Fotografie
Matyáš přidal úlovek Jelec tloušť...
před 93 dny
Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 94 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 94 dny
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 94 dny
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
před 94 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
6. června 2022

Na Bečvě stojí první monitorovací stanice. Kdy přibydou další?

V pátek 3. června 2022 zahájila provoz monitorovací stanice na řece Bečvě. Zařízení je schopné díky perloočkám okamžitě poznat změny v kvalitě vody, odebírat vzorky, varovat před znečištěním i zjistit, odkud znečištění mohlo přijít a jaký je jeho rozsah.

Poznávání
6. června 2022

Učíme se v Třeboni: Odchov jeseterů ve středoevropských podmínkách

Úbytek jeseterů z volných vod je obrovský, až absolutní. Budoucnost těchto druhů chovaných pro maso, kaviár i jako další generace je tak v uměle navozeném prostředí.

Recepty
5. června 2022

Pečená stříbrnice se slaninou

Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso je chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby váží obvykle mezi 250–300 g.

Šupiny
3. června 2022

VIDEO: Bambus? A co takhle chytat raději na lískový prut!

Dřevěný klacek, kus vlasce nebo provazu, brko a háček. To je asi nejčastější rybářský základ, který bude podobný po celém světě. Liší se snad jen v takových detailech, že ve Vietnamu jsme chytali na bambusové klacky a v Česku se nejčastěji používala líska.

Praxe
2. června 2022

Červnové Rybářství: Zubatý úsměv

Tento měsíc bude řeč o štikách. A proč zubatý úsměv? To kvůli vzpomínce, která se odehrála před mnoha a mnoha lety, když jsem byl ještě v dětském věku.

Poznávání
1. června 2022

Červnové Rybářství: Nebezpečná doba tření

Období rozmnožování – tření – je pro ryby obzvlášť nebezpečné. Jsou omámené přetlakem hormonů v krvi, a proto nevnímají nebezpečí do takové míry jako normálně. Jejich únikové reflexy jsou oslabené, o čemž vědí také mnozí predátoři. A dokonale toho využívají.

Novinky
31. května 2022

KRNAP odstraňuje na svých říčkách překážky, migrace ryb bude snazší

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) upravuje vodní toky, aby byly vhodné pro migraci ryb a jiné živočichy. Informuje o tom Ekolist.cz.

Zahraničí
30. května 2022

Obří ryba z Mekongu vážila skoro dva metráky, rybáři raději povolali vědce

Neuvěřitelný úlovek se povedl před několika týdny kambodžským rybářům. V řece Mekong chytili obřího sladkovodního rejnoka o hmotnosti téměř 200 kg.

Poznávání
30. května 2022

Patří koi kapr do volných vod?

Rod kapr (Cyprinus) zahrnuje něco přes dvacet druhů. Přestože se kapr obecný (C. carpio Linnaeus, 1758) chová v našich vodách už několik staletí, jeho taxonomie, hlavně otázka jednotlivých poddruhů, není stále zcela dořešena.

Recepty
29. května 2022

Kapr v aspiku

Kapra umí připravit každý rybář na sto způsobů. Tenhle méně obvyklý recept je ideální pro rybářovu snídani...

Poznávání
27. května 2022

Duby na hrázích rybníků

Traduje se, že duby na hráze nových rybníků, popřípadě těch, které přestavoval, začal vysazovat Jakub Krčín z Jelčan. Pravděpodobně na tom trval, ale doubky na hráz sázel i Mikuláš Ruthard z Malešova, jistě i Štěpánek Netolický a možná někdo před nimi.

ČRS a MRS
26. května 2022

Vysazování nepůvodních druhů ryb bude jednodušší, rozhodla vláda

Vláda včera přijala návrh nařízení, které zjednoduší vysazování nepůvodních druhů ryb v ČR. Jde například o pstruha duhového, sivena amerického, amura bílého nebo několik druhů jesetera.

Novinky
26. května 2022

Rekord nádrže padl, kapr vážil přes magických 30 kg

V neděli 22. května se Markovi Hovorkovi z Brandýsa nad Labem povedl životní úlovek. Kapr, kterého zdolal na jezeru Štít, měl hmotnost neuvěřitelných 32,35 kg. „Myslím, že překonat tuhle rybu bude hodně těžké,“ usmívá se.

Novinky
25. května 2022

Užijte si rybářský víkend s celou rodinou, na Katlově se chystá Dětský den

Už šestý ročník akce Dětský den rybářských slavností proběhne v sobotu 28. května 2022 na jezeře Katlov u Červených Janovic. Na Katlově i Pohanu bude možné rybařit zdarma.

Ostatní
24. května 2022

Vázací večírek po letech

Lov na umělou mušku je vášeň, které podlehla spousta kamarádů a přátel. Někteří už jinak než s muškařskou udicí nechodí. Několik let jsem žil stejným životem a jediné, co jsem navazoval na koncový návazec, byly mušky, které jsem si vázal sám.

První Předchozí 1 46 54 55 56 57 58 66 156 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled