Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 165 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 165 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 169 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pomazánka z uze...
před 169 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Matjesy z cejna...
před 169 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
7. června 2021

Na Zlínsku řádili kormoráni. Majitel rybníků dostane odškodné přes milion

Zlínský kraj proplatí žadatelům škody na rybách a stromech způsobené kormorány a bobry. A nejde o malé částky. Informují o tom Seznam Zprávy.

Praxe
6. června 2021

Krmné rakety, pomocník pro každého

Vývoj rybářského náčiní pokročil ve všech oblastech. Na jedné straně se neustále střetáváme s úplně novými produkty, na straně druhé s těmi inovovanými. Stejně je tomu i v případě krmných raket. Ty už dnes vyrábí velké množství výrobců, přičemž se jednotlivé rakety liší barvou, provedením, použitým materiálem, technikou zpracování nebo samotným technickým řešením.

Poznávání
5. června 2021

Rybí odstřelovači loví drobné živočichy důmyslným způsobem

Způsobů, jak si ryby dokáží opatřit potravu, je nepřeberné množství. Mezi nejzajímavější určitě patří sestřelování drobných živočichů sedících nad vodní hladinou kapkami vody. Ten používají ryby z čeledi stříkounovití (Toxotidae).

Recepty
4. června 2021

Polévka z okounů

Jedna z nejchutnějších rybích polévek! Okouny lze nahradit i candátem, sumcem nebo mořskými rybami. Prostě rybou, která má málo mezisvalových kůstek. Ale mějte na paměti, že okoun je prostě okoun!

Poznávání
4. června 2021

Proč tak pohrdáme duhákem? Zaslouží si to vůbec?

Některé ryby se dočkaly zbytečného pohrdání a neúcty, ačkoli si to rozhodně nezaslouží. Mezi ně patří kupříkladu americký pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss), u nás nepůvodní druh, importovaný poprvé už koncem 19. století z Německa, kdy byl jeho chov zaveden ještě o několik let dříve.

Praxe
3. června 2021

Používáte „staromódní“ plandavky? Děláte dobře, skvěle fungují!

Je to už nějaký čas, kdy jsem vláčel hlavně s gumovou nástrahou, wobblerem či rotačkou a o plandavky jsem se příliš nezajímal. Na většině internetových stránek jsou plandavky označovány za staromódní, přežité nástrahy.

Poznávání
3. června 2021

Jak se stát neviditelnou: Strategie maskování u ryb

Živočichové, ryby nevyjímaje, se v průběhu dlouhého vývoje přizpůsobili životu v různém prostředí za pomoci několika typů adaptací. Nejnápadnější jsou adaptace morfologické, méně známé pak adaptace fyziologické a etologické.

Praxe
2. června 2021

Víkendové rybaření a faktory úspěchu

Každý rok, a to bez ohledu na to, zda to je před začátkem rybářské sezony, v jejím průběhu nebo na konci, přemýšlíme o rybářských výjezdech a vycházky k vodě plánujeme. Pak ale vždy narážíme na realitu, která je od našeho plánování vzdálená.

Praxe
2. června 2021

Studené deště, čas velkých říčních candátů

Jsem fanda veškerých technik přívlače, které existují. A totéž platí i u druhového zastoupení lovených ryb. Pstruzi, okouni, candáti. Každá ryba má své období a každé z nich je zapotřebí se věnovat podrobněji, chcete-li slavit úspěchy.

Praxe
1. června 2021

Kaprařina a čtyři roční období: Jaro

Jaro je jednoznačně nejlepší část rybářské sezony, kdy se mi každoročně daří lovit nejlepší ryby. Kapři začínají být aktivní, s blížícím se třením sbírají více potravy a snaží se doplnit co největší množství energie. Když se rozjedou a začnou se pohybovat po větší části lokality, začíná správný čas na ulovení největších ryb.

Praxe
1. června 2021

Chytat ryby holýma rukama?

Před časem jsem při vzpomínání na mládí strávené u vody napsal i příhodu o klukovském pytlačení, kdy jsem při poklesu hladiny narazil na utopený motocykl a zespodu blatníku jsem bez potíží vytáhl pěknou parmu.

Kam na ryby
31. května 2021

Červnové Rybářství: Deset let fungování trofejního revíru Vltava 24

Řada rybářů pravidelně jezdí na trofejní pstruhové revíry do zahraničí, proto jsme se rozhodli zkusit zařídit takový revír i u nás. Vhodné vody na to máme a mohlo by to být mnohem levnější. Chtěl bych se se čtenáři Rybářství podělit o zkušenosti z deseti let fungování revíru Vltava 24. A to jak z pohledu hospodaření na revíru, tak i z pohledu rybáře.

Video
31. května 2021

Chlapík ponořil kameru do nádrže v Černobylu. Co objevil, ho překvapilo

Podívejte se, co objevil jeden z turistů v radioaktivní zóně kolem vybuchlé elektrárny Černobyl na Ukrajině. Když ponořil vodotěsnou kameru do jedné z nádrží určené na chladící vodu z reaktoru, bylo to podobné všemu, jen ne rybníku v zóně smrti. Život tam totiž doslova bují!

Poznávání
30. května 2021

Učíme se ve Vodňanech: Anestezie u ryb

Obecně se anestezie neboli znecitlivění organizmu provádí u lidí za pomocí různých anestetik. Tyto látky se používají především v lékařství, nejčastěji např. ve stomatologii nebo při operaci pro lokální znecitlivění, při němž je pacient při vědomí.

Recepty
29. května 2021

Candát na zeleném pepři

V červnu začíná sezona dravců, proto padla volba na chutného candáta!

První Předchozí 1 75 83 84 85 86 87 95 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled