Fotografie
Stanislava okomentoval Ulovena kapitál...
před 246 dny
Fotografie
Stanislava přidal úlovek Kapr obecný...
před 246 dny
Fotografie
Stanislava přidal úlovek Okoun říční...
před 246 dny
Fotografie
Stanislava přidal úlovek Kapr obecný...
před 246 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 246 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
6. ledna 2020

Máš chuť na guláš? Tak zkus ten z kapra!

Smažené kapří řízky jsou klasika. Po zvládnutí smažení řízků přichází na řadu guláš. Jak chlap pronikne do tajů, jak se takový guláš vlastně dělá a přemýšlí, z čeho všeho by se dal udělat, tak tento pokrm později seká jako Baťa cvičky. Skvěle chutná i houbový guláš, ale z kapra? Pozor! Kdo to nevyzkoušel, nemůže soudit. Původní plán smažit řízky jsem zapudil a ze zvědavosti se pustil do kapřího guláše.

Rady začátečníkům
6. ledna 2020

Jak správně a rychle vyplnit úlovkový lístek? Tady je návod

Po každé sezoně přichází chvíle, kdy je třeba vyplnit úlovkový lístek. To znamená vyplnit spoustu kolonek a nezamotat se při tom do spousty čísel. K tomu všemu je ještě třeba neudělat chybu v počtech. Přinášíme vám jednoduchý návod jak na to.

Poznávání
5. ledna 2020

Co dělat v zimě? Připravte se na novou sezonu!

I když by se mohlo zdát, že zima je pro většinu příznivců přívlače jen dlouhým a nudným čekáním na další sezonu, zimní měsíce se dají využít k činnostem, na které později nebude čas.

Zahraničí
4. ledna 2020

Štiky ze země tulipánů (1)

Náhodné seznámení a následný rozhovor se světově známým profesionálním holandským rybářem Henkem Simonzsem dalo jasný impulz úvahám o naší další rybářské výpravě. Jeho osobní doporučení na dva zkušené profesionální průvodce Dicka van Hattena a Seana Wita veškeré naše obavy zcela rozpustilo. O správnosti výběru nové destinace nikdo nepochyboval.

Šupiny
3. ledna 2020

Zahájili jsme sezonu 2020! Podívejte, co jsme ulovili

Rok 2019 je už minulostí. Ukončili jsem ho krásnými candáty. Neradi však ztrácíme čas, a tak jsme se po dvou dnech vzpomínání na loni ulovené ryby rozhodli opět vyrazit!

Uncategorized
3. ledna 2020

VIDEOUPOUTÁVKA: O čem je lednové Rybářství?

V lednovém časopisu Rybářství se zabýváme několika zajímavými tématy. Ať je to chytání na dírkách, rybí osobnosti nebo třeba vyvracení mýtů o boilie a samozřejmě mnohé další. Lednové číslo vám představí šéfredaktor Ondřej Cupal.

Poznávání
3. ledna 2020

Pastičky pod hladinou našich vod

To, že mezi rybami rozlišujeme druhy rostlinožravé, masožravé nebo všežravé, považujeme za přirozené. Že ale v našich vodách, možná právě kousek od našich nahozených udic, žijí rostliny číhající na svou kořist, si mnozí z nás neuvědomujeme, nebo nedokážeme představit.

ČRS a MRS
2. ledna 2020

Rybářský ples Březová 2020

Jste nespoutaní rybáři milující přírodu, divokost a souboje s pořádnými rybami, ale přesto si občas rádi zatancujete se svou milou? Pak je tato akce právě pro vás!

Kamenné obchody
2. ledna 2020

Rybářské potřeby Albastar

Adresa: České Budějovice, Pekárenská 549, Telefon: +420 777 710 480, E-mail: fishing@fishing.cz, Web: www.fishing.cz

Kam na ryby
2. ledna 2020

Kam na ryby? Letos pokračujeme!

Velmi si vážíme toho, co jste nám psali pod poslední den adventní soutěže. Mnohokrát tam zaznělo, že se vám libí rubrika Kam na ryby.

Poznávání
1. ledna 2020

Zatoužil jsem po lovu lipanů a objevil řeku plnou síhů

Pokračuji v nepravidelném seriálu o chytání na severu Evropy, kde střídavě žiju a pracuju. V červenci se ozvaly moje toulavé nohy. Volání dosud nepoznaných dálek mě lákalo, vábilo. Můj nos větřil dobrodružství a otáčel se k severním dálkám. A protože je druhová obsádka sladkovodních ryb v okolí mého přechodného domova u Trondheimu spíše chudá, zatoužil jsem ulovit nějakého lipana v sousedním Švédsku.

Poznávání
31. prosince 2019

Když si nevíte rady, sledujte domorodce!

Jít si v zimě zachytat na rybník s feederovými udicemi se nám jen tak nepodaří. Buď je rybník pokrytý ledem, nebo očka prutů v mrazu zamrzají po prvním nahození. Čas od času se ale vhodná příležitost přece jen naskytne. Pak můžeme ulovit kapříky, tlouště i pěkné cejny.

Poznávání
30. prosince 2019

Co se teď děje na rybnících? Komorování rybníků

Je tady zima a rybníky jsou zamrzlé. Úkolem nás, rybářů, je postarat se o ryby i v tomto mrazivém období. Ptáte se, jak se starat o ryby, když je na rybníku led? Kvůli nepropustnosti sněhu a ledu se do vody nedostává světlo a to může mít za následek deficit kyslíku a hromadění nežádoucích plynů ve vodě. Tomu se musí zabránit. Při tomto důležitém úkolu produkční rybáři často spolupracují s žáky Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni.

Poznávání
30. prosince 2019

Poznejte ho a ulovte! Ježdík obecný

Rybka je to opravdu malá a nenápadná. V Čechách nemá téměř žádný hospodářský význam. Na rozdíl kupříkladu od Ruska, kde je polévka z ježdíka (rusky se ježdík jmenuje jerš) vyhlášenou delikatesou. Nebo Finska! Tam se ježdík chová záměrně jen pro jikry.

Šupiny
29. prosince 2019

Krvavá ruka ve štičí tlamě a zabodnutý trojháček v jednom aneb Operace na veslici

Bylo krásné červencové ráno a já se společně se svými kamarády Milanem a Jakubem válel na lehátkách pod nastraženými pruty na sumce na břehu zpola vypuštěné nádrže Skalka. Po probdělé noci bez jediného záběru jsme v prvních slunečních paprscích sbírali sílu na nový den.

První Předchozí 1 54 144 152 153 154 155 156 164 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled