Fotografie
Martin přidal úlovek Kapr obecný...
před 197 dny
Fotografie
Bohumil přidal úlovek Štika obecná...
před 197 dny
Fotografie
Vojtěch přidal úlovek Jelec tloušť...
před 197 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 198 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 198 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Ostatní
17. března 2021

Poletí jikry mořského vlka a smuhy královské na Měsíc?

Pokud opravdu dojde ke stavbě základny na Měsíci, kolonisté tam pravděpodobně budou chovat ryby. A to nejen kvůli jídlu, ale i pro lepší psychickou pohodu. Tomu my rybáři dokonale rozumíme.

Praxe
17. března 2021

Feeder na zapomenutých vodách: Nemůžete na ryby mimo obec? Tady je řešení

Feeder je úžasná technika a platí snad na všechny ryby. Uspějete s ním i na zcela zapomenutých, „neochytaných“ vodách a „loužích“. Na těch, které máte třeba za domem, ale nikdy vás nenapadlo na nich chytat. Teď, když kvůli pandemii nesmíme za hranice obce, je tahle možnost o to lákavější.

Video
16. března 2021

Kouzla a triky afrických rybářů: S vejci na sumečky

Stačí jim pár vajec, mouka a pořádně bahnitá tůň. Sice se trochu ušpiní, ale úlovek rozhodně stojí za to. Chcete vědět, jak to dělají? Podívejte se na tohle video.

Zábava
16. března 2021

Test rybářských znalostí: Jak dobře znáte doby hájení?

Často je to hračka, občas oříšek. Znáte doby hájení? Jak zkušení rybáři jste? Vyvede vás některá otázka z míry? Správné odpovědi jsou uvedeny na konci testu.

Video
15. března 2021

Proč se žraloci bojí delfínů?

Když žralok spatří hejno delfínů, radši se snaží odplout pryč. Jak je možné, že se tento nelítostný predátor bojí tak milého a hravého delfína?

Zahraničí
15. března 2021

Rakev ve tvaru ryby: Jak v africké Ghaně pohřbívají rybáře?

Když v Ghaně zemře rybář, může si rodina vybrat. Chtěl by rakev ve tvaru ryby, anebo snad rybářské lodi? Všechno je možné. Příběh dílny, která tyto originální rakve vyrábí, začal už v 50. letech 20. století. Stál za ním mladý tesař, mrtvý náčelník a babička, která snila o létání.

Recepty
14. března 2021

Lín na modro

Jde o staročeskou a jednoduchou úpravu ryby, nejen lína. Takto lze připravit i kapra, úhoře a další druhy.

ČRS a MRS
13. března 2021

Ichtyolog ČRS Pavel Vrána: Trochu jiný pohled na „hrdinné vydry, které nás všechny zachrání“

V pondělí 8. března vysílala Česká televize ve večerních zprávách reportáž o vydře a jejím přínosu při tlumení populace invazního hlaváče černoústého, zejména na dolním toku Labe. Jak se na tuto problematiku dívá Ing. Pavel Vrána, PhD., ichtyolog a odborný referent pro oblast životního prostředí ČRS?

Komerční články
12. března 2021

Pro protřelé rybáře i úplné začátečníky: Jak se vybavit na blížící se rybářskou sezonu?

Ať už rybaříte pravidelně, příležitostně, nebo teprve začínáte, rybářská sezóna se nezadržitelně blíží. Jak se na chvíle u vody připravit? Co vám nesmí chybět?

Novinky
12. března 2021

Viníka Bečvy stejně nenajdete, myslí si Češi

Většina lidí nevěří, že úřady spravedlivě vyšetří ekologickou havárii na řece Bečvě, která se stala loni v září. Vyplývá to z březnového průzkumu agentury NMS Market Research, která o něm dnes informovala v tiskové zprávě.

Video
12. března 2021

Nejjedovatější ryba světa se umí nafouknout jako míč. Co udělá pak?

Poznáte ji? Jde o rybu z čeledi čtverzubcovití (Tetraodontidae). Čtverzubci se v případě ohrožení umí nafouknout, proto se jim taky anglicky říká puffer fish. Některé druhy jsou extrémně jedovaté, jejich orgány obsahují prudký jed tetrodotoxin.

Praxe
11. března 2021

Lov kaprů ve sloupci: Co dělat, když klasika na dně nezabírá?

Chytání kaprů na dně je základní strategií, kterou používá 99 % českých rybářů. Také lov přímo na hladině, ať už s kůrkou chleba, nebo jinými nástrahami, není ničím novým. Ale chytat kapry ve sloupci, a to až několik metrů nade dnem? Tak chytá jen málokdo. Přitom to za určitých okolností může být ta nejúčinnější metoda.

Ostatní
11. března 2021

Hluboká a vášnivá láska k muškařině: Úžasné záběry švédských rybářů vás chytí za srdce

Video je sice ze švédských řek, zážitek se ale neliší od toho, co můžeme zažít s muškařským prutem i my. Stačí si jen přestat namlouvat ty otřepané mýty, které tolika rybářům brání v tom, aby s muškařinou začali. „Nemuškařím, protože je těžké naučit se házet. Musel bych znát hmyz. Neumím vázat. Pstruhovka je příliš daleko.“ Však to znáte.

Praxe
10. března 2021

Věčná otázka všech rybářů: Jakou nástrahu použít?

ybářských nástrah je nepřeberně a někteří rybáři ani neví, kterou použít dřív. Co dnes bude rybám chutnat? A tak s sebou vozí hromady všeho možného, co se dá napíchnout na háček. Na druhou stranu jsou kolegové, kteří sází stále na jednu nebo dvě osvědčené nástrahy a jiné neřeší. Když jim ryby neberou, tak jednoduše neberou a hotovo.

Video
10. března 2021

Drama při lovu žraloka: Rybářům ho na řece ukradl krokodýl

Dva australští rybáři zažili 21. února dobrodružství, na které nejspíš nikdy nezapomenou. Během rybolovu u pobřeží západní Austrálie nedaleko města Wyndham je o úlovek obral pořádně hladový krokodýl mořský. I když oba v divočině strávili třicet let, přiznávají, že se tak blízko ke krokodýlovi ještě nedostali.

První Předchozí 1 84 92 93 94 95 96 104 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled