Fotografie
Jakub okomentoval Krmení...
před 92 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Děti...
před 92 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Bivak k vodě...
před 92 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Plovky...
před 92 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Tření ryb...
před 92 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
20. července 2022

Masivní úhyn ryb na Dyji, den druhý: Je ohrožena i Novomlýnská nádrž?

Včera jsme informovali o velkém úhynu ryb na Dyji u jezu Bulhary. Šest kilometrů proti proudu od něj je hráz nádrže Nové Mlýny, vyhlášeného ráje trofejních kaprů. Také ta je pokrytá sinicemi. Hrozí úhyn ryb i tam?

Novinky
19. července 2022

Masivní úhyn ryb na Dyji pod vyhlášeným kaprařským revírem: To nejhorší teprve přijde, míní rybář

Desítky mrtvých ryb nacházejí lidé od dnešního rána v řece Dyji na jezu v Bulharech pod hrází nádrže Nové Mlýny. Za velkým úhynem stojí nejspíš vedro a nedostatek srážek. Pravděpodobně se opakuje tragický scénář ze srpna 2013.

Novinky
19. července 2022

Pytlák, neplatné doklady, nepřítomnost u prutů. Jak dopadla víkendová kontrola RS na Nechranické přehradě?

Minulý víkend proběhly na ÚN Nechranice intenzivní kontroly ze strany rybářské stráže. Výsledkem byly v pátek dvě zadržené povolenky a jeden pytlák.

Novinky
18. července 2022

VIDEO: Tohle určitě nedělejte, když se během rybolovu setkáte s velkým predátorem

Floridský rybář, který si říká Chum Dumpster, chytal loni v květnu tarpony. Zrovna jednoho zasekl, ale radost z úlovku mu překazil velký aligátor. Dál příhoda pokračuje jako z laciného béčkového hororu. Informuje o tom místní deník Orlando Weekly.

Poznávání
18. července 2022

Učíme se ve Vodňanech: Samočištění rybníků (2) – Co dokáží filtrátoři

V minulém článku jsme poukazovali na opomíjený význam rybníků jako dočišťovacích nádrží. Bakteriální pochody mohou odbourat celou řadu látek a léčiv, které přichází odpadní vodou do čistírny a pak do rybníka, nebo v horších případech přímo do rybníka. Tentokrát se podíváme na to, jak ve vodě pracují filtrátoři.

Recepty
17. července 2022

Sumeček americký na cibuli

Ryba bývala hojná zejména v Labi, ale po záplavách v roce 2002 skoro vymizela. Nachytat se dá ve větším množství na slepých labských ramenech a přilehlých tůních. Má vynikající jemné maso bez kostí.

Poznávání
15. července 2022

Učíme se v Třeboni: Potrava candáta a okouna

Snad každý rybář ví, že candát obecný (Sander lucioperca) a okoun říční (Perca fluviatilis) patří mezi dravé druhy ryb, které se živí výhradně malými rybkami. Čím se ale tito dravci živí v prvopočátku života ihned po vykulení, většina laiků nemá ponětí.

Novinky
14. července 2022

Další otrava řeky? Tentokrát jen planý poplach...

V noci na středu zpozorovali obyvatelé Kolína únik výrazně modré tekutiny do řeky Labe. Tento únik potvrdil pro Kolínský Deník i Vít Kurfürst, mediální zástupce chemičky Draslovka.

Novinky
13. července 2022

Muškařské mistrovství světa ovládly Češky, dařilo se jim i na rozvodněné řece

České muškařky dosáhly na historicky prvním mistrovství světa žen v lovu ryb na mušku mimořádného úspěchu. Kolik medailí celkem přivezly? Jak si poradily s bouřkou a rozvodněnou řekou? Jaké ryby se nejčastěji lovily?

Praxe
12. července 2022

Za krásou ryb s method mixem

Každá ryba je krásná, ale záleží i na revíru, kde je ulovená. Na její stavbě těla a zvláštnostech, jež nabízí sama příroda. Často tak vyhledávám právě takové vody, které nabízejí příležitost k atypickému úlovku, ač jsou úlovky třeba i velmi malé.

Poznávání
11. července 2022

Učíme se ve Vodňanech: Samočištění rybníků (1) – Nádrž jako bioreaktor

Většina lidí vnímá rybníky jako nádrže, které jsou určené k chovu ryb. Někteří v nich rybnících potenciál ekologický – určitý prostor pro vodní rostliny a živočichy, kteří zde po zániku říčních ramen a tůní nachází nová útočiště.

Praxe
10. července 2022

Letní lov sumců

Další dusný den končí a přichází večer plný očekávání. Sedím v křesílku a vychutnávám slastné okamžiky zaslouženého odpočinku. Lov sumce na bójku či podvodní splávek vypadá na první pohled jako velice pasivní druh rybářského sportu. Rybář nahodí nebo zaveze nástrahu a zbytek večera si hoví v křesílku s pivkem v ruce. Opak je pravdou.

Recepty
9. července 2022

Kapr na severoněmecký způsob

Představujeme pikantní úpravu vařených ryb z německého Pobaltí. Upravit podobným způsobem lze mořské i sladkovodní ryby.

Praxe
8. července 2022

Lín. Zlatý poklad, který se ztrácí před očima

Lín je pro mě zlatý poklad jara. Naše nejkrásnější ryba. Můžeme ji najít snad ve všech mimopstruhových vodách, ale typické jsou pro ně malé mělké a většinou dost zarostlé revíry. Tam nacházejí ideální podmínky pro život i rozmnožování.

Praxe
7. července 2022

Není guma jako guma: Raci

V dalším díle seriálu věnovaném gumovým nástrahám na přívlač se budeme věnovat těm, které připomínají raky. Tyto napodobeniny se nejčastěji používají na lov okounů a klíčem k úspěchu je jejich správné vodění…

První Předchozí 1 43 51 52 53 54 55 63 153 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled