Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 155 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 155 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 155 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
před 156 dny
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
před 157 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
20. července 2021

Jak nachytat ryby, i když (prý) neberou: S feederem na letní řeku

Červenec bývá zpravidla nejteplejším měsícem roku. Ryby vyhledávají stanoviště v chladnější, dobře prokysličené vodě. A krmí se ponejvíce v časných ranních a pozdějších večerních hodinách. Chceme-li být při rybolovu úspěšní, musíme se tomu přizpůsobit.

Poznávání
20. července 2021

Labutě z pohledu rybářů, vznešené i kontroverzní

Většina lidí považuje labuť mezi opeřenci za vzor vznešenosti a krásy. V mysli mnoha z nich představují tito ptáci ideál věrnosti, spořádaného rodinného života, obětavé péče o potomstvo a jiných cností, které mnoha lidem chybějí. Rybáři je v lásce příliš nemají.

ČRS a MRS
19. července 2021

Povodeň poničila líheň v Děčíně, členové místní MO nepomohli

Včerejší přívalové deště a zvýšené průtoky řek ničily i rybářský majetek. Poškozená byla například líheň MO Děčín. Voda zničila část vybavení, rybáři přišli o generační lipany, pstruhy a siveny. Téměř nikdo z místní členské základny nepřišel pomoct se zvládnutím následků povodně.

Poznávání
18. července 2021

Karas obecný, mizející druh naší ichtyofauny

Je to už nejméně půlstoletí zpátky, kdy druhové jméno karase obecného odpovídalo jeho rozšíření. Bohužel, situace se podstatně změnila a z ryby známé i běžnému člověku, natož rybářům, se stal ohrožený druh naší ichtyofauny.

Recepty
17. července 2021

Ucha, tradiční ruská rybí polévka

O vaření uchy jsou zmínky už z 11. století. Tehdy se uchou nazýval především slepičí vývar nebo vývar z jiného masa. Jenže už od 15. století ucha znamená pouze rybí polévku. Náš recept vychází z masa kapra, ale použít můžete i jiné ryby.

Praxe
16. července 2021

Jak na rybách ve zdraví přežít v létě?

Léto je období, kdy skoro každý z nás nahodil o prázdninách poprvé v životě svou pytlačku a pak s planoucíma ušima dosmýkal na břeh svou první rybu – plotičku, ouklej, karáska. A věřím, že tohle „poprvé“ v nás zanechalo nesmazatelnou stopu, a proto je pro nás letní rybolov trochu o něčem jiném než jindy.

Praxe
16. července 2021

Lov kaprů s muškařským vybavením

Chytat cíleně kapry na mimopstruhových vodách s muškařským vybavením se možná bude někomu zdát nemístné. K muškaření přece patří pstruhové revíry plné pstruhů, sivenů, duháků a lipanů, nebo pstruhové stojaté vody, kam se nasazují pstruzi duhoví a siveni.

Poznávání
15. července 2021

Kanály, specifické rybářské revíry

Naši předkové se už od středověku setkávali nejenom s přirozenými koryty řek a potoků, ale znali i umělá vodní díla přivádějící vodu pro různé potřeby člověka. Kupříkladu strouhy zásobující vodou rybníky nebo mlýnské náhony…

ČRS a MRS
15. července 2021

ČRS poslal 650 tisíc korun poničeným obcím, přidávají se i další rybáři

Lidem v obcích postižených ničivým tornádem z 24. června pomáhají i rybáři. Český rybářský svaz poslal 650 tisíc, přidávají se i jednotlivé místní organizace.

ČRS a MRS
14. července 2021

Oceněný Stanislav Pernický: Pořád budu bojovat za odhalení viníka otravy Bečvy!

Cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin pro životní prostředí získal včera rybář Stanislav Pernický. Ocenění má za podíl na likvidaci následků loňské ekologické havárie na Bečvě, obnově řeky a za své vystupování v souvislosti s vyšetřováním otravy.

Praxe
13. července 2021

Lín, smutný král

Patří mezi naše nejoblíbenější kaprovité ryby. Jeho obliba je dána nejen jeho poněkud tajemným způsobem života, ale také tím, že spokojeně obývá kdejakou louži. Ve schopnosti přežití je přeborník. Jedinou další rybou s podobně tuhým kořínkem je karas stříbřitý.

ČRS a MRS
13. července 2021

Malí rybáři změřili síly na rybníku v Luhu

Dne 5. června 2021 uspořádala MO Bohutín za krásného letního počasí na rybníku V Luhu v obci Drahlín dětské rybářské závody s názvem „O pohár předsedy MO ČRS Bohutín“ spojené Memoriálem Viliama Jurdáka.

ČRS a MRS
12. července 2021

Plusové body pro rybáře! Jak dopadla policejní kontrola u vodní nádrže Švihov?

Policisté ze Světlé nad Sázavou a Ledče nad Sázavou v pátek kontrolovali dodržování přísných pravidel u vodní nádrže Švihov na řece Želivce. Nesmí se tam koupat ani rybařit, v okolí nádrže platí zákaz vstupu. Jak obstáli rybáři?

Zahraničí
12. července 2021

Opatření proti koronaviru: Na co si dát pozor, když chcete jet rybařit do Švédska, Finska nebo Norska?

Plánujete rybářskou dovolenou na sever a bojíte se komplikací kvůli epidemiologickým opatřením? Zdeněk Edelmann, majitel cestovní kanceláře Pepa, připravil pro irybářství malý sumář toho, co musí člověk splnit, aby mohl do těchto rybářsky atraktivních zemí vycestovat.

Rozhovory
11. července 2021

Expert nejen na lov dravců: Markus Schmidt (Německo)

Potkal jsem ho při rybaření na Balkáně. Tehdy jsem toužil po skalpu hlavatky. Marně. Touha ale od Markuse přinesla alespoň spoustu inspirativních informací o způsobech lovu a života této legendární ryby. Markus mně byl nápomocný nejenom radou, ale i nástrahou ze své kouzelné skříňky šidítek na velké dravce.

První Předchozí 1 71 79 80 81 82 83 91 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled