Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 150 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 150 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 150 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Parma obecná...
před 150 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 153 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
10. srpna 2021

Šonova hodina rybářské vietnamštiny: Cá hồi vân [ka-hoi-van] = pstruh duhový

Když se řekne pstruh, okamžitě se mi to spojí s krásnou přírodou doprovázenou zvukem zurčení potoků a k tomu krásný zpěv ptáků. Lov těchto krásných ryb považuji za elegantní disciplínu v rybařině.

Poznávání
9. srpna 2021

Učíme se v Třeboni: Druhotné pohlavní znaky u ryb

Tento poměrně jednoduchý název je mnohdy ukryt pod málo známým termínem pohlavní dimorfizmus. I tak složitý a už velmi odborný termín však neskrývá nic jiného než rozdílnost mezi pohlavími.

Ostatní
8. srpna 2021

Jak vyrobit jahodové boilie z chleba?

Už ani nevím jak je to dlouho, když jsem poprvé zkoušel chytat na boilie. Bylo to na jedné soukromé vodě a já tehdy nachytal hodně velkých kaprů. Ale to jen díky tomu, že tam přede mnou chytali nějací rybáři z Rakouska. Ti vydatně krmili jahodovými kuličkami a boilie kaprům náramně chutnaly.

Recepty
7. srpna 2021

Španělská rybí polévka

Recept ze španělské kuchyně na výtečnou rybí polévku, do níž můžeme použít maso ze sladkovodních i mořských ryb.

Ostatní
6. srpna 2021

U vody se psím kamarádem

Ani pořádně nevím, co se ve mně událo, ale nakonec jsem se stal hrdým majitelem čtvernohého psího kamaráda a parťáka. Shodou okolností jsem byl na rybách, když jsem zvažoval všechna pro a proti, zda se stát pejskařem.

Šupiny
6. srpna 2021

Zkuste chytit koljušku!

Jako kluk jsem se hrozně rád brodil potokem a sledoval život pod hladinou. Bosky jsem pomalu kráčel proti proudu se síťkou v ruce a lovil potápníky, vírníky, čolky a ostatní vodní žoužel. Lovecká horečka propukla při objevení nějaké ryby.

Šupiny
5. srpna 2021

Šonovo rybaření s bambusem

V Čechách už rybařím nějaký ten pátek. A neustále se vyvíjejí nová lákadla ze světa rybaření. Novinky chodí na trh tak rychle, že už ztrácím přehled. Nicméně občas mě něco nového zaujme a udělám si radost.

ČRS a MRS
4. srpna 2021

Hledání viníka úhynu ryb v Bílině: Policie nezjistila porušení zákona, šlo o infekci

V neděli 2. května došlo k úhynu ryb na řece Bílině na Mostecku. Případ začala ihned vyšetřovat teplická policie. Ta včera oznámila, že k porušení zákona nedošlo.

Šupiny
4. srpna 2021

Dal mi neskutečně zabrat, tak velkou rybu nechytil ani manžel, rozplývá se čtenářka nad úlovkem patnáctikilového lysce

Petra Rindtová chytila na jezeře Velký Písečák u Příšovic parádního kapra! S délkou 95 cm a hmotností 15 kg je to její osobní rekord ze svazové vody. Ryba jí ovšem nedala nic zadarmo. Jak souboj probíhal?

Novinky
3. srpna 2021

Do chovu ryb budoucnosti se zapojují i čeští vědci

Akvaponie je metoda produkce potravin, která spojuje akvakulturu (chov ryb) s hydroponií (pěstování rostlin bez půdy). Využívá jejich symbiózy a s pomocí bakterií dosahuje maximálního využití vstupů. Výsledkem jsou zdravé a chutné ryby a čerstvá zelenina po celý rok.

Video
3. srpna 2021

Těla pokryté lézemi, tisíce mrtvých lososů. Teplá voda amerických řek zabíjí ryby

V řece Klamath umírají statisíce mladých lososů, na řece Sacramento podle expertů hrozí kvůli mimořádně teplému počasí téměř úplné vyhynutí nové generace ohrožených lososů čavyča. V řece Colorado se těla lososů pokryla z teplé vody lézemi.

Praxe
2. srpna 2021

Dropshot od A do Z: Co jsem dělal celý život špatně?

Dobrodružství s dropshotem na lovištích, kde rybařím, trvá už několik let. Každým rokem odhaluji stále širší možnosti, jak využít různá vybavení i nástrahy a návnady. Dnes krátce pojednám o vybavení, které používám na jemný spinning.

Poznávání
2. srpna 2021

Jak dobře znáte vnější znaky rybí hlavy?

Snad každému je srozumitelné prastaré moudro, že ryba smrdí od hlavy. Rybáře by ale měla rybí hlava zajímat i z jiných hledisek. Kromě obecně známých vnějších znaků (tlamka, oko), lze totiž na ní najít i některé další druhově specifické morfologicko-anatomické znaky (např. vousky), podle nichž lze poznat, s jakým rybím druhem máme do činění.

Poznávání
1. srpna 2021

Sumec, tajemný dravec z hlubin

Patří už tradičně mezi nejoblíbenější ryby. V souvislosti s možností lovit obrovské exempláře sumců na jihu Evropy (Španělsko, Itálie) adekvátně vzrostla i popularita tohoto vousatého krále evropských i našich vod.

Recepty
31. července 2021

Steak ze sumce

K přípravě steaku je nejlepší maso za hlavou sumce, kde nejsou žádné kosti a maso není tak tučné.

První Předchozí 1 69 77 78 79 80 81 89 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled