Fotografie
Stanislava založil otázku Vysněná ryba...
před 241 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Dnes padl rozsu...
před 241 dny
Fotografie
Vojtech okomentoval Poznejte ho a u...
před 241 dny
Fotografie
Vojtech okomentoval Dirky...
před 241 dny
Fotografie
Jaroslav založil otázku Dnes...
před 241 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
12. dubna 2020

Příprava partiklu. Namáčení, vaření, kvašení i klíčení

V první řadě je nutné si uvědomit, že většina partiklu po namočení do vody bobtná, tedy zvětšuje svůj objem. Není těžké si domyslet, co se asi stane, když někdo do vody nasype třeba pytel neuvařeného hrachu.

Šupiny
11. dubna 2020

Vzpomínka na chytání se strejdou. Na Vranovské přehradě tahal obří štiky a okouny

Bylo mi dvanáct, když otec poprvé kývl známému na čtrnáctidenní rybářskou dovolenou na ÚN Vranov. Tuto novinu jsem pochopitelně uvítal s radostí a se slibem, že na vysvědčení budou nejhůře dvojky. Jako mladého jinocha mě pochopitelně těšila ještě skutečnost, že tátův známý s sebou bere obě dcery, které byly ode mě o dva roky starší.

Recepty
10. dubna 2020

Sumec pečený na houbách

Sumec je pro většinu rybářů i nerybářskou veřejnost jako potravina podle mě neznámá. Ano, ulovit sumce umění jen zkušení rybáři, no a v obchodech je jeho maso zase spíše výjimečné. V neposlední řadě všeobecné mínění ovlivňuje i názor, který říká, že maso sumce je tučné a méně kvalitní. Ano, větší sumci se hodí spíše na uzení, ale ryby v délce do jednoho metru vám coby strávníkům udělají radost.

Poznávání
10. dubna 2020

Oceány můžeme zachránit, ale musíme začít hned, tvrdí vědci

Na našem rozhodnutí závisí, jestli pro budoucí generace zanecháme oceán plný života, nebo mrtvý a bez živočichů, tvrdí vědci. Rozhodnutí ale prý musí padnout co nejdříve.

Novinky
9. dubna 2020

Na Lipně ukradl zloděj tabule vyznačující oblast zákazu rybolovu. Dejte si pozor, ať nepřijdete o povolenku

Okolo přítoku Olšina je z důvodu ochrany ryb zakázán rybolov od od 25. 3. do 20. 4. Neznámý pachatel se pravděpodobně domníval, že když cedule zmizí, bude v oblasti možné lovit bez postihu. To se však spletl.

Recepty
9. dubna 2020

Štika v citronové omáčce

Štika, krásný to žralok ze sladkých vod. Maso štiky je křehké, trochu sušší a proto je lepší rybu připravovat vcelku a pokud možno s omáčkou. Avšak výborný je i filet štiky upravený podle následujícího receptu.

Kam na ryby
9. dubna 2020

Kam na ryby? Ostravice 6

Duben je měsíc, na který netrpělivě čekají příznivci lososovitých ryb, hlavně pak ti, kteří jsou po dlouhé zimě natěšeni na to, až uchopí svůj muškařský či přívlačový speciál a vyrazí k vodě. Mnozí z nás mají své oblíbené místo či revír, na který se rádi vrací. Není však od věci jít vstříc nepoznanému a poodhrnout roušku tajemství, kterou je zahalen každý nový revír.

Novinky
8. dubna 2020

Lidé při individuálním sportování už nemusí nosit roušku. Patří sem i rybáři?

Včera 6. dubna bylo na jednání vlády odhlasováno, že při individuálních sportech (běhání, jízda na kole...) nemusíte nosit roušku. To však neplatí, pokud se vyskytujete ve větší skupině lidí. Jak je to při rybaření? V současnosti se čeká na oficiální vyjádření Ministerstva zemědělství.

Poznávání
8. dubna 2020

Jedovaté ryby v ČR? Poradíme, na které druhy si dát pozor

O hazardu, který podstupují hlavně japonští gurmáni při konzumaci lahůdky fugu – masa mořských čtverzubců, toho ví díky bulváru i povedenému dílu detektivního seriálu Colombo poměrně dost i široká veřejnost. Mezi našimi rybáři se ale stále najdou tací, kteří zapomínají na skutečnost, že jim mohou způsobit otravu, tzv. ichtyosarkotoxismus, i některé naše sladkovodní ryby.

ČRS a MRS
7. dubna 2020

Pražští rybáři získali čtyři nové rybníky pro sportovní rybolov. Na jednom už se loví, kdy se rybářům „otevřou" další?

Pražští rybáři získali v okolí Dobříše dvanáct nových rybníků, k rybolovu jsou však vhodné pouze čtyři. Na jenom z nich můžete rybařit už od zítra.

Recepty
7. dubna 2020

Candát na mandlích s vinnou omáčkou

Candát je ryba nejen krásná, ale kvalitou masa i jeho chutí vynikající. Bohužel, cena candáta v obchodech i restauracích je vysoká. I proto přistupujme k jeho úpravě citlivě a hlavně jednoduše, neboť právě tím vynikne jeho chuť.

ČRS a MRS
7. dubna 2020

Jak a kam se loni vysazovaly ryby v Praze? Podívejte se na všechny revíry

V tomhle revíru nejsou ryby. Sem se nenasazuje. Tady se dává kapr jen na jaře. Podobné věty slyšíte u vody poměrně často. Je to však skutečně pravda? Jaká je realita?

Novinky
6. dubna 2020

Český dobrodruh chce doveslovat z New Yorku do Británie! Žraloků se prý nebojí

Milan Světlík je dobrodruh každým coulem. Vždyť koho by napadlo, vyrazit na oceán jen s veslicí? Milan šel však ještě dál a oceán chce na pomocí vesel přeplout! Ve výbavě si poveze i vlasec a háček.

Poznávání
6. dubna 2020

Jak a kde nachytat tlouště na játra? Je to snazší, než se zdá

Lov tloušťů mě fascinuje od dětství. S napětím a loveckým vzrušením jsem sledoval velké samotáře plující těsně pod hladinou. Tloušť je rozporuplná ryba. Na jedné straně jako všežravec nepohrdne žádným soustem. Na straně druhé je však mazaným lišákem, který při sebemenší pochybnosti okamžitě vyklidí pole a zmizí v hlubině. Přelstít chytrého tlouště je vždy velká výzva.

Retro
5. dubna 2020

Vzpomínáme na staré časy. Aprílový díl z doby mizerně zásobovaného socialistického trhu

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy. Škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i celý život.

První Předchozí 1 41 131 139 140 141 142 143 151 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled