Články
Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!
Máš chuť na guláš? Tak zkus ten z kapra!
Smažené kapří řízky jsou klasika. Po zvládnutí smažení řízků přichází na řadu guláš. Jak chlap pronikne do tajů, jak se takový guláš vlastně dělá a přemýšlí, z čeho všeho by se dal udělat, tak tento pokrm později seká jako Baťa cvičky. Skvěle chutná i houbový guláš, ale z kapra? Pozor! Kdo to nevyzkoušel, nemůže soudit. Původní plán smažit řízky jsem zapudil a ze zvědavosti se pustil do kapřího guláše.
Jak správně a rychle vyplnit úlovkový lístek? Tady je návod
Po každé sezoně přichází chvíle, kdy je třeba vyplnit úlovkový lístek. To znamená vyplnit spoustu kolonek a nezamotat se při tom do spousty čísel. K tomu všemu je ještě třeba neudělat chybu v počtech. Přinášíme vám jednoduchý návod jak na to.
Co dělat v zimě? Připravte se na novou sezonu!
I když by se mohlo zdát, že zima je pro většinu příznivců přívlače jen dlouhým a nudným čekáním na další sezonu, zimní měsíce se dají využít k činnostem, na které později nebude čas.
Štiky ze země tulipánů (1)
Náhodné seznámení a následný rozhovor se světově známým profesionálním holandským rybářem Henkem Simonzsem dalo jasný impulz úvahám o naší další rybářské výpravě. Jeho osobní doporučení na dva zkušené profesionální průvodce Dicka van Hattena a Seana Wita veškeré naše obavy zcela rozpustilo. O správnosti výběru nové destinace nikdo nepochyboval.
Zahájili jsme sezonu 2020! Podívejte, co jsme ulovili
Rok 2019 je už minulostí. Ukončili jsem ho krásnými candáty. Neradi však ztrácíme čas, a tak jsme se po dvou dnech vzpomínání na loni ulovené ryby rozhodli opět vyrazit!
VIDEOUPOUTÁVKA: O čem je lednové Rybářství?
V lednovém časopisu Rybářství se zabýváme několika zajímavými tématy. Ať je to chytání na dírkách, rybí osobnosti nebo třeba vyvracení mýtů o boilie a samozřejmě mnohé další. Lednové číslo vám představí šéfredaktor Ondřej Cupal.
Pastičky pod hladinou našich vod
To, že mezi rybami rozlišujeme druhy rostlinožravé, masožravé nebo všežravé, považujeme za přirozené. Že ale v našich vodách, možná právě kousek od našich nahozených udic, žijí rostliny číhající na svou kořist, si mnozí z nás neuvědomujeme, nebo nedokážeme představit.
Rybářský ples Březová 2020
Jste nespoutaní rybáři milující přírodu, divokost a souboje s pořádnými rybami, ale přesto si občas rádi zatancujete se svou milou? Pak je tato akce právě pro vás!
Rybářské potřeby Albastar
Adresa: České Budějovice, Pekárenská 549, Telefon: +420 777 710 480, E-mail: fishing@fishing.cz, Web: www.fishing.cz
Kam na ryby? Letos pokračujeme!
Velmi si vážíme toho, co jste nám psali pod poslední den adventní soutěže. Mnohokrát tam zaznělo, že se vám libí rubrika Kam na ryby.
Zatoužil jsem po lovu lipanů a objevil řeku plnou síhů
Pokračuji v nepravidelném seriálu o chytání na severu Evropy, kde střídavě žiju a pracuju. V červenci se ozvaly moje toulavé nohy. Volání dosud nepoznaných dálek mě lákalo, vábilo. Můj nos větřil dobrodružství a otáčel se k severním dálkám. A protože je druhová obsádka sladkovodních ryb v okolí mého přechodného domova u Trondheimu spíše chudá, zatoužil jsem ulovit nějakého lipana v sousedním Švédsku.
Když si nevíte rady, sledujte domorodce!
Jít si v zimě zachytat na rybník s feederovými udicemi se nám jen tak nepodaří. Buď je rybník pokrytý ledem, nebo očka prutů v mrazu zamrzají po prvním nahození. Čas od času se ale vhodná příležitost přece jen naskytne. Pak můžeme ulovit kapříky, tlouště i pěkné cejny.
Co se teď děje na rybnících? Komorování rybníků
Je tady zima a rybníky jsou zamrzlé. Úkolem nás, rybářů, je postarat se o ryby i v tomto mrazivém období. Ptáte se, jak se starat o ryby, když je na rybníku led? Kvůli nepropustnosti sněhu a ledu se do vody nedostává světlo a to může mít za následek deficit kyslíku a hromadění nežádoucích plynů ve vodě. Tomu se musí zabránit. Při tomto důležitém úkolu produkční rybáři často spolupracují s žáky Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni.
Poznejte ho a ulovte! Ježdík obecný
Rybka je to opravdu malá a nenápadná. V Čechách nemá téměř žádný hospodářský význam. Na rozdíl kupříkladu od Ruska, kde je polévka z ježdíka (rusky se ježdík jmenuje jerš) vyhlášenou delikatesou. Nebo Finska! Tam se ježdík chová záměrně jen pro jikry.
Krvavá ruka ve štičí tlamě a zabodnutý trojháček v jednom aneb Operace na veslici
Bylo krásné červencové ráno a já se společně se svými kamarády Milanem a Jakubem válel na lehátkách pod nastraženými pruty na sumce na břehu zpola vypuštěné nádrže Skalka. Po probdělé noci bez jediného záběru jsme v prvních slunečních paprscích sbírali sílu na nový den.
Novinky z iRybářství na váš e-mail
Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled
Vložením e-mailu souhlasíte s podmíkami ochrany osobních údajů