Fotografie
Karel přidal úlovek Karas obecný...
před 243 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Když líni berou...
před 244 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zapečený kapr s...
před 244 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vzpomínky na dí...
před 244 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Jen tak...
před 244 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
6. března 2020

Dnešní vodníci, hejkalové a jezinky

Není tomu tak dávno, co se naši předkové u vody, hlavně za tmy nebo mlhy, cítili dosti stísněně. Nebyli si totiž jistí, zda je někde z hlavaté vrby nesleduje hastrman.

Šupiny
5. března 2020

Kapří jaro na jihočeském rybníce (1)

Miluju jaro. Všechno kvete, roste a pučí. Mužské pokolení se začíná radovat z maličkostí – potěší motýlek létající z květinky na květinku, statečný kosák vytahující ze země žížalu, hostinský konečně začíná točit pivo na zahrádce a ženské konečně odložily kožichy. A my, kteří máme také své dny, zase můžeme k vodě.

Poznávání
5. března 2020

Identifikace vlasce nebo pletenky na cívce navijáku

Jaký máme vlastně na navijáku vlasec či pletenou šňůru? Tuto otázku si klade zejména u vody řada rybářů zvláště tehdy, když není něco s naším vlascem nebo pletenkou v pořádku. Vědět, co máme na cívce navijáku, bývá důležitá informace z mnoha důvodů. Rybáři to ale často nevědí…

Novinky
4. března 2020

Akce časopisu Rybářství. Tři výtisky pro děti do 15 let zdarma!

Máte doma mladého rybáře nebo jste sami rybáři a ještě vám nebylo 15 let? Časopis Rybářství pro vás přichystal akci tři časopisů zdarma.

Šupiny
4. března 2020

Ledový polibek smrti aneb Když jde na rybách o život

Při rybaření se můžete dostat do různých situací. Některé jsou takové, že v nich jde o holý život a jiné zase komické až k popukání. U těch prvních to zpočátku vypadá velice nevinně, ale pokud podceníte nebezpečnost takové chvíle, bývá to pak většinou zlé. Obojího si užil kamarád Kája.

Poznávání
4. března 2020

Jak si prověřit vlasce. Tyto testy zvládne opravdu každý!

Pokud si chce člověk vytvořit obrázek o tom, jaké vlastnosti má vlasec, který používá, může si doma udělat své vlastní testy a jednotlivé vlasce mezi sebou porovnat. Nebudu samozřejmě hovořit o testech, které probíhají v laboratořích a na speciálních strojích za miliony.

Zábava
3. března 2020

Elektronická soutěž pro mladé milovníky přírody

Jako každý rok, tak i letos pro přátele včelaření, rybaření, myslivosti i zahrádkaření je připravena tradiční elektronická soutěž pro děti od 10 do 16 let. Organizátorem je opět Střední odborné učiliště včelařské – Včelařské vzdělávací centrum, o.p.s. Nasavrky spolu s partnery Českomoravská myslivecká jednota, z. s., Český rybářský svaz, z. s., Český svaz včelařů, z. s. a Český zahrádkářský svaz, z. s.

Poznávání
3. března 2020

Jaká je budoucnost karase obecného a co je jeho největším nepřítelem?

To, že naši prapředkové dobře znali příbuzného kapra, zlatavě zbarveného karase, běžně označovaného i jako karásek, svědčí stejně znějící příjmení, které je v našich zemích poměrně časté. Jen zcela ojediněle v některých regionech znali rybáři tuto rybu i pod jiným jménem, například na Třeboňsku ji podle Dyka (1946) označovali jako „katušku“.

Šupiny
3. března 2020

Výzva jménem Sea Trout (2)

Po náročné cestě jsme konečně dorazili do Dánska. Na nic jsme nečekali a hned jsme zabrodili do moře. Prvních pět hodin se nic nedělo, potom se nám konečně podařilo přesvědčit několik mořských pstruhů k záběru.

Uncategorized
2. března 2020

VIDEOUPOUTÁVKA: Březnové Rybářství se točí kolem hlavatek a zpochybňuje oficiální rekord nejdelšího sumce

Lov hlavatek na Slovinsku a na Slovensku. Tyhle krásné lososovité ryby jsou hlavním tématem březnového Rybářství. Najdete v něm ale mnohem víc. Je třeba možné, že oficiálně nejdelší sumec nebyl ve skutečnosti sumec? Ano, je to možné.

Poznávání
2. března 2020

Ježdík dunajský: reofilní druh známý teprve několik desetiletí

Je téměř neuvěřitelné, že ichtyologové a ani rybáři nevěnovali v průběhu 20. století více pozornosti ježdíkům žijícím ve střední Evropě. Až do sedmdesátých let minulého století jsme měli, co se týče těchto pichlavých okounovitých ryb, jasno. Bez problémů jsme rozlišovali ježdíka obecného a jeho štíhlejšího příbuzného, ježdíka žlutého. Velkým překvapením pak byl objev nového druhu ježdíka v povodí Dunaje, od jehož popisu uplynulo čtyřicet pět let.

Recepty
2. března 2020

Rybí klobásy

Klobásy z rybího masa jsou sice pracné, ale výsledek je úžasný, když se povedou. Jak na to?

Retro
1. března 2020

Vzpomínáme na staré časy. Wobblery Slapy z OPS Příbram

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

Poznávání
29. února 2020

Kam s prutem na ledě? No přece do stojánku!

Než fanda zimního rybolovu vyrazí na led, musí vyřešit otázku, kam vlastně bude odkládat svůj proutek. Kdyby ryby braly celý den, stojánku by ani nebylo třeba. Ale ono to tak není a mít ve výbavě stojánek rozhodně na škodu.

Recepty
28. února 2020

Štika se sýrovou omáčkou

Štika má poměrně suché maso, proto je dobré, doplnit pokrmy z ní o nějakou omáčku, například sýrovou.

První Předchozí 1 46 136 144 145 146 147 148 156 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled