Fotografie
Tomáš přidal úlovek Sumec velký...
před 92 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 92 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
před 92 dny
Fotografie
Jakub založil otázku Lithiová bateri...
před 92 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Potřebuju pomoc...
před 92 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
3. srpna 2022

Srpnové Rybářství: Trofejní úlovky posledních pěti dekád, amur bílý

Trofejní úlovky rybáře vždycky fascinovaly. Každý chtěl ulovit tu nejdelší a nejtěžší rybu. V našem novém seriálu se ohlížíme až do roku 1973 a sbíráme veškeré dostupné informace o nej rybách ulovených na revírech ČRS a MRS. Ty následně analyzujeme a podrobně rozebíráme. Tentokrát se podíváme na trofejní úlovky amura bílého. Okrajově se budeme v tomto dílu věnovat i tolstolobci pestrému a tolstolobikovi bílému.

Novinky
2. srpna 2022

Výlov uhynulých ryb na Dyji skončil. Přijdou další katastrofy?

Rybáři společně s hasiči dokončili minulý čtvrtek výlov uhynulých ryb z řeky Dyje nad Jamborovým splavem u Podivína. ČTK to řekl předseda Moravského rybářského svazu, pobočného spolku Podivín Petr Švec. Mohou si teď rybáři oddychnout? Není vyloučeno, že se podobné katastrofy budou opakovat.

Praxe
1. srpna 2022

Srpnové Rybářství: Král sumců Jakuba Vágnera

Sumec se mi v srdci, duši i mozku usídlil od prvního okamžiku, kdy jsem se s tímto úžasným tvorem setkal. Jeho lov se pro mě stal tak silnou vášní, že ji dlouhé roky nedokázala pochopit ani má rodina a mnohdy ani přátelé.

Praxe
31. července 2022

Pruhovaní banditi

Okoun je mojí srdcovou záležitostí a dost možná naší nejkrásnější rybou. Nejde u ní až tak o jeho velikost a sílu, člověk musí okouna umět lokalizovat a přelstít. V tomto článku bych se chtěl věnovat tomu, jak okouny úspěšně lovit přívlačí.

Recepty
30. července 2022

Sumec pečený v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo mořské ryby. V našem receptu jsme použili sumce.

Rozhovory
29. července 2022

Rybaření vesele i vážně: Odhalená duše ženy rybářky

Vztahy mezi mužem a ženou vytvářejí nekonečné téma, které jsme nakousli již minule. Samostatnou kapitolou jsou pak vztahy mezi rybářem a ženou. Většina žen nemá k rybám žádný vztah a některé k nim cítí dokonce odpor. Ryby se jim zdají slizké, smrdí a manžel kvůli nim tráví většinu volného času u vody.

Poznávání
28. července 2022

Olovo a jeho vliv na organizmus

Pojďme se blíže podívat na kov, který je v poslední době velice diskutovaným tématem, a to především v souvislosti s jeho toxicitou a možným zákazem používání rybáři a myslivci.

Komerční články
27. července 2022

Novinka v řadě Caperlan: Boilie NaturalSeed Konopné semínko/tygří ořech 2 kg

Lov kaprů vlasovou metodou na boilie má u nás již letitou tradici, která sahá do přelomu 80. a 90. let minulého století. S nostalgií vzpomínám na časy, kdy jsem v dlaních tvaroval první kuličky boilie vlastní výroby. Velký výběr tenkrát nebyl. Dnes stačí zajít do specializovaného obchodu, nakoupit potřebné množství a hurá na ryby. Tentokrát jsem navštívil známý obchod Decathlon a vyzkoušel nejnovější boilie Caperlan NaturalSeed Konopné semínko/tygří ořech, které se nabízí v netradičním, dvoukilogramovém balení.

Poznávání
26. července 2022

Učíme se v Třeboni: Proč jíst a chovat ryby?

Světová produkce rybolovu a akvakultury tvoří víc než 150 milionů tun mořských a sladkovodních ryb a jiných vodních živočichů. Z tohoto množství připadá zhruba 80 % ve prospěch ryb mořských a 20 % ryb sladkovodních. Nejvíce ryb se vyloví ve státech jako je Čína, Peru, Chile, Japonsko, Indie a Rusko.

ČRS a MRS
26. července 2022

V neděli uhynuly na Dyji další ryby

Po první vlně úhynů ryb na Dyji pod novomlýnskými nádržemi došlo v neděli k dalším úhynům. Podle Zdeňka Blably, předsedy pobočného spolku Rakvice MRS, je na vině vodní elektrárna na Novomlýnských nádržích.

Praxe
25. července 2022

Živé nástrahy pro lov parem

Parma není ryba vybíravá ani mlsná. Prostě přijímá potravu, kterou potřebuje a která jí právě vyhovuje. Celý život žije v proudech a je odkázána na to, co najde na dně a co jí voda přinese.

Praxe
24. července 2022

Lovíme sumce (1): Přívlač

Přívlač nabírá mezi rybáři čím dál větší oblibu. Je to její akčností a nádhernými záběry, které doslova cítíme v rukách? Těžko říct. Těžká přívlač poslední dobou prochází doslova boomem a ta sumcová rozhodně nebude nic pro nedočkavce.

Recepty
23. července 2022

Čínská rybí polévka

Pikantní ostrá polévka z čínské kuchyně, kterou můžeme připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

Novinky
22. července 2022

Masivní úhyn ryb na Dyji, den čtvrtý: Sílící zápach v Břeclavi a první podané trestní oznámení

V Břeclavi vytáhli jen ve středu večer z vody přes 250 kilogramů uhynulých ryb. Podle odborníků jde o splavené ryby z Bulhar. Celkové množství ryb, které bude nutné zlikvidovat, si zatím nikdo netroufá odhadnout.

Šupiny
21. července 2022

Kapr ve větvích

V té době jsme spolu s otcem jezdili chytat na sportovní rybník, který ležel jen pár kilometrů od Strakonic. Otec si tam oblíbil krásné místo, přímo proti malému ostrůvku. Ten den, bylo ke konci května, přijel k vodě sám a co se pak dělo dál, znám už jen z jeho úsměvného vyprávění a dodnes mě mrzí, že jsem u toho nebyl.

První Předchozí 1 42 50 51 52 53 54 62 152 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled