Fotografie
Vojtech přidal úlovek Lín obecný...
před 171 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 171 dny
Fotografie
Dušek přidal úlovek Pstruh duhový...
před 173 dny
Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
před 176 dny
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
před 176 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
20. května 2021

Květen, na kapry vlezem!

Květen je mnoha rybáři považován za jeden z nejlepších měsíců pro lov velkých kaprů. A nutno říct, že oprávněně. Schází se v něm totiž několik příznivých okolností.

Video
19. května 2021

Co udělá kapr, když ucítí v tlamě háček? Některé reakce vás překvapí!

Kapr je velký bojovník a častokrát nás může při zdolávání pořádně překvapit. Jak ale vypadá okamžik, kdy nasává nástrahu s háčkem, tam dole pod hladinou, kam nevidíme? Chovají se všichni kapři stejně?

ČRS a MRS
19. května 2021

Záhada třetí výpusti: Opravdu Bečvu otrávila Energoaqua?

Ve středu 5. května obdržela policie písemné vyhotovení znaleckého posudku k případu otrávené Bečvy. Podle dostupných informací ukazuje znalecký posudek na průmyslový areál v Rožnově pod Radhoštěm, konkrétně na společnost Energoaqua, která s odpadními vodami z areálu nakládá.

Poznávání
18. května 2021

Z jiker akvarijní rybky se vykulí pětikilový kapr? Co způsobí tato nová vědecká metoda?

Vědci z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity dokázali přimět karasy zlaté, aby plodili mnohonásobně větší kapry obecné. A to bez genetické modifikace. Objev může přispět k záchraně některých vymírajících druhů ryb.

ČRS a MRS
18. května 2021

Analýza vzorků z Bíliny je hotová. Co způsobilo úhyn ryb?

Rozbor vzorků vody z řeky Bíliny na Teplicku odhalil, že 2. května ryby v řece uhynuly kvůli bakteriální infekci. Otravu ryb rozbor nepotvrdil. Za úhynem může stát například eroze půdy. O události jsme informovali zde.

Poznávání
17. května 2021

Jak se chovají ryby během povodní?

Všichni známe fatální dopady povodní na lidské domy, mosty nebo silnice. Jak se ale s velkou vodou vypořádají ryby? Jaká nebezpečí jim hrozí? A v čem jsou naopak povodně pro ryby výhodné?

Novinky
17. května 2021

Rybáři, pozor! Tohle opomenutí vás může přijít draho

V pátek 14. května museli pražští hasiči vytahovat z Kyjského rybníka auto rybáře, který se tak těšil k vodě, že při parkování zapomněl zatáhnout ruční brzdu. Pak už jen bezmocně přihlížel, jak auto sjíždí z břehu do vody. K vytažení bylo zapotřebí použití jeřábu.

Zahraničí
16. května 2021

Za dravými rybami do tropické Kostariky

Vyměnit sychravý evropský podzim nebo zimu za pobřeží Tichého oceánu s teplotami o nejméně 20 stupňů vyššími je cílem výprav rybářů, mezi kterými stále častěji zní čeština, slovenština i moravská nářečí. V posledním listopadovém týdnu si naše výprava mohla užít Pacifik snad ve všech variantách, které tropické počasí může přinést.

Šupiny
15. května 2021

Nezvaní labužníci, které rybáři rozhodně nevidí rádi

Je celkem přirozené, že rybáři při svých toulkách za rybami pozorují u vody mnohé druhy živočichů. Jejich druhové spektrum je určitě širší v létě než v zimě, ale i v třeskutých mrazech bylo možné na nezamrzlých tocích spatřit například některé opeřence, ondatru nebo bobra.

Recepty
14. května 2021

Pikantní pomazánka z uzené makrely

Když si rybář udělá den pro sebe, baští ryby. A k večeři se nejlépe hodí tato skvělá pomazánka.

ČRS a MRS
14. května 2021

Rybáři i nerybáři odnesli z břehů Orlické přehrady 4 tuny odpadků

Český rybářský svaz vyzval na počátku dubna na svých stránkách rybáře, aby pomohli s tradiční akcí Jarní úklid na ÚN Orlík. Ta probíhá ve spolupráci s Povodím Vltavy a ČSOP. A rybáři pomohli.

Novinky
13. května 2021

Velký úhyn kaprů na Chmelaři. Mohou za něj údajně vydry

Na jezeře Chmelař mezi Litoměřicemi a Českou Lípou uhynuly na plíseň stovky kaprů. Jejich mrtvá těla se začala objevovat zhruba před třemi týdny. Na vině je podle místních rybářů přemnožená vydra.

Novinky
12. května 2021

Invazivní karas opět úřadoval! Tentokrát nepřežila unikátní populace živorodek

Kde se ukážou, tam moc jiných druhů ryb nezůstane. V Rudici na Blanensku to odnesly akvarijní živorodky, které předtím v místní nádrži dokázaly přežít minimálně jednu zimu. I proto rybáři zdejší karasy stříbřité nedávno odlovili.

Ostatní
12. května 2021

Jak dobře a bez námahy zakrmovat

Kdo nekrmí, nechytá. To je stará rybářská pravda. Přikrmit, alespoň trochu, opravdu musíme, když si chceme zachytat. Většina ryb si pak dá říci a do kalu na provnaděném místě se stáhne. A leckterá se pak i splete. A to i tehdy, když ryby nejsou zrovna při chuti.

ČRS a MRS
11. května 2021

Odvedli jsme vynikající práci. Máme všechny důkazy, říká k Bečvě šéf ČIŽP

Česká inspekce životního prostředí vysvětluje poprvé od otravy v Bečvě, jak šetření havárie probíhalo. Rozhovor s ředitelem inspekce Erikem Geussem a Lukášem Kůsem, šéfem odboru, který má záležitost na starosti, zveřejnily dnešní Hospodářské noviny. Inspektoři jsou přesvědčeni, že původce znají, připouštějí ale, že dokázat mu vinu bude těžké.

První Předchozí 1 77 85 86 87 88 89 97 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled