Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 153 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 153 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 153 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 154 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 154 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
30. července 2021

Srpnové Rybářství: Když si povídají kytovci

Zvuk se pod vodou šíří téměř pětkrát rychleji (1500 m/s) než ve vzduchu, čímž se stal efektivním nástrojem pro dorozumívání. Kytovci ve vývoji komunikace pomocí zvuku dospěli mezi mořskými savci nejdále.

ČRS a MRS
29. července 2021

Srpnové Rybářství: Přehmaty a kuriozity při vyplňování úlovkových lístků

Velká část rybářů vyplňuje svůj úlovkový lístek odpovědně. Zaznamenává úlovky v souladu s bližšími podmínkami výkonu rybářského práva a zpracuje sumář podle navštívených revírů. Nemalý počet rybářů ale přistupuje k zápisu docházky a úlovků, ale zejména k závěrečnému sumáři, velmi bohorovně.

Novinky
29. července 2021

Vraťme život řece Hron! Pojďme ji pomoct společně zarybnit, vyzývají slovenští rybáři

Řeka bez života, dalekosáhlé následky. Beznaděj a marnost. Nevyčíslitelné škody na životním prostředí, ze kterých se bude celý ekosystém i samotný Hron vzpamatovávat dlouhé roky, možná desetiletí. Stačil k tomu jeden strom, který během bouřky spadl a způsobil únik jedovaté látky do Bienského potoka a z něj pak do řeky Hron.

Novinky
28. července 2021

Otrávený Hron, den třetí: 5,3 tun uhynulých ryb, pokuta viníkovi až 4,2 miliony a nesnesitelný hnilobný zápach

Po úniku digestátu z bioplynové stanice v obci Budča (okres Zvolen) už rybáři z Hronu vylovili a odvezli do kafilérie 5,3 tun uhynulých ryb. Uvedl to ichtyolog Slovenského rybářského svazu pro středoslovenskou oblast Richard Štencl. Jde podle něj o přibližně třetinu skutečného rozsahu úhynu.

Novinky
27. července 2021

Svědectví rybářů z otráveného Hronu: Do nohou vám narážejí desítky mrtvých ryb, které unáší proud. Celkem jich byly skoro dvě tuny

Hromadný úhyn ryb na řece Hron způsobil v pondělí na středním Pohroní únik digestátu z bioplynové stanice v obci Budča v okrese Zvolen. Slovenským médiím to sdělil hlavní hospodář MO Žiar nad Hronom Richard Štencl a potvrdil Vasilii Repela, jednatel společnosti Bioplyn Budča.

Šupiny
26. července 2021

Pětiminutová jízda dvacetikilového lysce přes brzdu. Čtenář popisuje, jak si užil chytání na svazové pískovně

V půlce května se Jakub Mottl rozhodl vyrazit se svou partou Warriors carp company na zhruba 300 km vzdálenou svazovou pískovnu. Doslechl se, že by tam mohli být krásní starší kapři. Jak na pískovně dopadl?

ČRS a MRS
26. července 2021

Olympijská pozvánka pro rybáře: Přijďte do pražské Stromovky!

Dnes pokračuje v pražské Stromovce (v areálu Centra sportu Olymp) Olympijský festival. Ode dneška se ho účastní také Český rybářský svaz – v rámci své expozice návštěvníkům představí disciplínu rybolovné techniky a nebude chybět ani lov ryb na umělou mušku a ukázky vázání mušek. Rozhodně se zastavte! Více se dozvíte na stránkách ČRS.

Video
25. července 2021

Šonovo rybaření na italském jezeře Garda

V polovině července jsem byl na rodinné dovolené v Itálii. Na programu byly hlavně prohlídky památek. A rodinné znamená samozřejmě „no fishing“. To srdce rybáře moc nezaplesá. Jako antidepresivum jsem s sebou přibalil cestovní přívlačový prut a pár umělotin v krabičce. I když šance na rybaření byla mizivá. To ale neznamená, že jsem si dovolenou neužil. Času, který strávím s nejbližšími, si velmi vážím. Jenže bez rybaření jsem nakonec nevydržel.

Recepty
24. července 2021

Janssons freestelse (Janssonovo pokušení)

Tradiční švédský pokrm, který se podává o Vánocích. Má mnoho obměn. Nakrájené brambory se prokládají marinovanými ančovičkami, kousky uzené makrely, filety z tresky a dalšími podobnými dobrotami.

Praxe
23. července 2021

Na štiky s živou nástrahou

Dravce nejraději lovím přívlačí. Je to pro mě odpočinková a relaxační záležitost. Občas se nějaká ta ryba i splete, a tak se člověk vrací domů spokojený a dobře naladěný. Přívlač a lov na umělé nástrahy má své kouzlo, ale kdybych měl srovnat účinnost s lovem na živou nástrahu, asi by neměla šanci se jí vyrovnat. I když záleží na tom, jak by se rybář k lovu postavil.

Video
23. července 2021

Jak dostaneme z moře plasty? Zavoláme rybáře, řekli si v Mexiku a uspořádali závody

Mexičtí rybáři dostali zaplaceno za kilo plastu stejně jako za kilo ryb. Značka piva Corona tak svou událostí nejen zbavila oceán u Mexika tří tun plastového odpadu a zároveň finančně podpořila místní rybářskou komunitu.

Praxe
22. července 2021

Poznejte ho a ulovte: Úhoř říční

Tuto rybu si s jinou nesplete ani rybářský analfabet. Je ověnčená aurou tajemna, za kterou může její vesměs noční život i dnes už sice notoricky známý, přesto pořád fascinující rozmnožovací rituál, který se odehrává v dalekém Sargasovém moři v hloubce několika set metrů.

Praxe
22. července 2021

Jak na trofejní kapry: Lokalizuj, zmapuj dno, předkrm!

O předkrmování a jeho kouzlu už bylo napsáno dost, ale opakování je matka moudrosti! Navíc v našich řadách vyrůstají další mladí kapraři, pro které mohou být tyto řádky prospěšné.

Šupiny
21. července 2021

Výzva pro všechny rybáře: Chytili jste trofejní rybu? Napíšeme o vás!

Někdy stačí jen vystavit fotku s úlovkem na sociálních sítích, jindy třeba chcete říct a ukázat víc. Jak vás u vody štípali komáři a proklínali jste je, protože na vás ryby už dvě hodiny kašlaly. A pak konečně přišel záběr. Dejte nám vědět, jak dlouho jste candáta, kapra nebo štiku zdolávali, na co jste rybu nalákali. A jak jste ji přelstili. Nebo že s vámi byla poprvé vnučka nebo syn a jak jim u toho svítily oči nadšením.

První Předchozí 1 70 78 79 80 81 82 90 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled