Fotografie
Karel okomentoval Háček mi prošpi...
před 239 dny
Fotografie
Karel okomentoval Háček mi prošpi...
před 239 dny
Fotografie
Karel okomentoval Co ukrývá jez n...
před 239 dny
Fotografie
ibrahem2@seznam.cz dal lajk úlovku od mauna001@seznam...
před 239 dny
Fotografie
majecka001@gmail.com dal lajk úlovku od mauna001@seznam...
před 239 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
4. června 2020

Úhoř v pikantním těstíčku

Pokud se vám povedlo ulovit úhoře a přemýšlíte, co s ním, je to dost náročná otázka. O to víc, pokud nejste majitelé udírny. Tento recept by pro vás mohl být skvělým řešením!

Poznávání
4. června 2020

Učíme se v Třeboni. Bezbranný obr jménem vyza

Mnoho rybářů si dodnes myslí, že velké druhy ryb nebo paryb se dají najít pouze ve vodách slaných. Proto je v našich končinách za obra považován už např. sumec velký (Silurus glanis). Ten sice opravdu může dorůst i velmi zajímavých rozměrů, ale s některými druhy se zkrátka rovnat nemůže.

Retro
4. června 2020

Vzpomínáme na staré časy. Rybářský indikátor T 25

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i po celý život.

Novinky
3. června 2020

Ze zkušenosti rybářské stráže: nouzový stav skončil, propadlý rybářský lístek už neplatí

V době nouzového stavu v ČR jste mohli lovit i s propadlým rybářským lístkem. Od chvíle, co si můžete rybářský lístek bez omezení obnovit (konec nouzového stavu), není propadlý RS platný.

Novinky
3. června 2020

Lesy ČR pomáhají zadržet vodu v krajině. Staví desítky rybníčků, mokřadů a tůní

Sucho je velkým tématem posledních let. Jak s ním bojovat? Co dělat pro to, aby se voda v naší krajině udržela? Podnik Lesy ČR začal stavět desítky malých nádrží a mokřadů, které mají zadržet vody a pomoci tak mimo jiné lesům, které jsou kvůli špatné vitalitě napadané kůrovcem.

Novinky
2. června 2020

Deset lokalit dostalo od Ministerstva životného prostředí zelenou pro výstavbu vodních nádrží

Z původního návrhu Ministerstva zemědělství na vytvoření 31 nových údolních nádrží schválilo pro výstavbu Ministerstvo životního prostředí zatím deset lokalit. Projekt má pomoct zadržet vodu v krajině.

Zahraničí
2. června 2020

Lov na pobřeží Peru je těžší, než by se zdálo

V prvním díle jsme se podívali do deštného pralesa a nalovili piraně. Teď přišel čas věnovat se tomu, na co jsem se těšil nejvíc. Jdeme lovit na moře!

Názory
2. června 2020

Co bude se pstruhem a lipanem?

V Čechách a na Moravě dochází k prudkému úbytku populací pstruha i lipana. To je známo. Potočák potřebuje dostatek vody, vhodné stanoviště, vhodná místa ke tření a potravu. Pokud něco z toho chybí, chybí i on.

Recepty
1. června 2020

Švédský rybí krém aneb Chutná polévka z tresky ze Skandinávie

Rybí polévka je tradiční jídlo o Vánocích. Přes rok si ji málokdo dopřeje. To je ale velká škoda! Zkuste třeba tuto polévku populární ve Švédku.

Uncategorized
1. června 2020

VIDEOUPOUTÁVKA: Proč číst odborné časopisy a jak se ČRS vyrovnal s pandemií koronaviru? Čtěte červnové Rybářství

Červnové číslo časopisu Rybářství je už na stánku nebo ve vašich poštovních schránkách. Pokud vám ho pošťačka každý měsíc nenosí, šéfredaktor vám prozradí, o čem se v červnovém Rybářství píše.

Novinky
1. června 2020

Rybářka si během týdne třikrát posunula rekord kapra! Málem ulovila i racka

V prosinci loňského roku se plánovala výprava na Jezero Štít u Chlumce nad Cidlinou. Ještě týden před odjezdem jsem nevěděla, jestli na tuto výpravu také vyrazím, protože jsem měla před zkouškami. Nakonec se jeden z rybářů nemohl výpravy zúčastnit a zeptal se mě, jestli bych nechtěla jet místo něj. Takovou šanci jsem nemohla odmítnout. Výprava se uskutečnila 23. až 30. května.

Šupiny
1. června 2020

Rybaření vesele i vážně: Okoun

Další ryba, na kterou se zaměříme, je okoun říční. Zástupce řádu ostnoploutvých z čeledi okounovitých zná jistě každý rybář. Dvě hřbetní ploutve, olivově zelené boky s černými pruhy a tmavým hřbetem. Břišní, řitní a ocasní ploutve červeně zbarvené – to jsou typické znaky této nádherné ryby.

Poznávání
31. května 2020

Historie rybářských vlasců (2)

Od koňských žíní jsme se v minulém dílu posunuly až ke splétaným šňůrám, které však trpěly několika nedostatky. Měly malou nosnost, byly tlusté a vadila jim voda.

Zahraničí
30. května 2020

Lov ryb v deštném pralese Amazonie

Z Vídně jsem přes Madrid letěl do Limy. Bratr mi v peruánské cestovní kanceláři zajistil třítýdenní okružní cestu jihem Peru, dávnými sídly Inků i jinými historickými místy. Přál jsem si znovu prožít lov v mořském příboji, ale potřeboval jsem zkušeného rybářského průvodce. Stal se jím Jean Marcel Gondonneau Frank.

Video
29. května 2020

Sumec tak velký, jako žralok v Čelistech! Troufli byste si plavat za ním?

Vodami České republiky se prohání spousta zajímavých ryb. Sumec má však jedno prvenství, svou velikost. Díky té mu téměř nic nehrozí a on se může ve vodě chovat jako král.

První Předchozí 1 34 124 132 133 134 135 136 144 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled