Fotografie
Kubovo okomentoval Rybařina a Ukra...
před 245 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybí casserole...
před 245 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybařina a Ukra...
před 245 dny
Fotografie
Karel založil otázku Rybařina a Ukra...
před 246 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ulovil obrovské...
před 246 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
23. ledna 2020

S českým vikingem na sumce (1)

„Čau Bobe,“ volá mi přítel a poslední český Viking, Zdeněk Hofman. „Co takhle Sázava a sumec na bójku? Minulý týden jsem tady chytil devadesátku štiku. Jo, Bobe, bójky fungují. To jsou dlouhý léta praxe. Jo a Léňa tam bude chvíli taky.“

Šupiny
22. ledna 2020

Splněné přání od ulovené zlaté rybky aneb Lov na Labské

Rybářskou výpravu do Krkonoš jsme plánovali dlouho. Předem jsem zamluvil dvoulůžkový pokoj v hotelu u Labské přehrady, kam jsme měli namířeno. Lákalo nás vyzkoušet si chytání pstruhů z belly boatů a povodit si bojovné ryby. Reference kamarádů byly velice příznivé.

Zahraničí
22. ledna 2020

OBRAZEM: Všechno, co jste chtěli vědět o moři a báli jste se zeptat (2) – rodící samci

Za všechno prý mohou chlapi… O rodinu se nestarají a vůbec celé to rozmnožování mají tak nějak zúženo do představ krátkodobých gymnastických výkonů zakončených rychlým nástupem posilujícího spánku. Báli jste se zeptat, zda je to v moři stejné?

Praxe
21. ledna 2020

Znáte dobře své náčiní? Poradíme, jak použít PVA materiály

Úvodní informace tohoto článku budou pro mnohé asi trochu nudné a připomenou nám hodiny chemie, ovšem vyrobený produkt je natolik zajímavý, že bychom o něm měli alespoň něco vědět. Tak tedy s chutí do toho! PVA - polyvinylalkohol je bílý prášek krystalického charakteru.

Šupiny
21. ledna 2020

Kouzlo lovu na malých tocích

Již od počátku rybářské kariéry mě něčím neuchopitelným neuvěřitelně láká lov na malých tocích. Tím myslím nejen říčky a potoky, ale i ty nejmenší „čurky“. Sám přesně nedokážu identifikovat, co mě k nim tolik přitahuje. Snad je to naprostá absence rybářů, snad anonymita rybích druhů…

Recepty
20. ledna 2020

Kapr s cibulkou

Přinesli jste domů kapra, ale nemáte moc času na jeho přípravu a v kuchyni jste nezkušení? Pak je tohle recept přesně pro vás!

Zahraničí
20. ledna 2020

Její podvodní veličenstvo. Jak na mě zaútočila muréna

„Tři dny nato ubohý sup, jemuž od oněch hodin bylo neustále nevolno, je náhle jat závratí v nejvyšších výšinách oblaků. Potácí se v prázdnu a padne těžce do rybníka. Štika, úhoř a muréna jedí hltavě, jak víte, i zakousnou se do supa…“ Alexandre Dumas st., „Hrabě de Monte Cristo“

Poznávání
18. ledna 2020

S muškařským prutem na kapry. A nejen na ně

Nejen potoky a říčky, ale i stojaté vody jsou vhodnou lokalitou k lovu ryb muškařením. Ne každý rybník, pískovna a údolní nádrž jsou však vhodnou lokalitou. Najděte místa, kde budete mít dostatek prostoru k nahazování. Na zarostlých březích a pod stromy díru do kapřího světa neuděláme.

Kam na ryby
17. ledna 2020

Kam na ryby? Zimní Botič vás příjemně překvapí

Zima, krátký den, spousta práce, ale i přes to vás svědí ruce a chtěli byste na chvíli vyrazit na ryby? Máme pro vás řešení! Vyrazte na Botič.

Šupiny
17. ledna 2020

Přepísknutý fórek aneb Jak Venca o botu přišel

Byl hezký letní den a celý svět se smál, jen Venca „nervóza“ seděl na stoličce a ostřížím zrakem pozoroval čihátka na svých rybářských prutech, které nerozechvěl ani letní vánek.

Recepty
17. ledna 2020

Norská makrela plněná rozmarýnem a přílohou z patinového lilku a cherry rajčátky

Máte v mrazáku makrely z loňské výpravy do Norska a přemýšlíte co s nimi? Zkuste tento rychlý a chutný recept!

Poznávání
17. ledna 2020

Feederový terč a jeho domácí výroba

V článcích o chytání s feederovými pruty jsem často četl o pomůcce zvané feederový terč. Musím přiznat, že i když jsem se velice rád zařadil mezi příznivce chvějící se špičky, nejsem až takový profík, že bych se bez feederového terče ve většině situací neobešel.

Poznávání
16. ledna 2020

Sumci a podvodní splávky. Používáte je správně?

Během posledních let získala metoda lovu sumců na podvodní splávek velkou popularitu. V téměř každém rybářském obchodě nalezneme podivné splávky doutníkového tvaru, které mnohdy vydávají zvuky podobné chrastícím wobblerů.

Poznávání
16. ledna 2020

Jak správně měřit úlovky. Jste si jisti, že to děláte správně?

Při pohledu na titulek vás nejspíš napadne, že obsah článku je určen výhradně pro začínající rybáře. To však není pravda. I mezi rybáři se totiž najde nemálo jedinců, kteří úlovky měří špatně. Chtěl bych tedy všem chybujícím přiblížit, jak se ryby mají správně měřit a jak se neprovinit proti § 11 vyhlášky č. 197/2004 Sb., proti zákonu o způsobu měření délky ryb a nejmenší lovné míry vybraných druhů ryb v rybářském revíru.

První Předchozí 1 52 142 150 151 152 153 154 162 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled