Fotografie
Jirka přidal úlovek Jelec jesen...
před 75 dny
Fotografie
Jirka přidal úlovek Štika obecná...
před 75 dny
Fotografie
Lukáš přidal úlovek Candát obecný...
před 75 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Okoun říční...
před 75 dny
Fotografie
Hunter dal lajk úlovku od Jan...
před 75 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
24. listopadu 2022

Brit chytil pravděpodobně největší zlatou rybu na světě, o které se tvrdilo, že je nepolapitelná

Životní úlovek se podařil 3. listopadu britskému rybáři na francouzském jezeře Bluewater v oblasti Champagne. Andy Hackett ulovil zlatého kapra o hmotnosti 30,57 kg. Informuje o tom web The Guardian.

Novinky
24. listopadu 2022

Vyhlašujeme rybářskou soutěž pro děti o hodnotné ceny!

Protože máme rádi děti a zábavné a zajímavé rybářské zážitky, rozhodli jsme se, že ve spolupráci se www.sumci.com, Adler-wft.cz, Pezon & Michel - Gunki SK/CZ a časopisem Rybářství vyhlásíme soutěž pro malé rybáře o nejhezčí rybářskou povídku! Nejlepší odměníme věcnými cenami a tři nejlepší povídky budou dokonce otištěny v časopisu Rybářství!

Praxe
22. listopadu 2022

Kapří poradna: Jak lovit kapry v různých obdobích roku

Zajímaly by mě zásadní rozdíly v lovu kaprů v nejrůznějších obdobích roku. Jaké má rybář v ten který čas vybírat lokality. Kdy na řeku, kdy na ÚN, kdy k rybníkům apod.

Novinky
21. listopadu 2022

Losos se pomalu vrací. Ohrožují ho překážky při migraci, ale i kormorán, volavka nebo vydra

Severočeský územní svaz letos zaznamenal už šest dospělých kusů lososa obecného, z toho dva páry vytloukající hnízda. Informuje o tom na svých stránkách. Kromě umělých překážek, které brání migraci lososů, jsou velkým problémem rybí predátoři – vydra, kormorán nebo volavka.

Ostatní
20. listopadu 2022

Z deníku rybářovy manželky: Pět NEJ správného rybáře

Všechny profese mají svá NEJ… Také rybáři musí mít několik vlastností, které jsou pro ně nezbytné a důležité. Snažila jsem se vybrat ty opravdu nejdůležitější. Posuďte sami, zda tyto vlastnosti máte.

Recepty
19. listopadu 2022

Rybí pljeskavice

Tradiční srbské pljeskavice se vyrábějí z jehněčího, vepřového a hovězího masa. V Chorvatsku se můžete setkat i s rybími pljeskavicemi, které tvoří kombinace rybího a vepřového masa. Pro nás je důležité, že rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové je nejlepší prorostlé.

Poznávání
18. listopadu 2022

Učíme se v Třeboni: Podoustev říční

Není tomu tak dávno, kdy podoustev říční (Vimba vimba) tvořila v našich parmových revírech nespočetná hejna napříč celou republikou. Byla zde často i nejpočetnější rybou – rybolov proto dělal radost nejednomu rybáři. Bohužel po nekontrolovatelném přemnožení kormorána byla tato ryba jedničkou na jeho jídelníčku.

Praxe
17. listopadu 2022

Kapří poradna: Úspěšnost boilie

Jaká složka z těch, které boilie obsahuje, je pro jeho úspěšnost nejdůležitější?

ČRS a MRS
16. listopadu 2022

Ze zasedání Republikové rady ČRS (listopad 2022)

Republiková rada ČRS se sešla 10. listopadu 2022 na řádném zasedání. Na programu byly zejména následující body – vyhodnocení činnosti na úseku sportu a práce s mládeží, jmenování předsedů odborů a komisí Republikové rady ČRS a projednání aktuálních oblastí k Rybářskému informačnímu systému (RIS).

Praxe
16. listopadu 2022

Jak vyzrát na štiku?

Štika nejefektivnější sladkovodní dravec. V tlamě ukrývá na 700 zubů ostrých jako břitva. Štiku můžeme najít téměř všude, ve pstruhových potocích, řekách, v rybnících i údolních nádržích a také v brakických vodách mořských zálivů.

Novinky
15. listopadu 2022

Nový kaprařský rekord z Pálavských jezer! Rybář ulovil monstrum přes 30 kg

Svůj životní rybářský zážitek popsal pro iRybářství nový rekordman Miroslav Gerát. Na nádrži Nové Mlýny ulovil dosud největšího kapra, prvního, který překonal magickou hranici 30 kg. Předchozím rekordmanem byl kapr 29,70 kg na závodech Stairs2Hell.

Novinky
14. listopadu 2022

Dvojí metr při odškodnění za otravu řeky? Vodárna peníze dostala, rybáři ne

V noci na 8. října 2019 unikla do Drnového potoka toxická látka určená k moření dřeva. Viníkem byla dřevařská společnost Holz Schiller v Lubech u Klatov. Firma rybářům škodu dodnes neuhradila, ačkoliv s plzeňskou vodárnou se nedávno mimosoudně vyrovnala a zaplatila jí zhruba půl milionu korun. Informoval o tom server Novinky.cz.

Praxe
14. listopadu 2022

Rybaření vesele i vážně: Malé ryby

Jako kluk jsem začínal lovit se splávkem čudly a získané zkušenosti postupně uplatňoval při lovu větších ryb. Poznatky z dětství využívám dodnes při lovu nástražních ryb. Někdy je opravdu velký kumšt malou rybku chytit.

Recepty
13. listopadu 2022

Ryby v marinádě na ruský způsob

Tímto způsobem můžeme marinovat jak sladkovodní, tak mořské ryby. Menší ryby marinujeme vcelku, větší nakrájíme na menší kousky.

Praxe
11. listopadu 2022

Učíme se v Třeboni: Náš největší rybník Rožmberk a jeho výlov

Přichází čas podzimních výlovů. U toho samozřejmě nesmí chybět ani naši žáci, kteří na tuto příležitost netrpělivě čekali. Často chodí výlovy rybníků pozorovat celé rodiny, málokdo ale tuší, co všechno takový výlov obnáší.

První Předchozí 1 34 42 43 44 45 46 54 144 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled