Fotografie
martimo@email.cz dal lajk úlovku od martimo@email.c...
před 199 dny
Fotografie
martimo@email.cz dal lajk úlovku od martimo@email.c...
před 199 dny
Fotografie
martimo@email.cz dal lajk úlovku od martimo@email.c...
před 199 dny
Fotografie
Jaroslav vložil recept Makrela na klac...
před 199 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Matjesy ze slad...
před 199 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Zahraničí
9. března 2021

Milionový vorvaní chrchel! Thajka našla na pláži vzácné velrybí zvratky

Na konci února potkalo devětačtyřicetiletou Thajku nebývalé štěstí. Při procházce na pláži narazila na neobvyklý kus hmoty. Později zjistila, že to jsou velrybí zvratky známé také jako ambra. Vypadá to nechutně, smrdí to, ale je to mimořádně vzácná a drahá surovina pro parfémový průmysl.

Novinky
9. března 2021

Záchrana pro Bečvu? Stanice bude měřit kvalitu vody. Vznikne ještě letos, říká vědec

Otrava Bečvy z 20. září 2020 odhalila slabiny českého systému sledování kvality vod v řekách. Především naprosto chybí nepřetržité měření, které by mohlo na náhlé úniky škodlivin ihned upozornit. Podobné měřicí stanice se začaly budovat například v Německu či Nizozemsku už v 90. letech. První taková česká stanice by měla stát ještě letos. A to právě na Bečvě. Napsaly to dnešní Hospodářské noviny.

Ostatní
8. března 2021

Vydry v Podkrušnohoří loví invazního hlaváče černoústého

České vydry, které žijí pod Krušnými horami, se začaly potravně specializovat na hlaváče černoústého, invazní druh ryby, která se rozšířila v Labi. Vyplývá to z výsledků tříletého česko-německého výzkumného projektu.

Ostatní
7. března 2021

Jak připravit navijáky na novou sezonu

V nedávném článku o údržbě náčiní jsme se věnovali jeho základnímu prvku – rybářskému prutu. Nyní si povíme něco o rybářském navijáku a jeho servisu. Mnozí z nás se o své náčiní nestarají a berou je jako spotřební zboží. Když doslouží, koupí nové. To je ale škoda.

Novinky
6. března 2021

Březnové Rybářství: Jaké změny nás letos čekají v našich revírech?

Pokud vás zajímá, co se změní v bližších podmínkách výkonu rybářského práva v roce 2021 na revírech vašich územních svazů, nenechte si ujít březnové Rybářství. Najdete v něm obsáhlý článek, ve kterém veškeré změny představí jednatelé všech sedmi územních svazů, jednatel Republikové rady a tajemník MRS.

ČRS a MRS
5. března 2021

Další změna pro rybáře! Rybolov je možný pouze v obci a jen do 21 hodin

Individuální lov ryb na udici v rybářských revírech je povolen pouze na území katastru obce v místě trvalého pobytu nebo bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hodin. Ministerstvo zemědělství to zveřejnilo v pátek odpoledne v tiskové zprávě k aktuálním opatřením dopadajícím na rybářství.

ČRS a MRS
5. března 2021

Úhyn ryb v Ostravě: Žádná tragédie, děje se to každý rok, říká předseda tamní MO

Tyhle tůně vznikly ze slepých ramen Odry. Zanášejí se nánosem bahna a listí z okolních vrb a olší. Čerstvé proudění, například při jarním tání sněhu, víří nánosy na dně. Uvolňují se plyny vznikající při tlení a odbourávají kyslík ve vodě. Ryby proto hynou.

ČRS a MRS
4. března 2021

Pozor na neověřené zprávy. Zákaz rybaření mimo obec stále platí

Možná jste si dnes na internetu všimli úvah o tom, zda tedy nakonec přece jen nemůžeme rybařit v celém okrese, kde bydlíme. Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo vnitra totiž vymazalo ze svého stanoviska ohledně aktuálních pravidel výkonu rybářského práva větu „lov ryb na udici povolen pouze v rámci území obce, ve které má rybář bydliště“. Jak to tedy je?

Novinky
4. března 2021

Kauza mrtvá Bečva stále bez viníka: Znalec chce další odklad posudku k otravě řeky

Soudní znalec Jiří Klicpera požádal o další prodloužení lhůty pro vypracování znaleckého posudku k zářijové ekologické havárii na řece Bečvě. Vyšetřování se tak opět protahuje.

ČRS a MRS
3. března 2021

Aukce uměleckých děl přinesla Bečvě téměř 200 000 korun

Uměním za obnovu Bečvy. To je název benefiční aukce uměleckých děl, která trvala od 20. do 28. února 2021. Jejím účelem bylo vybrat peníze na obnovu řeky Bečvy, která byla postižena ekologickou havárií. „Vybralo se 197 018 Kč. Mile mě to překvapilo. Mám z toho radost, je vidět, že Valaši, a nejen oni, mají dobré srdce,“ říká pro iRybářství.cz Zbyněk Hanko, iniciátor aukce.

ČRS a MRS
3. března 2021

AKTUALIZOVÁNO Přehled opatření pro rybáře: Jak rybařit, pečovat o revír nebo získat první rybářský lístek?

Český rybářský svaz zveřejnil na svých webových stránkách přehled toho, co se pro rybáře změnilo během současně platných opatření. Kromě lovu na udici se změny týkají i péče o revíry, rybníkářství, činnosti rybářské stráže a podmínek skládání zkoušek pro první rybářský lístek. Přehled vychází z aktuálně platných opatření podle informací Ministerstva vnitra ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR, o změnách budeme informovat.

Ostatní
2. března 2021

Maso lososa z českých obchodů prošlo testem Jana Tuny! Co přesně se zjistilo?

Mořské ryby bychom měli jíst kvůli prospěšným Omega-3 mastným kyselinám a vitaminu D. Králem mezi mořskými rybami je určitě losos. Čím dál častěji se ale setkáváme s tvrzením, je plný kontaminantů a škodlivých látek. V jaké kvalitě tedy přichází losos na české pulty? Prozkoumal to pořad A DOST! Televize Seznam.cz.

ČRS a MRS
2. března 2021

Lov udicí je dovolen jen na území obce, potvrdilo Ministerstvo vnitra. Smí se ale chytat až do desíti

Ministerstvo vnitra právě vydalo informaci, podle které je lov ryb na udici povolen pouze v rámci území obce, ve které má rybář bydliště. Zároveň je ale rybaření vyňato ze zákazu nočního volného pohybu osob.

Novinky
1. března 2021

Ministerstvo zemědělství žádá: Rybáři a myslivci, omezte teď raději lov a rybolov!

Ode dneška platí nová sada opatření ke zhoršující se epidemické situaci. Všichni rybáři netrpělivě čekají na další upřesnění, jak to bude s vycházkami k řece. Tady jsou.

Ostatní
1. března 2021

Jsou rybáři čuňata?

Blíží se jaro, slezl sníh a odkryl vše, co po sobě nezodpovědní návštěvníci u břehů našich řek a rybníků zanechali. „Dva pytle odpadků jsem posbíral za deset minut, a to jen kolem místa, kde jsem seděl. Nevím proč se lidi u vody chovají jako u sebe doma,“ povzdechl si na Facebooku rybář s přezdívkou Tonsek Chumchal z Karviné.

První Předchozí 1 85 93 94 95 96 97 105 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled