Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 66 dny
Fotografie
KLAPSIOVÁ založil otázku rychlá a legiti...
před 67 dny
Fotografie
Karel přidal úlovek Cejn velký...
před 67 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 67 dny
Fotografie
KLAPSIOVÁ okomentoval Lov candátů pří...
před 71 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Ostatní
24. ledna 2023

Jak připravit navijáky na novou sezonu

Mnozí z nás se o své náčiní nestarají vůbec a berou ho jako spotřební zboží, které když doslouží, vyhodí a koupí nové. To je ale škoda…

Poznávání
23. ledna 2023

Učíme se v Třeboni: Genetická ochrana druhu

V dnešním díle se zaměříme na složitější téma, které se bude týkat genetiky ryb. Každý druh je jedinečný a vyvíjel se po dobu tisíců let. Ovšem člověk mnohdy svými zásahy dokáže tuto evoluci pozměnit. Bohužel se nemusí vždy jednat pouze o kladné změny.

Recepty
22. ledna 2023

Švédská rybí pomazánka

Chutná pomazánka z uvařených ryb (makrela, treska atd.) S úspěchem lze použít i rybu sladkovodní, která má méně kostí, nebo ryby vyuzené.

ČRS a MRS
20. ledna 2023

Kde bude povolený nonstop rybolov v roce 2023? Tady je seznam revírů!

Nechce se vám přes noc končit s rybařením a vracet se domů v nejlepším? Český rybářský svaz zveřejnil na svých stránkách seznam revírů, kde bude v roce 2023 povolený čtyřiadvacetihodinový rybolov. Seznam najdete níže v článku.

Šupiny
19. ledna 2023

Úhoří budíček

Každému z nás se u vody určitě přihodily rozmanité zážitky. Mnohem méně je však situací, které sice s rybařením souvisejí, ale stanou se doma. A ještě méně je zážitků, kdy je ve všem rybář zcela nevinně.

Novinky
18. ledna 2023

Úhyn v karvinském jezeře objasnil rozbor vody a mrtvých ryb. Došlo k protiprávnímu jednání?

Na začátku ledna jsme informovali, že v jezeru v parku Boženy Němcové v karvinském Fryštátě uhynuly desítky ryb, mezi nimi kapři, štiky, úhoři, plotice a cejni. Včera obdržela karvinská radnice výsledky šetření a rozborů vody. Píše o tom Moravskoslezský deník.

Ostatní
17. ledna 2023

Když bývá leden bez ledu

Dny prvního měsíce v roce bývají dlouhé. Nejen proto, že sluníčko se objevuje jen na chvilku. V tomto měsíci prostě pro rybáře moc příležitostí k lovu není.

Video
16. ledna 2023

Úžasné podvodní záběry. Jak se chová kapr, než zabere?

Co se děje pod hladinou, když rybaříme? Tuhle otázku si určitě položí každý z nás pokaždé, když nahodí a čeká na záběr. Skvělá parta holandských rybářů, kameramanů a potápěčů vás pod hladinu vezme. Podívejte se na video.

Poznávání
16. ledna 2023

Jak ryby přijímají potravu

V rybářské literatuře jsou poměrně často při charakteristice rybího těla uváděny i různé typy rybích úst. S různě tvarovanými tlamami a tlamkami poměrně úzce souvisí způsoby přijímání potravy, o nichž se ale publikace nebo časopisy zmiňují méně často. Proto bych chtěl uvést pár informací i na toto téma, přičemž se zaměřím hlavně na sladkovodní evropské druhy ryb.

Recepty
14. ledna 2023

Mořský vlk na bylinkách

Mořský vlk je obchodní název pro mořčáka, který patří k dravým okounovitým mořským rybám. Maso má bílé, velmi chutné, které se velmi dobře odlupuje a je bez svalových kůstek. Na našem trhu se prodávají celé ryby o hmotnosti je 300 g, popřípadě filety.

Zahraničí
13. ledna 2023

Na rybách ve Skotsku

Do Skotska mě a kamaráda Milana v květnu pozval můj spolužák a vášnivý muškař Michal, který v této zemi žije už 11 let. Protože se Michal živí jako taxikář a pátky a soboty musí vydělávat, mohl se nám věnovat až v neděli. Inu, práce je práce. Proto nás seznámil s dalším muškařem, Jardou. Ten ve Skotsku žije 10 let.

Novinky
12. ledna 2023

Strážníci chtěli chytit pytláky. Nakonec museli dvojici mužů nechat jít

V sobotu 7. ledna kolem osmé hodiny večer vyjížděli karlovarští strážníci k Ohři. Bdělý občan je upozornil, že pod Tuhnickou lávkou sedí dva podezřelí muži a pravděpodobně chytají ryby bez prutu, pouze za pomoci vlasce.

Praxe
11. ledna 2023

Malá voda, jemná špička

Malé tekoucí vody, říčky a potoky mívají pro mě nenahraditelné kouzlo. Právě tyto vody, které už bývají předem některými lidmi odsouzeny slovy, že tam ryby nemohou být, mě lákají stále více.

ČRS a MRS
10. ledna 2023

Ze zasedání Republikové rady (leden 2023)

Republiková rada ČRS se sešla na svém prvním letošním řádném zasedání dne 5. ledna. Na programu byly zejména následující body – plány práce odborů a komisí Republikové rady ČRS, kontroly Republikové dozorčí rady, projednání aktuálních oblastí k RIS.

Zahraničí
9. ledna 2023

Chytání štik ve Švédsku

Když jsem jako malý kluk pokukoval v rybářském obchodě po velkých vláčecích nástrahách, můj táta vždy říkával, že na to se určitě nic chytit nedá a že před tím musejí ryby v hrůze prchat.

První Předchozí 1 30 38 39 40 41 42 50 140 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled