Fotografie
Stanislava založil otázku Prut...
před 241 dny
Fotografie
Karel okomentoval Učíme se v Třeb...
před 241 dny
Fotografie
Karel okomentoval Základ úspěšnéh...
před 241 dny
Fotografie
Karel dal lajk Základ úspěšnéh...
před 241 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba v bramboro...
před 241 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Kam na ryby
4. dubna 2020

Kam na ryby? Blanice Vlašimská 1 a 2

K lovu na sportovním revíru Blanice Vlašimská 1 a 2 potřebujeme mimopstruhovou celosvazovou povolenku nebo krajskou povolenku Středočeského územního svazu.

Poznávání
4. dubna 2020

Kapří poradna – Většina kaprů mi spadne z háčku, co dělám špatně?

Nemáte problémy s padáním menších ryb? Na pletené šňůře mám bezuzlově navázaný háček Longshank Nailer č. 6 s rovnátkem - červíkem. Používám boilie velikosti 24 mm, které mám na návazci z fluorokarbonu, volně klouzajícím po ramínku háčku mezi zarážkami na háček ve vzdálenosti 1,5 cm od obloučku háčku. Vše originál Carp R Us. Délka návazce je 25 cm, vše je zakončeno napevno uchyceným 80g olůvkem. Pokud se zadaří a boilie vezme kapr o hmotnosti kolem 10 kg, háček sedí perfektně. Nicméně takový kapr je u mě jedním z deseti, zbývajících devět se po krátkém souboji vypne. Můžete mi, prosím, poradit?

Zábava
3. dubna 2020

Fotografická soutěž pro studenty o hodnotné ceny

Už měsíc nechodí žáci základních a středních škol na vyučování. Pokud se doma nudíte, vezměte foťák a pojďte se zúčastnit soutěže o nejlepší fotografii na téma: příroda trpí.

Šupiny
3. dubna 2020

Cestovatelské rybaření v Mongolsku aneb Lipani na hod (2)

Jezero máme v dálce za sebou. Trpká chuť zklamání s množství ulovených ryb nám ještě ulpívá na patrech. Svůj pohled i naději upínáme kupředu, k řekám a poslednímu jezeru a naší cestě.

Video
2. dubna 2020

VIDEOUPOUTÁVKA: Pstruh na každém rohu, potravní aktivita sumců a odpovědi ohledně CIS. To je dubnové Rybářství

Ani koronaviru se nepodařilo oddálit začátek pstruhové sezony a Rybářství vám pomůže se na tenhle první milník sezony dobře připravit. Ale blíží se už i zahájení lovu dravců a zejména lovci sumců najdou v dubnovém čísle nejednu dobrou radu, jak být ve svém snažení úspěšnější. A co vlastně přinese centrální informační systém ČRS?

Šupiny
2. dubna 2020

Rybář vynadal manželce, že mu koupila boilie z bazaru. A v březnu na ně ulovil kapra 20 kg!

Na ryby jsem vyrazil v pátek, bylo krásné počasí, ale rybám se brát nechtělo. Stejná situace se opakovala i v sobotu. V noci na neděli se mělo znatelně ochladit a já si nebyl jistý co to s aktivitou ryb udělá.

Poznávání
2. dubna 2020

Kapří poradna – Na jaké háčky se hodí kroužek?

Kroužek na háčku… Mohu použít zlepšení (Swivel Rig Bead & Ring Kit, zarážky na háček) i na háčcích typu Carp Systém E a Ashima heavy carp?

ČRS a MRS
1. dubna 2020

Celoplošné zavedení K60! Možná už od května!

ČRS projednává návrh na celoplošné zavedení horní míry kapra. Hranice by měla být posunuta na 60 cm a zavedena na všech stojatých i tekoucích vodách.

Video
1. dubna 2020

VIDEO: Potápěči si pro radost zaplavali s obřím žralokem bílým. Hrozila jim smrt, varují biologové

Potápěčům se na Havajských ostrovech podařilo pořídit snímky jednoho z největších žraloků, který byl kdy natočen. Měřil 6 metrů a byl 2,44 metrů široký. Někteří biologové však jejich chování odsuzují a považují za hazard.

Poznávání
31. března 2020

Mořská poradna – pilkrovací prut s koncovou rolničkou

Uvažuji o koupi nového prutu… Doporučil byste mně pilkerovací prut s koncovou rolničkou?

Poznávání
31. března 2020

Naučte se muškařit! (3) Naviják, brodící kalhoty a krabičky

V minulých dílech jsme probrali muškařské pruty a šňůry. V dnešním díle se zaměříme na naviják a pár drobností, které budete u vody potřebovat.

ČRS a MRS
31. března 2020

Potřebujete během omezení kvůli koronaviru koupit povolenku? Poradíme, jak na to!

Omezení spojená se snahou zastavit šíření koronaviru se pomalu stávají součástí každodenního života. My rybáři máme to štěstí, že i v této nelehké době můžeme u vody alespoň na chvíli zapomenout na statistiky související s šířením nákazy, které se nás valí ze všech stran. Jenže co když jsme nechali nákup povolenky na poslední chvíli? Seženeme ji i v době, kdy je většina obchodů a služeb beznadějně uzavřena?

Poznávání
30. března 2020

Kapří poradna – Jak zatraktivnit sušené boilie?

Připravuji si boilie ve dvou variantách, losos - oliheň a korýš. V září se chystám na D5 a chci si vzít od každého asi 25 kg. Vysušené boilie bych chtěl něčím zatraktivnit…

Recepty
30. března 2020

Amuří kapsa plněná fáší se zakysanou smetanou

Dnešní recept je především pro lidi, kteří se v kuchyni trochu vyznají. Náročnost však vyváží exotičnost a neobvyklost výsledného pokrmu. A pokud se do receptu pustíte, buďte si jisti, že si pochutnáte!

Poznávání
30. března 2020

Mořská poradna - barva nástrahy

Jakou barvu nástrah byste mi doporučil pro přívlač na hloubce 20–30 m?

První Předchozí 1 42 132 140 141 142 143 144 152 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled