Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 199 dny
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 199 dny
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 199 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 199 dny
Fotografie
Ondřej přidal úlovek Kapr obecný...
před 199 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Ostatní
28. února 2021

Bowfishing: Týrání ryb, anebo atraktivní způsob rybolovu?

Na jednu stranu jde o jeden z historicky nejstarších způsobů lovu ryb. Na stranu druhou můžeme najít na Youtube spoustu videí, na kterých parta lovců střílí šípy z člunu na všechno, co se pod nimi pohne. Kde je hranice mezi humánním rybolovem a týráním?

ČRS a MRS
27. února 2021

Česko svírají další protiepidemická opatření. Jak to bude s vycházkami na ryby?

Vláda v pátek večer vydala novou sadu opatření ke stále se zhoršující epidemiologické situaci. Od pondělí občané nebudou moct tři týdny až na výjimky cestovat mezi okresy, na vycházky musí lidé chodit pouze po obci, kde navíc bude potřeba bez výjimky rouška. Jak se tato opatření dotknou nás rybářů?

Video
26. února 2021

Už Indiáni ho uctívali pro jeho majestátnost. Jak loví ryby orel bělohlavý?

Orel bělohlavý je čtvrtý největší orel světa s rozpětím křídel až 2,4 metru. A perfektní rybář, jak můžete vidět na videu. Nejradši má lososy a pstruhy. Loví je tak, že se snese nad hladinu a kořist chytí silnými drápy. Při požírání drží rybu jedním pařátem a druhým jí trhá tělo.

Zahraničí
26. února 2021

Řečtí plameňáci spolykali olovo a uhynuli. Tvrdí to ochránci

Desítky plameňáků růžových uhynuly v posledních dnech v mokřadech na severu Řecka. Důvod? Podle místních ochránců přírody se otrávili olovem, které tam zůstalo po myslivcích a rybářích.

Ostatní
25. února 2021

Jak připravit pruty na novou sezonu

Rybářská sezona se pomalu blíží. Většina z nás se už nemůže dočkat prvních jarních slunečních paprsků. Pojďme se však ještě na chvíli zastavit a zkontrolovat si svou výbavu, abychom pak u vody nezaplakali nad výdělkem.

ČRS a MRS
24. února 2021

Nemilosrdný predátor na vrcholu sil: Kdo zachrání ryby před vydrou říční?

Bývaly doby, kdy bylo vyder na našem území málo. Tohle už ale dávno neplatí, dnes je vydra pravou rybářskou noční můrou. Jen na území Východočeského územního svazu evidují rybáři více než 770 kusů vyder, které v roce 2020 způsobily škody v hodnotě 21 milionů korun.

Ostatní
24. února 2021

Nejstarší kapr žil přes 220 let. Narodil se ještě před založením USA

Hanako, šarlatově zbarvená jikernačka koi kapra, se vykulila v roce 1751 a uhynula 7. července 1977. Jméno Hanako v japonštině znamená „květinová dívka“. Posledním majitelem Hanako byl dr. Komei Košihara.

Ostatní
23. února 2021

Zmizí ze břehů našich řek ledňáček? Přílepek k invazní novele má usnadnit boj s hrabošem, ohrozí ale vzácné živočichy

Nejen ledňáčci, ale i další zvířata by byla v ohrožení po schválení pozměňovacího návrhu Josefa Kotta (ANO), shodují se ochranáři. Zemědělci, vodohospodáři nebo lesníci by při své činnosti už nemuseli brát ohledy na silně ohrožené druhy živočichů. Ochránci varují, že některá zvířata by kvůli tomu mohla i úplně vyhynout.

Video
23. února 2021

Strčili byste svůj telefon do dírky v ledu? Rus to udělal a natočil neskutečné záběry

V Rusku je chytání na dírkách na zamrzlém moři velmi populární. A příslovečná je také ruská vynalézavost, co se týká technických řešení. Schválně – uhodnete, jaký druh treskovitých ryb se to skrývá pod ledem?

Novinky
22. února 2021

Pod rybáři se prolomil led, jednoho zachraňovali hasiči

Na nedělní rybaření nebudou v dobrém vzpomínat dva muži z Karvinska. Neunesl je led na rybníku Mokroš v Karviné-Dolech.

ČRS a MRS
22. února 2021

Velké vítězství rybářů a myslivců: Evropa nám lov a rybolov na 10 % území nezakáže!

Evropská unie nám, rybářům, dává zabrat. Ještě jsme pořádně nerozdýchali nedávnou podpásovku v podobě celounijního návrhu zákazu olova a už je tu další podivná bruselská aktivita. Evropská komise vypracovala už druhý návrh, podle kterého by měl být na 10 % území EU zakázán jak rybolov, tak výkon práva myslivosti a lesnictví.

Ostatní
21. února 2021

Pozor na syrové rybí maso! Je v něm mnohem více parazitů než dříve

Máte rádi suši se syrovým lososem nebo tatarák z ryby? Pokud ano, měli byste právě teď zpozornět. Studie vědců z Washingtonské univerzity totiž odhalila dramatický nárůst parazitických červů v syrovém rybím mase. Tito červi se mohou přenášet na lidi a ohrožovat i mořské savce.

Video
20. února 2021

Napínavý souboj se sumcem: Taky máte chuť okamžitě vyrazit k vodě?

Na podobný úlovek si ještě budeme muset chvíli počkat, přesto dokonale navnadí na blížící se rybářskou sezonu.

ČRS a MRS
19. února 2021

Duhák, amur nebo siven jsou zachráněni! Invazní „seznam smrti“ sněmovnou neprošel

Český rybářský svaz dosáhl ve spolupráci se skupinou hospodářů v krajině historického úspěchu – podařilo se obhájit možnost nadále v naší přírodě a krajině využívat hospodářsky cenné druhy, jako jsou například pstruh duhový, siven nebo amur.

Zahraničí
19. února 2021

Z rybářského deníku: Ulovíme legendárního ohridského pstruha? (3)

První ulovené pstruhy máme za sebou, co nás čeká dál? Máme se bát divokých Albánců? Která řeka je na rybaření nejlepší? Kde končí velké rybářské dobrodružství?

První Předchozí 1 86 94 95 96 97 98 106 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled