Fotografie
Jakub založil otázku Hon na amura...
před 71 dny
Fotografie
Jakub založil otázku Chytání v letní...
před 71 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Vaše montáž...
před 71 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Pelety nebo boi...
před 71 dny
Fotografie
Jakub dal lajk úlovku od Jakub...
před 71 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
24. prosince 2022

Kapr s pažitkovou omáčkou

Štědrovečerní večeři tradičně zdobí kapr. Připravit ho můžete zkusit i trochu netradičně s pažitkovou omáčkou.

Ostatní
24. prosince 2022

Závislost tichých bláznů

Je spousta věcí, bez kterých se člověk obejde. Pokud mu však něco přináší trvale požitky, stane se závislým. Vymanit se ze závislosti je pak zdlouhavý a bolavý problém. Někdy zcela neřešitelný.

Ostatní
23. prosince 2022

Konec pohody u vody

Klid, zurčící voda v peřeji, zpěv strnadů a konipasů poskakujících po kamení, blankytná obloha a slunce nad korunami stromů, které se sklánějí nad pstruhovou říčkou. Tak nějak si představuji pohodu u vody.

Praxe
22. prosince 2022

Velký okoun je chytrá, všemi mastmi mazaná ryba

Mnoho rybářů pokládá okouna za velmi snadno ulovitelnou rybu. Zdaleka tomu tak není. Chytit silného nebo dokonce středního okouna vyžaduje mnoho úsilí při výběru vlasce i nástrahy.

Praxe
21. prosince 2022

Umělý červík, úspěšná muška

Při feederovém chytání nebo při lovu na plavanou je červík nepostradatelnou nástrahou. Dokáže se svůdně vrtět na háčku a pro ryby je magickou pochutinou. Pokud muškaříte, není vůbec na škodu mít v muškařské krabičce pár umělých červíků …

Poznávání
20. prosince 2022

Učíme se ve Vodňanech: Vnější parazité ryb (1)

Ne vždy se v rybníkářství vše daří. Někdy se chovatelé musí potýkat s různými rybími chorobami. V rámci předmětu Nemoci ryb se je naši žáci učí poznávat a léčit. Nejdůležitější je ale prevence, tedy dobrá zoohygiena chovů v rybnících. Ta zahrnuje všechny vlastnosti vodního prostředí, které mají vliv na rybí kondici.

Komerční články
18. prosince 2022

FISHTIME.CZ. Šikovný vyhledávač rybářských lokalit, který funguje rychle a ZDARMA

Existuje celá řada cestovních agentur nabízejících rybářské destinace, které vám zařídí kompletní rybářskou dovolenou den po dni, pomalu hodinu po hodině. Takovéto dovolené jsou fajn, ale ne tak úplně pro každého. Mnoho rybářů preferuje spíše volnost a soukromí. Jet si, kam zrovna člověk chce, chytat ryby které chce, a užívat si dobrodružství se svými nejbližšími.

Recepty
18. prosince 2022

Losos Gravlax

Vynikající recept skandinávské kuchyně na úpravu syrového lososa.

ČRS a MRS
16. prosince 2022

Ze zasedání Republikové rady ČRS (prosinec 2022)

Republiková rada Českého rybářského svazu (ČRS) se sešla 8. prosince 2022 na pravidelném zasedání. Klíčovými tématy byly rozpočet Republikové rady ČRS na rok 2023, statut celosvazového rybolovu, jmenování státních trenérů a dále projednání aktuálních oblastí k Rybářskému informačnímu systému (RIS).

Novinky
15. prosince 2022

Kormoráni, nebo otrava? Rozbor vody určil viníka

V polovině listopadu zaznamenali rybáři úhyn ryb v chovném rybníku V Olší nedaleko Starého Města na Uherskohradišťsku. Předpokládali, že jde o otravu, odebrali proto vzorky na rozbor. Informuje o tom web regionálního týdeníku Dobrý den s Kurýrem. Jak analýza vzorků dopadla?

Rozhovory
14. prosince 2022

Oznamovatel ekologické katastrofy na Bečvě Stanislav Pernický: Vyšetřování je vedeno tendenčně, od politiků jsme očekávali aktivnější přístup

Stanislav Pernický je tváří boje za nezávislé vyšetření havárie na Bečvě v září 2020. Organizoval práce na asanaci řeky od samého počátku, byl oznamovatelem otravy. Minulý čtvrtek se účastnil semináře o Bečvě na půdě Poslanecké sněmovny (informovali jsme zde).

Novinky
13. prosince 2022

Ve Sněmovně proběhl seminář o otrávené Bečvě. Víme, jak se havárie nestala, ale nevíme, jak se stala, tvrdí přírodovědec Hruška

Minulý čtvrtek proběhl na půdě Poslanecké sněmovny seminář s názvem „2 roky záhad při vyšetřování havárie na Bečvě“. Konal se pod záštitou poslance PSP ČR Petra Gazdíka. Co tato nová diskuze o jedné z největších ekologických katastrof v Česku přinesla?

Novinky
12. prosince 2022

Do dunajského ramene unikla ropná látka. Událost ohlásil pozorný rybář

Na Dunaji v části Jarovecké rameno vyšetřují inspektoři životního prostředí únik ropných látek. Informovala o tom Slovenská inspekce životního prostředí (SIŽP).

Komerční články
12. prosince 2022

Představujeme kolekci české značky Adventer & fishing, kterou již nyní koupíte online a ve vybraných obchodech

Nová značka rybářského oblečení a doplňků Adventer & fishing vstoupila nově na trh v devíti evropských zemích včetně Česka. Důvěra je v tomto případě zcela na místě, jelikož uvedení první kolekce předcházelo pečlivé testování a vývoj. Oblečení Adventer & fishing je navržené a vyrobené tak, aby ustálo i nejextrémnější podmínky, které mohou na vodě nastat.

Recepty
11. prosince 2022

Skandinávský salát z matjesů s koprem

Kopr je ve skandinávské kuchyni velmi oblíbený a často se přidává do salátů. Jednou z variant na chutný rybí salát z matjesů.

První Předchozí 1 32 40 41 42 43 44 52 142 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled