Fotografie
jitkan84@gmail.com přidal úlovek Jelec tloušť...
před 168 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na Balatonu pad...
před 169 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Sumeček americk...
před 169 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 169 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pstruh na grilu...
před 170 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
28. května 2021

Přistižený ukrajinský pytlák Vasyl pokutu platit nemusí. Co udělali strážníci špatně?

Hlídka českobudějovické městské policie načapala Vasyla M. z Ukrajiny 13. dubna večer na jednom z malých rybníků v ulici Trocnovská na okraji Českých Budějovic. Místo je nedaleko ubytovny pro zahraniční dělníky. Bez povolení lovil ryby. Pytlák odmítl zaplatit pokutu 500 korun na místě, ale ochotně převzal kopii bločku. Informoval o tom idnes.cz.

Praxe
27. května 2021

Marmyška, méně používaná, ale nesmírně účinná nástraha

Marmyška je nástraha, kterou znají snad všichni rybáři, ale jen naprosto mizivé procento z nich ji používá. A když ano, pak jen při vertikálním lovu na dírkách. Přitom poskytuje tolik možností!

Zábava
27. května 2021

Test rybářských znalostí: Obstáli byste ve zkouškách rybářské stráže?

Jak je to dlouho, co máte rybářský lístek? Kouknete se občas do rybářského řádu, prolistujete Zákon o rybářství? Zvládli byste zkoušky rybářské stráže? Pokud vás zajímá, jak silní jste v kramflecích, zkuste náš kvíz. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci testu.

Zahraničí
26. května 2021

Rybář se ztratil v divočině, nalezli ho po 17 dnech. Co nejvíce překvapilo záchranáře?

Harry Burleigh (69) ze státu Oregon vyrazil 6. května na ryby do oblasti Twin Lakes a už se nevrátil. Jeho vyděšená žena Stacey se obrátila na policii a popsala, co se stalo. Policisté po něm okamžitě zorganizovali pátrání. Ráno následujícího dne našli policisté Harryho auto, které stálo nedaleko jezera, kde rybařil.

Praxe
26. května 2021

Červnové Rybářství: Krátkodobé vs. dlouhodobé kaprařské výpravy

Tentokrát se výrazněji zaměřím na vybavení, které s sebou k vodě vozím. A to jak při krátkých, několikahodinových akcích, tak i když vyrážím na delší výpravy. Nebude se rozhodně jednat o prezentaci výrobků určité značky, ale čistě o praktické tipy s hlavním cílem předat své osobní zkušenosti, které jsem za ty roky, co rybařím, nasbírala. Tento článek je určen primárně méně zkušeným rybářům nebo úplným začátečníkům, kterým by mé tipy mohly pomoci zpříjemnit čas strávený u vody.

ČRS a MRS
25. května 2021

Přivázal candáta za ocas k pařezu... Bivakující rybář opodál o ničem nevěděl, i když stopy k němu vedou

V pondělí 24. května se rybářská stráž na Nechranické přehradě opět přesvědčila o tom, že se mezi slušnými rybáři občas najde individuum, které si označení rybář rozhodně nezaslouží. Stejně jako povolenku a rybářský lístek.

Šupiny
25. května 2021

Vynalézavý pytlák chytal v Praze na antigenní udici

Vskutku netradiční metodu rybolovu zvolil pytlák na Stodůleckém rybníku v Praze 13. Na testovací tyčinku ovšem nechytil nic, naopak jeho chytili strážníci.

Zahraničí
24. května 2021

Když otevřel tlamu ulovené ryby, zůstal v šoku: Tohle je opravdu nechutné...

Překvapený jihoafrický rybář Don Marx našel v tlamě ulovené ryby něco, z čeho naskakuje husí kůže. Jde o parazita, který pronikne žábrami do těla ryby a požírá její jazyk. Mladík pořídil vůbec první fotodokumentaci tohoto druhu parazita.

Praxe
24. května 2021

Úspěšná taktika pro krátké vycházky

Práce, rodina a jiné věci zabírají v rybářském životě mnoho času, proto většina z nás volí krátké jednodenní rybářské výpravy k vodě a v této době se snaží nedostatek času maximálně zúročit.

Rady začátečníkům
23. května 2021

Co by měl vědět každý začátečník: Vertikální přívlač

Jde o vzrušující lov z lodi, kajaku či bellyboatu. Dočkáte se tvrdých záběrů v relativně krátké vzdálenosti pod špičkou prutu. Jak na to? Nástrahy jednoduše spouštíme pod loď a za pomalého driftu prochytáváme pro dravé ryby typická místa, jako jsou kamenité hrany, koryta apod. Důležité je jakékoliv plavidlo a dobrá lokalizace ryb v daném období roku. Dobrým pomocníkem je i echolot, není však nezbytný.

Zahraničí
22. května 2021

Na pstruhy do Jižní Afriky: Duhoví lenoši a kámoši paviáni

Letadlo přistává. Vystoupím na letištní plochu v Kapském Městě a nadechnu se. Vzduch s vůní Atlantiku mě opět nezklamal. Večer si dávám červené a hovězí steak. Pak už se jen těším, až půjdu na ryby.

Recepty
21. května 2021

Rybí závitky na šalvěji

Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, popřípadě i z masa tresky, mořské štiky, prostě podle toho, co kdo má rád.

ČRS a MRS
21. května 2021

Jak by se měl zachovat viník otravy? Zde je návod...

Řeka Bílina byla 2. května zasažena úhynem ryb, teď se do ní život zase vrací. Severočeský územní svaz ve spolupráci se společností Unipetrol a za účasti žáků z 18. ZŠ Most vysadil ve středu 19. května do Bíliny v Mostě další ryby.

Poznávání
20. května 2021

Nejenom ryba byla postním jídlem

V dnešní době, kdy nám slovo půst téměř nic neříká, si jenom stěží dokážeme představit, že ve středověku tvořily dny, na které se vztahovala nějaká forma půstu, téměř polovinu roku. Protože v tyto dny věřící křesťan nesměl jíst maso, výrobky z něj a v době přísného půstu ani sádlo, vejce nebo mléčné výrobky, chytré hlavy hledaly způsoby, jak různé nesmyslné kánony závazné pro všechny věřící nějak šikovně obejít.

Praxe
20. května 2021

Květen, na kapry vlezem!

Květen je mnoha rybáři považován za jeden z nejlepších měsíců pro lov velkých kaprů. A nutno říct, že oprávněně. Schází se v něm totiž několik příznivých okolností.

První Předchozí 1 76 84 85 86 87 88 96 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled