Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
před 176 dny
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
před 176 dny
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
před 176 dny
Fotografie
Jindřich přidal úlovek Amur bílý...
před 176 dny
Fotografie
radekdlabac@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 176 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
11. května 2021

Smrt na rybách: Tonoucího rybáře se oživit nepodařilo

Tragédií skončilo rybaření pro 59letého muže v Žatci. Tonoucího muže vytáhli kolemjdoucí na břeh Ohře, nepomohlo už ale ani oživování, rybář zemřel.

Praxe
10. května 2021

Vyvážené nástrahy: Skvělá finta na mazané kapry

Nedávno jsme se podívali na zoubek plovoucím nástrahám, dnes se vrhneme na vyvážené. Někdy se používá termín neutrálně vyvážené, ale já do této kategorie řadím i nastražení dvou kuliček na panáčka – a tam se vždy o přesné vyvážení nejedná. V každém případě jde o nadlehčené nástrahy, které se nevznášejí, nýbrž zlehka dosednou na dno.

Poznávání
10. května 2021

Z prvohor po dnešek: Vznikly ryby ve sladké, nebo slané vodě?

První formy rybovitých čelistnatých obratlovců se objevily v prvohorách ve svrchním siluru, tedy asi před 400 milionů let. Vznikly ryby ve sladké, nebo slané vodě? Je kapr ryba vývojově nižší? A co třeba okoun?

Praxe
9. května 2021

Květen: Jak nachytat ryby, i když (prý) neberou

Příroda si oblékla pestře květovanou sukni, ladně se vlnící v teplém odpoledním vánku. Kolik nádherných barev, kolik úchvatných vůní nyní útočí na naše smysly! Jaro je v plném proudu. V pátém měsíci ryby berou od rána do večera a nechytit nic snad prostě ani nejde…

Ostatní
8. května 2021

O jarním rybaření, trofejních rybách, lámání rekordů a sumečkovi americkém z Labe

Květen patří k měsícům, kdy ryby berou naprosto skvěle – nebo naopak vůbec. Dobré podmínky k rybolovu vytváří zejména příznivá teplota vody, která vzbuzuje v rybách aktivitu a ta vyvolává chuť k jídlu. Prohřátá voda má však na svědomí i neúspěch rybářů. Proč?

Ostatní
7. května 2021

OBRAZEM: Jak velikou tresku sežere kormorán?

O žravosti kormoránů jsem se přesvědčil v Norsku. Při pohledu z okna se mi naskytl nevšední obraz. Velký černý pták se plácal na hladině a zprvu nebylo jasné, co se vlastně děje.

ČRS a MRS
7. května 2021

Epidemická omezení se uvolňují, ale stále trvají. Co to znamená pro rybáře?

Koronavirová krize v České republice postupně odeznívá, přicházejí rozvolňovací balíčky. Jak se dotknou rybářů? Ministerstvo zemědělství podmínky upřesňuje ve stanovisku, které zveřejnilo na svém webu.

ČRS a MRS
6. května 2021

Petice za objasnění úhynu ryb v Bílině: Nechceme, aby se opakovala Bečva!

V neděli 2. května dopoledne došlo k hromadnému úhynu ryb na řece Bílině na Mostecku. Ryby otrávila zatím neznámá látka. O dva dny později vznikla petice, jejíž signatáři požadují důsledné a transparentní prošetření celé záležitosti a jednoznačné vyvození důsledků pro viníka. Ve středu měla petice pouhých 25 podpisů.

ČRS a MRS
6. května 2021

Nemyslím, že viníkem je Energoaqua, zdroj úniku je někde jinde, říká Pernický, oznamovatel ekologické katastrofy na Bečvě

Policie včera obdrželi písemné vyhotovení znaleckého posudku k případu otrávené Bečvy. Do médií unikly nepotvrzené informace, že za únikem smrtících kyanidů do Bečvy stojí firma Energoaqua z Rožnova pod Radhoštěm. Tomu ovšem nevěří Stanislav Pernický, předseda MO Hustopeče nad Bečvou a oznamovatel ekologické havárie z loňského září.

Komerční články
6. května 2021

Testovali jsme: Feederový prut Sensitiv-5 Medium 3m30 Caperlan

Středně tvrdý prut Sensitiv-5, který má ve své nabídce společnost Decathlon, je vhodný jak pro rybáře, kteří s feederem začínají, tak pro zkušenější borce. Jedná se o prut s měkčí páteří a s velmi dobře viditelnými špičkami, na kterých se snadno rozpoznávají i nejjemnější záběry. Podívejme se na tento proutek trochu podrobněji.

Rady začátečníkům
5. května 2021

Květnové Rybářství: Jak ulovit trofejního říčního kapra?

Kolik rybích druhů chytíš, tolikrát jsi rybářem. Kouzlo rybařiny netkví v lámání délkových a hmotnostních rekordů. Pobyt u vody naplňuje člověka již pouhou přítomností. Umět se oprostit od běžných starostí, zapomenout na civilizaci a všímat si zázraků přírody. I malinkatá rybička může být zajímavá a přelstít ji zabere mnohem více úsilí než zdolávání metrového kapra či dvoumetrového sumce. Pojďme si jednotlivé druhy představit a ulovit. Dnes uvázl na háčku kapr říční trofejní.

Šupiny
5. května 2021

Nikdy pstruhy nechytal, pak přišel tenhle krasavec o délce 72 cm!

Vladimír Gregor měl v pondělí 3. května pořádný kus štěstí. Na Vltavě v pstruhovém pásmu chytil potočáka, který má šanci i na zlatý odznak soutěže Nej nej nej, kterou každoročně vyhlašuje časopis Rybářství.

ČRS a MRS
4. května 2021

Znalec Klicpera dokončil posudek k otrávené Bečvě: Viníka znám, není to Babišova Deza

Jsou měsíce čekání u konce? Soudní znalec v případu Bečva tvrdí, že ano. „Jsem přesvědčený, že závěry posudku povedou k obžalobě,“ říká soudní znalec v případu Bečva. Klíčový dokument pro vyšetření havárie odeslal v pondělí 3. května policii.

Zahraničí
4. května 2021

Kalifornští lososi se do oceánu povezou autem. Kvůli suchu

Místní úřady v Kalifornii se chystají převézt k pobřeží přes 16 milionů mladých lososů ze čtyř líhní v Centrálním údolí ve střední části státu. Kvůli extrémnímu suchu totiž bude voda v řekách, kterými ryby obvykle migrují, příliš teplá. Říční hladina navíc dosáhne historického minima.

První Předchozí 1 78 86 87 88 89 90 98 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled