Fotografie
Josef okomentoval Plavaná – lov n...
před 53 dny
Fotografie
Jakub okomentoval VIDEO: Jak sprá...
před 55 dny
Fotografie
Jakub dal lajk VIDEO: Jak sprá...
před 55 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Boiles...
před 55 dny
Fotografie
Jakub okomentoval Kapr...
před 55 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
29. června 2023

VIDEO: Dvě sekundy, co se může stát? Rybář na Floridě strčil ruce do vody, útok přišel okamžitě!

Skupina přátel vyrazila v pátek 23. června rybařit do kalných vod národního parku Everglades na Floridě. Jeden z rybářů, Michael Russo, zachytil na video hrůzný okamžik, kdy jeho kamaráda Nicka napadl žralok citrónový a stáhl přes ho palubu člunu.

Praxe
28. června 2023

Kaprařina na vlnách (2)

Opět jsme uprostřed velkého jezera na lodi. V předchozím díle jsme si popsali základní faktory lovu a teď čekáme na reakci ryb. Připomeňme si jeden z důležitých bodů z prvního dílu, jenž by nám měl zajistit úspěch – vyčkat, až se zakotvená loď stane pro ryby součástí jejich domova.

Novinky
27. června 2023

Slovenští záchranáři po týdnu nalezli v přehradě dva utopené rybáře. A hned zasahovali znovu

Minulý týden jsme informovali o tragédii na slovenské přehradě Liptovská Mara. Převrátil se tam člun se třemi rybáři. Jednomu se podařilo doplavat ke břehu, zbylé dva rybáře hasiči a potápěči intenzivně hledali. V neděli je konečně našli. Informuje o tom server Liptov112.

Praxe
26. června 2023

Kaprařina na vlnách (1)

Na lov na údolních nádržích se vždy těším. Je pro mě velmi osvobozující, zejména pokud lovím z lodi – to se na pár dní stanu skutečnou součástí přírody.

Ostatní
26. června 2023

Příroda tu byla první. Jak se jí odvděčit za všechno, co nám nabízí?

Žijeme v rychlé a náročné době. V době, která na nás neustále vytváří tlak a klade různé nároky. Ať už v životě pracovním nebo tom soukromém. Jak osvěžující je potom návrat na naše oblíbené místo k rybníku, procházka kolem řeky nebo jen samotná příprava vybavení s vidinou nadcházejícího víkendu stráveného u vody. Daleko od všech problémů a starostí.

Recepty
25. června 2023

Pikantní rybí směs

Směs můžeme připravit z mořských i sladkovodních ryb s menším obsahem svalových kůstek (treska, sumec, candát). Pro recept jsme zvolili sumce.

Novinky
23. června 2023

Zadržené povolenky, prověřování cizinců. Jak dopadla rozsáhlá kontrola rybářů na přehradě nedaleko Plzně?

Na vodní nádrži Hracholusky proběhla v sobotu 17. června velká kontrolní akce. Byla zaměřena na to, zda rybáři neloví bez rybářského lístku nebo nekormidlují plavidlo pod vlivem alkoholu. Informuje o tom Policie ČR na svých stránkách.

ČRS a MRS
22. června 2023

Pokračují jednání o finální podobě prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství

V únoru letošního roku skončilo připomínkové řízení vyhlášky č. 197/2004 Sb. k provedení zákona o rybářství, na jejíž novelizaci se v posledních třech letech intenzivně podílel Český i Moravský rybářský svaz.

ČRS a MRS
22. června 2023

Na revírech Republikové rady ČRS nastane zásadní změna. Od roku 2024 zde budou platit pouze celorepublikové, celosvazové a místní povolenky pouze na tyto revíry

Republiková rada ČRS schválila na červnovém zasedání změnu financování rybářských revírů v užívání Republikové rady ČRS. Součástí této změny je, že od roku 2024 přestávají platit na revírech Republikové rady ČRS územní povolenky všech územních svazů.

Novinky
21. června 2023

Bude se opakovat hromadný úhyn ryb v řece Odře? Rybáři ztrácejí naději…

V kanálech spojených s Odrou v Polsku uhynulo počátkem června zhruba 450 kg ryb. Panuje obava, že by se mohl opakovat loňský letní katastrofický úhyn. Informuje o tom německé Deutsche Welle na svých stránkách.

Komerční články
21. června 2023

Novinka! Časopis Rybářství můžete nově číst v elektronické podobě!

Váš oblíbený časopis Rybářství si můžete nově prohlížet v digitální podobě! Od červnového čísla si můžete objednat pololetní nebo roční předplatné elektronického časopisu nebo si koupit třeba jenom jedno vybrané číslo.

Video
20. června 2023

VIDEO: Na schovávanou v podvodním království štiky

Opět nabízíme fascinující pohled do tajemného světa pod vodní hladinou. Mirek Brát nás se svou kamerou tentokrát vezme za štikami.

ČRS a MRS
20. června 2023

Ze zasedání Republikové rady (červen 2023)

Republiková rada ČRS se sešla na svém řádném zasedání dne 8. června. Na programu byly zejména následující body – návrh na úpravu platnosti povolenek na revírech Republikové rady ČRS a s tím související změnu financování uvedených revírů, zpráva o činnosti ČRS za rok 2022, informace o přípravě Rybářského řádu ČRS a soupisů revírů pro držitele celosvazových a celorepublikových povolenek pro rok 2024, projednání aktuálních oblastí k RIS a problematika neodevzdaných povolenek k lovu ryb.

Praxe
19. června 2023

Učíme se ve Vodňanech: Uzení ryb

Konzervace rybího masa má mnoho podob. Jedna z nich, uzení, je dnešním tématem. Než se ale do samotného uzení pustíme, je třeba znát i jiné možnosti konzervace masa.

První Předchozí 1 19 27 28 29 30 31 39 129 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled