Fotografie
Matouš dal lajk úlovku od kracmar.ondrej@...
před 57 dny
Fotografie
Petr dal lajk úlovku od kracmar.ondrej@...
před 57 dny
Fotografie
Matěj dal lajk úlovku od Ondřej...
před 58 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 58 dny
Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Bolen dravý...
před 58 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
3. května 2023

Plovoucí inkubátory: nadílka pstružího plůdku pro Radotínský potok

Jak jsme již naše rybáře dříve informovali, prováděla MO ČRS Radotín v průběhu letošní zimy a jara odchov pstružích jiker v plovoucích inkubačních přístrojích.

ČRS a MRS
2. května 2023

Loni viděli rybáři v Kamenici osm dospělých lososů. Jak pokračuje snaha o jejich návrat?

Minulý čtvrtek vysadili severočeští rybáři 40 tisíc kusů plůdku lososa obecného do dvou vybraných toků. S projektem začal Severočeský územní svaz už v roce 1998.

Komerční články
2. května 2023

Elektrické zahradní kolečko přímo od jediného českého výrobce Isolit-Bravo

Psal se rok 2010, když český inženýr Kvido Štěpánek přišel se skvělým nápadem, jak definitivně vyřešit těžkou práci na zahradě a okolo domu. Vložil do osy zahradního kolečka elektromotor s převodovkou a bylo vymalováno!

Šupiny
2. května 2023

Byl to ten stejný úhoř?

To, co vám chci vyprávět, se odehrálo kdysi za hluboké totality. Odpoledne ke konci června jsem jel se svými rodiči rybařit na sportovní rybník poblíž Vodňan. Byla neděle. Slunce pálilo až běda a bylo hrozné dusno. Tedy počasí na chytání nic moc.

Poznávání
1. května 2023

Učíme se v Třeboni: Rybolov od minulosti k současnosti

Už v dobách minulých se lidé snažili ulovit nějakou rybu, ale rozhodně to v počátku nebylo rybářským prutem a už vůbec ne pro zábavu. Ryby totiž byly stejně jako zvěř nedílnou součástí obživy.

Recepty
30. dubna 2023

Oliheň na bylinkách

Kalamáry je obchodní název pro oliheň. Podobně jako chobotnice patří mezi hlavonožce a má jemné bílé nasládlé maso. V Česku se dají sehnat chlazené celé kusy nebo zamražená chapadla či těla, která mají tvar tubusů.

Praxe
28. dubna 2023

Poznejte ho a ulovte! Lín obecný

Lín obecný (Tinca tinca) je menší kaprovitá ryba. Má velmi silné, robustní a poměrně nízké tělo, pokryté silnou vrstvou slizu. Není nijak zvlášť náročný na kyslík, ani na čistotu vody.

Praxe
27. dubna 2023

Jak jsem potkal krále Leuciscuse Cephala

Odpověď na otázku, kdo je král, zná každý. I když někdo myslí roztržitého panovníka z pohádky, jiný historického monarchu, další si představuje nejlepšího hráče sportovního klubu, jiný ze sebe přímo vyhrkne: „Přece Martin, co vyhrál rybářské závody.“ A už jsme správně u vody. Protože každý zasvěcený rybář ví, že králové nejsou jen suchozemci, ale žijí i pod hladinou.

Praxe
26. dubna 2023

Duben budiž pochválen

Ani nepočítám, pokolikáté letos prožívám to napjaté očekávání, které každoročně provází zahájení pstruhové sezony. Nervózně sleduji datum v kalendáři a přemýšlím o tom, jaké bude počasí a kam se vydám. V posledních letech dojíždím na menší, nepříliš navštěvované potoky a menší říčky, kde nebývá tak přelidněno.

Komerční články
26. dubna 2023

Oblíbená rybářská značka Mivardi oslaví 20 let na trhu

Značka Mivardi oslaví v roce 2024 výročí dvaceti let na trhu. Během této doby se z malé lokální značky stala jedna z nejznámějších značek rybářských potřeb ve střední Evropě.

Praxe
25. dubna 2023

Jak na kapry: Ve správný čas na správném místě

Tato používaná formulace mezi kapraři často vyznívá tak, že v podstatě nic nelze ovlivnit a záleží pouze na rybářském štěstí a shodě okolností. Já si naopak myslím, že úspěch ovlivnit lze a při správné strategii se jedná o cílenou a velmi důležitou okolnost, jak být pravidelně spokojený.

Komerční články
24. dubna 2023

Testovali jsme: Kaprový prut z Decathlonu překvapí i zkušené rybáře

Dostal se nám do rukou kaprový prut od firmy Decathlon, Xtrem 900 Suprem 12 za 5 499 Kč. Otestovali jsme, jak si poradí s dlouhými hody, ale také při zdolávání kaprů.

ČRS a MRS
24. dubna 2023

Mostečtí školáci letos opět pomáhali řece Bílině

Severočeští rybáři vysadili ve spolupráci se společností ORLEN Unipetrol a žáky ZŠ do řeky Bíliny v Mostě další původní druhy ryb. Tentokrát šlo o 150 kg plotic a cejnů. Nechyběli ani okouni, pro zpestření dětem i několik kaprů, štika či sumec.

Zahraničí
24. dubna 2023

Tradiční rybolov na africkém jezeře Baringo

V Africe, kde ještě stále většina obyvatel nemá co jíst, mají ve výživě mnoha etnik v některých regionech důležitý význam ryby. Místní rybáři je loví již po staletí tradičními, často dosti primitivními způsoby.

Recepty
22. dubna 2023

Marinovaný losos

Marinovaný losos (Gravlax) je skandinávská specialita. Připravovat se dá v mnoho obměnách, tady je jedna z variant.

První Předchozí 1 23 31 32 33 34 35 43 133 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled