Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 57 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Amur bílý...
před 57 dny
Fotografie
Jan Petr dal lajk úlovku od kracmar.ondrej@...
před 57 dny
Fotografie
Voja dal lajk úlovku od kracmar.ondrej@...
před 57 dny
Fotografie
Mája dal lajk úlovku od kracmar.ondrej@...
před 57 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
18. května 2023

Školáci pomáhají rybářům. Vypustili do řeky „ty své lipany“

Severočeští rybáři vysadili do Jizery na Malé Skále 1200 kusů lipana (roček, cca 18 cm/ks). Akce proběhla ve spolupráci s nadačním fondem Severočeská voda a místními školáky. Informuje o tom Severočeský územní svaz na svých stránkách.

Video
17. května 2023

VIDEO: Žralok zaútočil na kajak havajského rybáře, vše zachytila GoPro kamera

V pátek 12. května rybařil Scott Haraguchi na svém kajaku poblíž havajského ostrova Oahu. Zničehonic se z hlubin vyřítil obrovský žralok tygří a zaútočil na loď. Celý incident zachytila GoPro kamera na palubě lodi. Jak útok žraloka dopadl?

Zahraničí
16. května 2023

Překvapivý verdikt soudce: Namísto podmínky jdou dva rybáři podvodníci za mříže

Na konci března jsme psali o dvou vykutálených podvodnících, kteří chtěli podvodem vyhrát prestižní soutěž v lovu candátů na Erijském jezeře v americkém Ohiu. Závod se konal loni v září. Teď už se ví, jaký trest oba výtečníci dostali.

Novinky
15. května 2023

Zatím neznámý viník chtěl ušetřit a otrávil oblíbenou nádrž. Nepřežila skoro žádná ryba…

Na konci dubna došlo k velkému úhynu ryb v nádrži Velká Černoc (06441088, MO ČRS Žatec). Vodu pravděpodobně otrávily vyvezené fekálie na okolní pole, případ vyšetřuje policie. Je možné, že v nádrži, která je oblíbeným revírem, uhynula naprostá většina ryb.

ČRS a MRS
15. května 2023

Ze zasedání Republikové rady ČRS (květen 2023)

Republiková rada ČRS se sešla 4. května 2023 na pravidelném zasedání. Klíčovými tématy bylo především zajištění národního kola Zlaté udice, Letního tábora mládeže ČRS a setkání mládeže, informace k rekonstrukci střediska ČRS Štědronín a projednání aktuálních oblastí k RIS.

Recepty
14. května 2023

Křupavý karas

Není karas jako karas, ale ten křupavý je podle mě nejlepší. Dá se jíst jako chleba a je to velká dobrota. To jsou slova mého kamaráda, když jsme přemýšleli nad několika chycenými karasy stříbřitými. Oba jsme měli chuť na rybu, ale nic jiného jsme ten den neulovili. A tak jsme jeli ke mně domů a tuto rybáři podceňovanou a našim revírům škodlivou rybu mi kamarád připravil jako nečekanou mňamku.

Praxe
12. května 2023

Candáti na Slapech obsadili nabídnutá umělá trdliště

Vážení příznivci Petrova cechu, jsme rádi, že vám můžeme nabídnout krátkou reportáž, která zůstává skryta zrakům většiny z nás. S pomocí kamery jsme se vydali na obhlídku umělých trdlišť, která jsme v předchozích týdnech instalovali na ÚN Slapy.

Zahraničí
11. května 2023

Splněný sen z Ebra

S kamarádem Tomášem jsme se seznámili už jako malí kluci. Na rybách. Tenkrát jsme nejvíce chytali na plavanou, později jsme smočili i umělou nástrahu na dravce. Pak nás začali lákat sumci. Náčiní jsme na ně neměli, ale rybníky v okolí jsme navštěvovali, jak to šlo, ale úspěšní jsme nebyli ani jednou.

Video
10. května 2023

VIDEO: Ryba útočící na veslaře, vibrující tuňák, oprsklí ptáci. Dokážete se nerozesmát?

Je dobře, že má spousta rybářů u vody telefon a nebojí se natáčet i ve chvílích, kdy jde opravdu o hodně. Tedy o rybu. Jen díky nim pak máme možnost zasmát se u výběru nejvtipnějších rybářských videí.

Šupiny
9. května 2023

Květnové Rybářství: Vyhodnocení soutěže Nej! Nej! Nej! za rok 2022

V roce 2022 přišlo do redakce 290 přihlášek, na jejichž základě bylo ve 40 kategoriích ryb uděleno 42 zlatých, 36 stříbrných a 31 bronzových odznaků. Celkově jsme zaznamenali mírný nárůst zaslaných úlovků.

Praxe
9. května 2023

Květnové kaprobraní

Květen patří na mnoha revírech mezi nejlepší měsíce pro lov kaprů. Snad jen na velmi hlubokých vodách, které se ohřívají pomaleji, může nastat pravé kapří eldorádo o něco později.

Poznávání
8. května 2023

Učíme se ve Vodňanech: Rybniční výpustní zařízení

Výpustné zařízení je druhé nejdůležitější zařízení rybníka. Dnes se můžeme nejčastěji setkat s takzvaným požerákem.

Recepty
7. května 2023

Ryba obalovaná v chipsech

Tímto jednoduchým způsobem můžeme obalit jakoukoliv rybu vhodnou ke smažení.

Poznávání
5. května 2023

Květnové Rybářství: Jak ryby dýchají

Na otázku z titulku si každý čtenář určitě sám hned odpoví, že ryby dýchají žábrami. Není to ale jediná možnost, u ryb je také na různém stupni vývoje vyvinuto kožní dýchání. Navíc se řada rybích druhů dokáže adaptovat na sníženou koncentraci ve vodě rozpuštěného kyslíku tím, že doplňkově využívá k dýchání také atmosférický kyslík. A žábry rybám neslouží pouze k dýchání, ale plní i další důležité fyziologické funkce. O tom všem si povíme v dnešním článku.

Novinky
4. května 2023

Pytlák vyhrožoval členu rybářské stráže likvidací. Ten se nezalekl a pronásledoval ho tři kilometry lesem

Je páteční jarní odpoledne a lidé se těší na víkendový odpočinek. Teploty už jsou o něco příjemnější, led na vodách už roztál a mnohé rybáře přivedly k vodě první paprsky sluníčka. Najednou nám volá Honza, člen rybářské stráže při MO ČRS Teplice, že se na jednom z teplických sportovních revírů nachází osoba, která tam v březnu vesele vláčí.

První Předchozí 1 22 30 31 32 33 34 42 132 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled