Fotografie
Vojtech dal lajk diskusnímu příspěvku Já bych ...
před 241 dny
Fotografie
Vojtech okomentoval Vysněná ryba...
před 241 dny
Fotografie
Karel okomentoval Jen tak...
před 241 dny
Fotografie
Karel okomentoval Prut...
před 241 dny
Fotografie
Karel okomentoval Dnes...
před 241 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
29. dubna 2020

Jarní lov tloušťů může překvapit!

Po zimní odmlce způsobené hlubokými mrazy a zamrznutím říčního koryta jsem konečně pln očekávání vyrazil k vodě. Březnové předjaří se pomaličku probouzelo, ledová skořápka zmizela. Jestlipak jsou už ryby při chuti, napadlo mě.

Poznávání
28. dubna 2020

Přílišné používání antibiotik při chovu ryb může vést k ohrožení lidské populace, píší v Anglii

Častým používáním antibiotik při chovu ryb se stávají bakterie rezistentní. To může být velký problém nejen u ryb, ale také u lidí. Pokud se nakazí rezistentní bakterií, budou se léčit velmi obtížně…

Šupiny
28. dubna 2020

Obří sumec z Orlíku aneb Souboj na život a na smrt (1)

Už jako malého kluka s lískovým proutkem mě zajímalo, co skrývá záhadná voda Orlíku. Tušil jsem, že tam žijí velcí sumci. Ulovit velkého vousáče je snem. Děsivé vyprávění rybářů o naší největší rybě jsem hltal s otevřenou pusou.

Poznávání
27. dubna 2020

Kouzlo stojatých vod

Milovníci lovu na umělou mušku dávají převážně přednost tekoucím vodám. Podhorské pstruhové říčce se spoustou tůní v krásném lůnu přírody, kde se prohánějí pstruzi. Těmto lokalitám stojaté vody konkurovat nemohou. Kam ale zajít na ryby, když prší a v naší překrásné říčce se valí kalná voda. Kde jsou naše tůně? Muška proletí peřejí během několika sekund a žádná ryba se pro ni nezvedne. Viditelnost je nulová a šance na pěkný rybolov také. Nezbývá než čekat, až voda opadne. To ale může trvat dlouho.

Novinky
27. dubna 2020

Dodržujte minimální průtok na Nežárce, jinak vám hrozí pokuta, vzkázal MÚ v Jindřichově Hradci majitelům MVE

V uplynulých dnech došlo na několika lokalitách k úmrtí ryb vlivem špatné manipulace s povrchovými vodami. To je problematika, kterou se rozhodli zabývat radní v Jindřichově Hradci.

ČRS a MRS
27. dubna 2020

Chcete pracovat v ČRS? Máte možnost!

Moravskoslezský územní svaz ČRS vypsal výběrové řízení na jednu z nejvyšších pozic. Baví vás ryby, rybaření a znáte dobře všechny rybářské zákony? Pak je to možná pozice právě pro vás!

Šupiny
26. dubna 2020

Z deníku rybářovy manželky: Rybaření uklidňuje

Že rybaření uklidňuje, si opravdu myslím. Ale narazila jsem na rybáře, u kterého jsem nemohla pochopit, proč se vlastně rybářem stal. Sedíme u řeky, sluníčko se dere mezi mraky, těším se z pěkného dne.

Poznávání
25. dubna 2020

Kladivo Českého Vikinga: Úhoř

Duben je pro rybaření přímo ideálním měsícem. Povolená doba lovu se prodloužila, v mimopstruhových revírech můžeme prohánět ryby od čtyř hodin ráno do půlnoci. Tuto výhodu oceníme hlavně při lovu úhořů, kteří jsou nejaktivnější právě v noci, kdy pod rouškou tmy vyrážejí na lov.

Poznávání
24. dubna 2020

Velcí kapři na svazových revírech

Asi se shodneme, že velikáni v těchto vodách přemnožení nejsou. Ale čas od času nějakého krasavce ulovíme a klademe si otázku, jak to s většími kapry vlastně je. Jsou tak obezřetní, že je nelze ulovit? Nebo je jich tak málo? Neumíme je hledat, anebo máme špatné nástrahy? Mnoho let se snažím najít přijatelné vysvětlení, které pochopitelně nikdy nebude stoprocentní.

Zahraničí
24. dubna 2020

Rybáři a gurmáni ohrožují i největší měkkýše

I když se to nám, suchozemcům, může zdát téměř nepředstavitelné, měkkýši sehráli na úsvitu lidských dějin na mnoha místech naší planety důležitou roli. Hlavně na mořských měkkýších závisela prosperita některých lidských komunit, ale známe i některé vnitrozemské kmeny, u kterých podstatnou složku potravy tvořilo maso měkkýšů. Jako příklad mohu uvést severoamerické indiány, kteří po sobě zanechali kopy skořápek sladkovodní perlorodky na březích řek Missouri a Ohio.

Novinky
23. dubna 2020

Za uhynulé ryby při výlovu rybníka Labuť přebíráme odpovědnost, prohlásilo Klatovské rybářství a. s.

Před několika dny se při výlovu rybníka Labuť stala velmi smutná věc. Uhynulo zde mnoho ryb. Některé zůstaly v rybníce, jiné odpluly po proudu, kde se hromadily. Majitel rybníka a zároveň uživatel revíru Klatovské rybářství a. s. prováděl výlov ve vlastní režii a v úterý 21. dubna vydal prohlášení.

Poznávání
22. dubna 2020

Chyť a pusť. Tipy pro snížení následné mortality

Na revírech ČRS je většinou na vás, jestli si rybu vezmete nebo pustíte. Jak se chovat, pokud chcete rybu pustit nebo ve chvíli kdy ulovíte rybu podměrečnou nebo hájenou? Dodržením několika základních pravidel zvýšíte rybě šanci na přežití.

Šupiny
21. dubna 2020

Chytali jsme on-line. Kdo vyhrál dnešní souboj?

Dnes jsme z redakce vyrazili na ryby. Tým časopisu Rybářství tvořil šéfredaktor Ondřej a redaktor David. Oběma se nám dařilo a na břeh se podívala spousta ryb. Pomyslná soutěž nakonec dopadla nerozhodně.

Novinky
21. dubna 2020

Na revíru Vltava 25 byla nalezena hromada mrtvých pstruhů! Pachatel není znám

Na mrtvé ryby je vždy smutný pohled. Bohužel nám v poslední době případů s mrtvými rybami přibývá. V jižních Čechách bylo nalezeno 48 mrtvých pstruhů duhových.

První Předchozí 1 39 129 137 138 139 140 141 149 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled