funguje požerák?

Požeráková výpusť je nejběžnějším typem výpustního zařízení používaná na rybnících menší až střední velikosti. Na velkých, respektive s velkou hloubkou a objemem vody, je používána tzv. šoupátková výpusť, u rybářů se pro ni traduje označení „lopata“.

Novinky
6. března 2020

Za upuštění jezu na Svatavě viníci zaplatí ještě pokutu 200 tisíc

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) z Ústí nad Labem udělila pokutu ve výši 200 tisíc korun společnosti R-built. Důvodem bylo náhlé vypuštění veškeré vody a všech usazenin jezu u malé vodní elektrárny Oloví. Důsledkem toho uhynuly stovky pstruhů, lipanů a také vranky obecné.

První Předchozí 1 45 135 143 144 145 146 147 155 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled