Fotografie
Hunter dal lajk úlovku od Hunter...
před 189 dny
Fotografie
Jaroslav vložil recept Pečený pstruh...
před 189 dny
Fotografie
Jiří okomentoval Poradit potřebu...
před 189 dny
Fotografie
lukassalavec@seznam.cz přidal úlovek Jelec tloušť...
před 193 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Matjesy ze slad...
před 196 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
5. dubna 2021

Dubnové Rybářství: Rok 2020 byl rekordní, přibylo skoro 7000 nových rybářů

Za všechno může koronavirus. Už přes rok slýcháme tuto okřídlenou větu, která vyjadřuje naše negativní pocity z dopadu koronavirové pandemie. Ta však paradoxně některým oborům a aktivitám přeje. A kupodivu k nim můžeme přiřadit i rekreační rybolov.

ČRS a MRS
4. dubna 2021

Konečně uvolnění: Rybaření za hranicemi okresu bude možné od 12. dubna

Nouzový stav podle premiéra Andreje Babiše skončí příští neděli 11. dubna. Pokud se tak skutečně stane, rybáři budou moci lovit od 12. dubna i za hranicemi svého okresu. Navíc přestane platit zákaz vycházení po 21. hodině.

Zahraničí
4. dubna 2021

Rybaření v Jižní Africe: Vedro, včela v uchu, paviáni a potočáci

Zvoní budík, jsou tři ráno. Vražedný čas. Brzké vstávání nesnáším! V tu dobu svůj telefon nenávidím. Jenže někdy jsou důvody, kdy prostě vstát musíte a také existuje jeden důvod, kvůli kterému svůj odpor ke vstávání překonávám docela rád.

Recepty
3. dubna 2021

Dánský velikonoční sleď

Ve Skandinávii patří sleď k nejoblíbenější rybě, v Dánsku se podává pečený jako tradiční velikonoční pokrm s vařenými brambory a salátem z červené řepy.

Praxe
2. dubna 2021

Parma, bojovnice z proudů

Parma je ryba, kterou si mnoho rybářů cení pro její velkou sílu, bojovnost a jejímu lovu se intenzivně věnují. Jiní ji zaseknou jen náhodně při lovu jiných ryb a je spousta takových, kteří si na parmu ještě nesáhli, což není tím, že by byla parma nějak obzvláště opatrná nebo rybáři nešikovní, ale prostě je to ryba v některých řekách vzácná. Někde ji nenajdete vůbec.

Praxe
1. dubna 2021

Duben: Jak nachytat ryby, i když (prý) neberou

Duben je měsíc, kdy jaro definitivně přebírá štafetu ročních období. Koruny stromů se velebně pohupují v rytmu aprílového waltzu, sluneční paprsky zlatě stehují blankytnou vlajku nebe. Ve smaragdové trávě se žlutě tetelí okolíky prvosenek, vzduch je plný vůní a ptačích trylků. Na světě je najednou tak krásně!

Novinky
1. dubna 2021

Revoluční změna! Kapr bude dva měsíce v roce hájený

Nejoblíbenější ryba českých rybářů, kapr obecný, bude mít dvouměsíční dobu hájení. Návrh poslance Františka Vtipného našel v Poslanecké sněmovně dostatečnou podporu.

Novinky
31. března 2021

Na Novojičínsku se rozšířil račí mor. Jak mohou rybáři bránit jeho šíření?

V říčce Lubině v Kopřivnici na Novojičínsku se na konci loňského roku rozšířil račí mor. Pro tamní populaci raků znamená nákaza vyhubení. Zdrojem moru jsou invazivní druhy raků, kteří jsou vůči moru odolní. Nákaza se může šířit i při vypouštění ryb nebo na rybářském náčiní. Co pro zamezení šíření moru mohou udělat sami rybáři?

ČRS a MRS
31. března 2021

Rybáři na Slezské Hartě kašlou na příkazové značky. Počítá se proto s jejich regulací přes rezervační systém

Povodí Odry domlouvá s Českým rybářským svazem podmínky, za kterých bude možné rybařit na přehradě Slezská Harta na Bruntálsku. Vloni v srpnu totiž bylo na vodní dílo rozšířeno ochranné pásmo s cílem regulace rybolovu, ale i dalších rekreačních a sportovních aktivit. U přehrady bylo od června do září kolem 590 rybářů denně, což už bylo neúnosné.

Video
30. března 2021

Nezabere a nezabere... Podívejte se na nejlepší kapří faily, ze kterých se můžete poučit

Sedíte u vody, čekáte, zkoušíte, co vás napadne, ale pořád nic. Říkáte si, že je to marné, dnes prostě nežerou. Jenže opak může být pravdou. Kapři se mohou krmit vydatně, ale jsou velmi opatrní.

Praxe
30. března 2021

Dubnové Rybářství: Jarní kaprařina očima krásné rybářky

Konečně jaro! Konečně se vše opět probouzí z té šedi a zimní liknavosti, konečně se nejen do lidí vlévá optimizmus a chuť užívat si život každou minutou. Jaro je navíc jedno ze dvou nejlepších ročních období pro lov kaprů.

Novinky
29. března 2021

Může se to stát i vám: Na Berounce našel v neděli rybář mrtvolu

Poklidný víkendový rybolov se může rychle změnit na scénu jako vystřiženou z televizní kriminálky. To se stalo rybáři z Černošic na Berounce, který v neděli po druhé hodině objevil na břehu řeky lidské ostatky. Případem se aktuálně zabývá kriminálka.

Recepty
28. března 2021

V souboji rybích specialit většinou vítězí klasika

Pro někoho je vaření potěšením a odreagováním, pro jiného každodenní nutností. Ale i v dnešním uspěchaném světě si můžeme najít chvilku a uvařit si to, na co máme chuť. Seznámil jsem se s rybářem, myslivcem a profesionálem v oboru kulinářského umění Martinem Liškou. Měl jsem to štěstí, že mi na talíři nabídl několik rybích specialit. Některé z nich vám teď nabídnu.

Ostatní
27. března 2021

Střípky z historie: Lov trojzubcem – zbytečná krutost nebo prostá nezbytnost?

Lovecké náčiní sloužící k nabodávání ryb se vyvinulo už v době kamenné se zahrocené dřevěné hole, kterou naši předkové vykopávali ze země kořínky a zabíjeli drobné živočichy. Postupně se hrot tohoto nástroje zdokonaloval, byl opatřen zpětnými háčky a praxe ukázala, že při lovu ryb je toto náčiní účinnější, když má více hrotů.

Video
26. března 2021

Úchvatné záběry švédských rybářů: Takhle útočí štika!

Na podobné zážitky si ještě musíme do poloviny června počkat, ovšem to, co natočili švédští rybáři, rozhodně stojí za vidění. A pokud někdo lov štik nikdy moc nemusel, teď nejspíš změní názor. Protože tohle rybaření, to je poezie.

První Předchozí 1 82 90 91 92 93 94 102 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled