Fotografie
Jaroslav okomentoval Použití kaprařs...
před 246 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
před 246 dny
Fotografie
Karel okomentoval Stojan...
před 246 dny
Fotografie
Karel okomentoval Poradit potřebu...
před 246 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Stojan...
před 246 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
15. ledna 2020

Jak se polyká žížala?

To, co bude následovat, je určeno jen pro silné povahy, obdařené dobrým trávením a rozhodně nedoporučuji čtení dalšího textu slabším jedincům. Polykání žížal, červů a kobylek (třeba i opražených) je možná běžným zvykem v Indonésii, například v Thajsku, ale rozhodně ne u nás!

Zahraničí
15. ledna 2020

OBRAZEM: Všechno, co jste chtěli vědět o moři a báli jste se zeptat

Pokud se k naší planetě jednou bude blížit nějaká mimozemská návštěva, budou se v létajících talířích vést vášnivé debaty o tom, jak vlastně ti lidé vypadají, jak žijí. Kolik uplavou, jak hluboko se potopí a jestli si skládají pod hlavu ploutve při nedělním šlofíku? Dvě třetiny naší planety pokrývá oceán. A pokud ještě globálně přitopíme, vodní pláně ukousnou z pevniny další díl.

Poznávání
14. ledna 2020

Kompakt nebo zrcadlovka aneb Jak fotit ryby

Lidský zrak není tak dokonalý, jako třeba oko ostříže, který dokáže zpozorovat myšku z výšky mnoha desítek metrů. Svým zrakem však dokážeme rozpoznat a zaregistrovat spoustu krásy, která je kolem nás. Pokud aspoň trochu fotografujeme, máme šanci si všechny chvíle u vody a úlovky ryb zdokumentovat a po letech se k nim vracet. Fotografujeme-li, naše schopnost vnímání okolí se po čase změní. K lepšímu.

Poznávání
14. ledna 2020

Honba za jeseterem (3)

Sobotní lov skončil úspěšným zdoláním velkého jesetera. Před námi je poslední den lovu na dírkách. Co přinese nedělní dopoledne? Přijde ještě jeden mohykán nebo už budeme chytat jen pstruhy?

Zábava
13. ledna 2020

Vyhlášení soutěže pro děti

V časopise Rybářství mají děti svou vlastní dvoustranu. Tady na webu jim tolik prostoru nevěnujeme, ale to bychom chtěli změnit! Proto jsme pro ně vymysleli soutěž!

Novinky
13. ledna 2020

Takovou pomoc nikdo nečekal! Podívejte se, kolik se handicapovaným rybářům podařilo vybrat

Není to tak dlouho co byl organizaci MO Kladruby ukraden majetek v hodnotě cca 100 tis. Po Vytvoření transparentního účtu se strhla neuvěřitelná vlna solidarity, kterou nikdo nečekal.

Poznávání
12. ledna 2020

Honba za jeseterem (2)

Lov na dírkách má své nesporné kouzlo. Většinou je o lovu okounů a pstruhů. My jsme však vyrazili cíleně na jesetery! První den se nám moc nedařilo, proto jsme změnili strategii.

Šupiny
11. ledna 2020

Z deníku rybářovy manželky. Brzy jsem zjistila, že vezírek není žádný šaman

Když jsem se podruhé vdala, jedním s nejčastějších témat mého muže byly vzpomínky na rybaření. Manžel mě takřka neustále zásoboval příběhy o tom, jak v dětství chytal ryby, jaký je to krásný koníček, kterému by se chtěl opět věnovat. Jelikož byl pracovně docela vytížen, na zájmy mu moc času nezůstávalo.

Poznávání
10. ledna 2020

Se štětcem na „žraloky“

Tentokrát nepůjde o popis lovu žraloka v mořích, ale o to, jak opravit brodicí boty, když se nám odlepí filcová podrážka. Ta by měla být od výrobce sice přilepena tak, aby vydržela alespoň dvouletou záruční lhůtu, bohužel se ale stává, že extrémní namáhání nevydrží. Záruka

Zahraničí
10. ledna 2020

S manželkou na výlet do Norska

Do Norska jsem se chytal už několik let. Chtěl jsem tam vyrazit na pstruhy žijící v řekách a jezerech. nakonec jsem s sebou vzal i manželku.

Retro
9. ledna 2020

Vzpomínáme na staré časy. Naviják Tokoz Record

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek, sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

Šupiny
9. ledna 2020

Kapří závody v Maďarsku. Nadšení, bezmoc a zloděj ze zvířecí říše

Již několik let jsem hledal kamaráda a parťáka v jedné osobě, který by byl schopen se účastnit závodů a byl ochoten taky nějakou tu kačku do toho hodit.

Poznávání
8. ledna 2020

Za šera líni líní nejsou

Kdo by neznal lína? Nádhernou rybu v zeleném hábitu, protkaném jemnými, hluboce zarostlými šupinkami, které jsou ukryté pod vrstvou slizu. Kdo se zahledí do jeho magického rubínově načervenalého oka, ten se chce znovu a znovu s těmito fešáky potkávat.

Šupiny
8. ledna 2020

Kladivo českého vikinga. Zimní lovy

Začátek nového roku býval v minulosti časem k odpočinku pro ryby i rybáře. Silný mráz uzavřel ledovým krunýřem hladiny rybníků, jezer a velmi často i řek. Lov na dírkách nepřicházel v úvahu a neměli jsme ani tušení, že některé ryby mají v takových podmínkách chuť žrát.

Šupiny
7. ledna 2020

Honba za jeseterem (1)

Jako malý kluk jsem hltal rybářské články o výpravách za velkými jesetery a snil o nich. Trvalo skoro čtyřicet let, než se můj sen stal skutečností. Díky vysazování do některých privátních revírů se tato fascinující ryba vrátila koncem minulého století na naše území. Jeseter ruský totiž patří k původnímu druhu, který kdysi vytahoval Dunajem z Černého moře až do dolního toku Moravy.

První Předchozí 1 53 143 151 152 153 154 155 163 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled