Fotografie
Radek okomentoval Zahájení pstruh...
před 157 dny
Fotografie
Radek okomentoval Kdy a kde je te...
před 159 dny
Fotografie
Radek okomentoval Tření ryb...
před 159 dny
Fotografie
Radek dal lajk Test rybářských...
před 159 dny
Fotografie
Radek okomentoval Test rybářských...
před 159 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
10. července 2021

Kapr na ryzcích

Ryby a houby jdou nejen v našich krajích skvěle dohromady. Ryzci jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí.

Poznávání
9. července 2021

Je bezpečné jíst ryby ulovené v našich řekách?

Jak moc jsou znečištěné české řeky? Na jednoduché otázky se jen těžko hledají jednoduché odpovědi. Rozhoduje konkrétní řeka i část jejího toku. Liší se i různé druhy znečištění. Velmi zjednodušeně však lze říci, že k dokonalosti máme stále ještě daleko.

Praxe
8. července 2021

Letní harašení: Jak přechytračit kapry

Letní lovy část rybářů zbožňuje a část zatracuje. Ti první na nich oceňují příznivé teploty (a to i v nočních hodinách), možnost se koupat vedle nahozených prutů, nebo je zároveň pojmou jako rodinnou dovolenou, což jindy než o prázdninách nelze. Ti druzí zase hořekují nad přeplněnými břehy, vodami plnými rekreantů a často až nesnesitelným horkem, před kterým se mnohde není kam schovat. Každý na to má prostě jiný náhled. V tomto článku se pokusím poradit, jak v tomto specifickém období uspět.

Ostatní
7. července 2021

Candátovice, okounovice nebo kaprovice: Vyrobte si originální vzpomínku na ulovenou rybu!

Přichází čas prázdnin, dovolených a zaslouženého odpočinku v náručí matky přírody. Břehy řek, rybníků a nádrží ožijí rekreanty všeho druhu – včetně rybářů toužících po nevšedním úlovku.

Praxe
6. července 2021

Jak přelstít štiku v létě (2)

Málo používaná, a přitom výborná metoda je lov štik s balónkem. Na údolních nádržích, jezerech a podobně rozlehlých revírech, kde není povolen lov z loďky, nastává problém dostat nástrahu do štičího teritoria. Dravci se stahují za rybičkami na volnou vodu.

Praxe
5. července 2021

Jak přelstít štiku v létě (1)

Jako malý kluk jsem doslova hltal román Jaromíra Tejčky Příběhy štiky. S přivřenýma očima jsem si pak u vody představoval, jak se obrovská štika blíží k mojí nástraze. Kačena s hlasitým mlasknutím zmizí a začne vysněný souboj.

Poznávání
4. července 2021

Co je to požerák, kbel, nebo stavidlo?

Rybník je, zjednodušeně řečeno, vodní nádrž vzniklá přehrazením vodního toku. Tedy kromě nebeských rybníků, které čekají (často se jmenují Čekal) na vodu, která naprší, nebo až roztaje sníh v nejbližším okolí.

Recepty
3. července 2021

Candát podle dědy

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to.

Praxe
2. července 2021

Jak správně zvolit barvu umělé nástrahy?

Někteří ze zkušených rybářů tvrdí, že kupříkladu štiku či okouna uloví klidně i na uzávěr od piva, druzí ale zvolené barvě nástrahy přikládají velký význam.

Praxe
1. července 2021

Co by měl vědět každý začátečník: Průběžné splávky (2)

Neocenitelní, flexibilní a výkonní pomocníci. Přesto jsou průběžné splávky valnou částí rybářské obce přehlíženy. Za tímto nezájmem stojí ve většině případů dva faktory: neznalost a špatná zkušenost, popřípadě kombinace obou.

Praxe
30. června 2021

Co by měl vědět každý začátečník: Průběžné splávky (1)

Neocenitelní, flexibilní a výkonní pomocníci. Přesto jsou průběžné splávky valnou částí rybářské obce přehlíženy. Za tímto nezájmem stojí ve většině případů dva faktory: neznalost a špatná zkušenost, popřípadě kombinace obou.

Novinky
30. června 2021

Svéráz českého rybolovu: Konečně je tu nový český rybářský film!

22. července se dočkají všichni rybáři, který mají rádi český film, a ten o rybářích jim pořád chyběl. Jistě, jsou tu Zlatí úhoři Karla Kachyni, ale tahle klasika byla natočená v roce 1979. Partnerem nového českého dokumentárního filmu Svéráz českého rybolovu je časopis Rybářství.

ČRS a MRS
29. června 2021

Dobrá práce! Strážníci chytili pytláka u Mže, snažil se ukrýt do křoví

Dalšího pytláka odhalili strážníci městské policie, tentokrát v Plzni u řeky Mže. Jednadvacetiletý mladík z Děčína chytal v sobotu 26. června bez povolenky a rybářského lístku. Před strážníky se pokusil schovat do křoví poblíž řeky. Chtěl před nimi ukrýt i rybářský prut.

Zahraničí
29. června 2021

Skutečnost nebo podvod? Mohl tohle najít rybář v žaludku ryby?

Sociální sítě obletělo krátké video, na kterém čínský rybář porcuje rybu. V jejích vnitřnostech se „skrývalo“ bizarní překvapení.

ČRS a MRS
28. června 2021

Červencové Rybářství: Štika a candát – stálice našich revírů. Je jich ve vodě dostatek?

Dravých druhů ryb je v našich vodách řada, nejdůležitějšími jsou jak z hlediska chovu, tak i lovu na udici štika a candát. Jejich úlovků si rybáři velmi cení a rádi se s nimi pochlubí. A o tom, že maso těchto ryb patří k jednomu z nejchutnějších, se není třeba zmiňovat. Štika a candát jsou zkrátka stálicemi rybářských revírů.

První Předchozí 1 72 80 81 82 83 84 92 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled