Fotografie
Jaroslav okomentoval Poznejte ho a u...
před 241 dny
Fotografie
less-less@post.cz přidal úlovek Sumec velký...
před 242 dny
Fotografie
Stanislava přidal úlovek Kapr obecný...
před 242 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 242 dny
Fotografie
Jiri dal lajk úlovku od Jakub Anděl
před 242 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
29. března 2020

Kladivo českého vikinga. První slunečný den

Jaro už pozvolna ťuká na dveře a další rybářská sezona je tady. U vody bývá ještě trochu smutno, příroda ještě není tak pestrobarevná jako v létě, ale ryby začínají být při chuti. A to je nejdůležitější. Je třeba dostát závazkům, které jsme si při dlouhých zimních měsících sami stanovili… Vždyť to znáte…

Šupiny
28. března 2020

Cestovatelské rybaření v Mongolsku aneb Rybářský ráj jen pro někoho (1)

Mongolsko je zemí pro nás sice exotickou, ale na druhou stranu, vzhledem k vzájemné spolupráci, přetrvávající již z dob komunismu, není zemí neznámou. Je to krajina rozlehlých stepí, vysokých hor a přátelských lidí. Je také domovinou u nás velice známého mytického živočicha – červa Olgoje Chorchoje žijícího v poušti Gobi. A v neposlední řadě je zemí s velkým množstvím řek a rozlehlých jezer…

Video
27. března 2020

VIDEO: Lov ryb v karanténě? Pořiďte si bazén!

Ano, mnozí z vás teď namítnou, že na ryby se stále chodit smí a mají pravdu! Nicméně v některých jiných státech je rybaření zakázáno a co když budete mít podezření že jste nemocní?

Poznávání
27. března 2020

Naučte se muškařit! (2) Prut

Muškaření. Mýty a pověrami opředená rybolovná technika, která ve skutečnosti není tak složití, jak vypadá. V minulém díle jsme se bavili o šňůře, dnes si povíme pár slov k prutům.

Rozhovory
26. března 2020

Místo gólů teď počítá kapry. Rybaření mě pohltilo, přiznává někdejší nejlepší fotbalový kanonýr Prahy

Fotbalový míč miluje, ale už pro něj není zdaleka na prvním místě. U kanonýra Zdeňka Zmeškala teď vyhrává rodina a rybářský prut. Jeho kouzlu podlehl už před lety, ale v současnosti je to jeho záliba číslo jedna.

Poznávání
26. března 2020

Mořská poradna – jak správně nastavit echolot

Jak nastavit echolot? V Norsku si často pronajímáme loď s echolotem, který jde z ruky do ruky a pak se často stává, že ukazuje velmi nepřesně, nebo vůbec nefunguje. Poradíte něco?

ČRS a MRS
25. března 2020

Termín pro zaplacení členského příspěvku členů ČRS se kvůli koronaviru posouvá

Pokud jste coby členové Českého rybářského svazu ještě nestačili uhradit členský příspěvek za rok 2020 a bojíte se, že to do konce dubna nestihnete, nezoufejte. Republiková rada se rozhodla termín, do kdy je potřeba tento povinný poplatek uhradit, přesunout z posledního dubnového dne prozatím na neurčito.

Poznávání
25. března 2020

Naučte se muškařit! (1) Šňůra

Asi žádná jiná rybolovná technika není opředena tolika mýty a dovolím si tvrdit, že i polopravdami, jako právě muškaření. Malá ochutnávka z výroků, kterých jsem měl tu čest vyslechnout: „Nemuškařím, protože je těžké naučit se házet, musel bych znát hmyz, neumím vázat, pstruhovka je příliš daleko…“

ČRS a MRS
24. března 2020

Propadl vám v březnu rybářský lístek? Můžete chytat dál, rozhodlo ministerstvo

Pokud jste si zapomněli prodloužit rybářský lístek a v termínu od 1. března dál vám propadl, nemusíte se bát vyrazit k vodě. Po dobu stavu nouze v České republice, kterou Vláda vyhlásila kvůli koronavirové krizi, můžete chytat ryby i na tento neplatný doklad. Rozhodlo o tom Ministerstvo zemědělství (MZe).

Novinky
24. března 2020

Jihočeští rybáři zneužívají pravidel karantény

Jihočeský územní svaz vydal na svých stránkách doporučení pro rybářskou stráž, která by v době karantény měla výrazně omezit svoji činnost. Toho bohužel zneužívají někteří rybáři a odnáší si domů více ušlechtilých ryb, než povoluje zákon.

Poznávání
24. března 2020

Domácí výroba jigových háčků

Milovník přívlače používající převážně gumové nástrahy mi potvrdí, že jigových háčků v krabičce není nikdy dost. Každou chvíli chybí ta správná gramáž s háčkem, který odpovídá použité nástraze. Když není kam sáhnout, je třeba improvizovat, ale výsledek v podobě úlovků se dostavit nemusí.

Poznávání
23. března 2020

Neobvyklá nástraha z pavučiny (lov na draka)

Omlouvám se všem milovníkům kaprů, kteří zbystřili pozornost v naději na získání unikátního receptu k výrobě nového druhu boilie. O těchto zázračných kuličkách se toho ale již popsalo dost, proto bych se chtěl krátce zmínit o unikátním způsobu lovu exotických ryb - mořských jehlic - na neobvyklou nástrahu z pavučiny.

Poznávání
23. března 2020

VIDEO: Jak si vyrobit vlastní splávek?

Sedíte doma a nevíte co dělat? Už vás nebaví sledovat televizi ve které se neřeší nic jiného než koronavirus? Přijďte se podívat, jak se vyrábí splávky!

Recepty
23. března 2020

Candát po mexicku

Pikantní ostrá úprava ryb z mexické kuchyně, chutná z mořských i sladkovodních ryb, my jsme vyzkoušeli candáta.

Šupiny
22. března 2020

Lov kaprů na malých vodách

Současným trendem kaprařiny je lov trofejních kaprů. Napadá mě tedy, co je trofejní kapr. Kolik váží kilogramů? 10, 20, 30, nebo 40 kg? Každý si asi odpoví sám. Pro sebe volím to, že trofejní kapr je ten největší na dané vodě. Samozřejmě… Slovo největší je trochu zavádějící, ale pokud víme, že se na revíru loví kapři o hmotnosti 10-15 kg standardně, nelze je považovat za trofejní.

První Předchozí 1 43 133 141 142 143 144 145 153 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled