Fotografie
mottljakub88@gmail.com okomentoval Na jaké pruty a...
před 92 dny
Fotografie
bockischjan@gmail.com dal lajk diskusnímu příspěvku Loan of up to 1...
před 92 dny
Fotografie
bockischjan@gmail.com okomentoval Na jaké pruty a...
před 92 dny
Fotografie
bockischjan@gmail.com dal lajk diskusnímu vlánku nabídka nebanko...
před 92 dny
Fotografie
bockischjan@gmail.com založil otázku nabídka nebanko...
před 92 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
21. června 2022

Bylinky v chovu ryb

Naši předkové to neměli v chovu ryb právě lehké. A jak už to bývá, vlivem doby se toho mnoho změnilo. Dnes máme léky a postupy pro mnohé nemoci a nedostatky, které v minulosti devastovaly celé rybí populace a mnoho chovatelů ryb od řemesla odradily. Je však cesta umělých léků správná?

Praxe
21. června 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Vlasce a pletenky

Klasická monofilní vlákna a jejich vlastnosti už jsme vám představili, takže nezbývá než se trochu zblízka podívat na jejich mladší příbuzné. Před nějakými třiceti lety je v Čechách ještě téměř nikdo neznal.

Šupiny
19. června 2022

Měsíc, lesy a pár štik

Mám kamaráda, který jako by z oka vypadl režisérovi Zdeňkovi Troškovi. Můžete hádat, jak mu proto přezdíváme. No, a protože naše poslední tři rybářské výpravy byly vlastně v jeho režii, dovolil jsem si v názvu parafrázovat známou filmovou trilogii…

Recepty
18. června 2022

Buridda

Italská polévka, ale také hlavní pokrm, který se připravuje z toho, co moře dá. Použijeme tedy kousky ryb, mořské plody i další suroviny. Burrida je nejoblíbenější v Janově a celé Ligurii. Tato polévka se vaří už od 1. století a existuje mnoho variant přípravy. Pokud vás napadne, že je do jisté míry stejná jako francouzská bujabéza, máte pravdu, ale máte ji uvařenou mnohem dříve.

Praxe
17. června 2022

Jak vylepšit nástrahu: Okřídlené trojháčky

Uplynulo už mnoho vody od chvíle, kdy jsem poprvé začal přemýšlet nad tím, jak svépomocí vylepšit své vláčecí nástrahy (hlavně rotačky) a vdechnout jim trochu více života.

Praxe
16. června 2022

Jak na candáta

Začínat se má tím jednodušším. Přestože to bude znít trochu nelogicky, nejsnadnější cesta, jak chytit svého prvního candáta, je vyrazit na nějakou údolní nádrž, kde „rostou“, nebo na jinou větší vodu, na jejímž dně leží pařezová pole.

Zábava
15. června 2022

Test rybářských znalostí: Jste připraveni na sezonu lovu dravců?

Zítra začne to nejlepší období roku pro všechny milovníky přívlače a vůbec lovu dravých ryb. Jste připraveni? Máte se obávat návštěvy rybářské stráže? Vyzkoušejte své znalosti v následujícím testu. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci.

ČRS a MRS
14. června 2022

Ze zasedání Republikové rady (červen 2022)

Republiková rada ČRS se sešla 2. června 2022 na řádném zasedání. Na programu byly zejména následující body – Zpráva o činnosti ČRS za rok 2021, dodatek Rybářského řádu a soupisu revírů pro držitele celosvazových povolenek pro rok 2023, projednání aktuálních oblastí k RIS a příprava XIX. Republikového sněmu ČRS.

Novinky
13. června 2022

Kdo prověřuje práci policistů při vyšetřování otrávené Bečvy? Jejich „nestranní“ kolegové z vedlejší kanceláře

Prověřit postup policistů při vyšetřování otravy Bečvy mají jejich kolegové, kteří se v případu sami angažovali. A podle ředitelství policie ve Vsetíně je to naprosto v pořádku. Informovaly o tom včera Seznam Zprávy.

Praxe
13. června 2022

Jak stáhnout pruhovanou kůži

Některé ryby, třeba pstruha, si na talíři bez propečené křupavé kůžičky snad ani představit nedovedeme. Zato tuhou kůži některých jiných druhů s těžko odstranitelnými šupinami, která může být jinak docela chutná, raději většina gurmánů před kuchyňskou úpravou raději stáhne.

Recepty
12. června 2022

Pomazánka z Istrie

Recept z chorvatské kuchyně. Pikantní jednoduchá pomazánka s vůní ryb na chleba, pečivo i chlebíčky.

Praxe
10. června 2022

Lávky, nejlepší pozorovatelny veškerého dění ve vodě

Pohled ze břehu nebo z vody nikdy neumožní spatřit to, co je vidět nadhledem z lávky. Použijeme-li polarizační brýle, pak vidíme téměř vše.

Rady začátečníkům
9. června 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Kouzlo rybaření

Stále více rybářů chytá pro zážitek z lovu ryb. Alespoň tomu nasvědčuje množství příspěvků, kde se úspěšní a šťastní rybáři svěřují se svými zážitky z lovu ryb.

Šupiny
8. června 2022

Jak utahat dvacetikilového kapra? Nejdřív přišel opatrný záběr a pak půlhodinová noční jízda po pískovně

Rád bych se s vámi podělil o další povedenou výpravu na svazovou pískovnu, kam jsem se s kolegou rozhodl vyrazit ne těsně před třením, jako každý druhý rybář, ale těsně po něm.

Poznávání
7. června 2022

Učíme se v Třeboni: Umělý výtěr štiky

Štika obecná (Esox lucius) je nejznámější dravou rybou našich českých vod. I v této rubrice jsme se jí již několikrát věnovali a odhalili její dokonalou schopnost lovu a až neuvěřitelnou sílu kanibalizmu.

První Předchozí 1 45 53 54 55 56 57 65 155 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled