Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
před 120 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
před 121 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pstruh na grilu...
před 121 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Guláš ze sumce...
před 121 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval V létě najel čl...
před 121 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
15. ledna 2022

Sumec na másle

Tuhle dobrotu zvládne i kuchařský antitalent. K přípravě chutného obědu použijeme maso za hlavou ryby, které není tak tučné.

ČRS a MRS
14. ledna 2022

Budeme muset i nadále vyplňovat sumář úlovků? ČRS představil nový formát úlovkového lístku

S novým A4 formátem úlovkového lístku se mohou už letos setkat rybáři Územního svazu města Prahy a Středočeského územního svazu. Postupně se budou povolenky k lovu ryb vydávat na tomto novém úlovkovém lístku i v ostatních územních svazech. Jaké budou jeho hlavní přínosy?

Novinky
13. ledna 2022

Kolik kormoránů trápí slovenské rybáře?

Tisíce slovenských rybářů se v sobotu zapojí do pravidelného zimního sčítání kormoránů velkých na zimovištích.

Novinky
12. ledna 2022

„Jak ty ryby křičí, křičí na člověka...“ Valašská písničkářka ve videoklipu vzdává hold Bečvě

Od otravy Bečvy uběhlo už šestnáct měsíců. Viníka pořád neznáme. Lidem, kteří kolem řeky žijí, ovšem její osud vůbec není lhostejný. Valašská písničkářka Lucie Redlová natočila videoklip oslavující řeku Bečvu.

Poznávání
11. ledna 2022

Učíme se ve Vodňanech: Určování věku ryb

Věk ryby lze odhadnout více způsoby. Některé metody jsou přesnější, jiné méně. Co všechno k určení věku potřebujeme?

Šupiny
10. ledna 2022

Příběhy našich čtenářů: Jak to „klaplo“ s tlouštěm

Tlouště jsem nikdy nechytal záměrně. Avšak pokaždé mě jeho náhodné ulovení potěšilo. Můj příběh začíná ve čtvrtek večer, kdy jsem zbitý po celém dni padl před devátou hodinou večerní na pohovku a manželka povídá: „Zítra vezmu děti na plavání já. Nechceš jít na ryby?“

Praxe
9. ledna 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Pracujete správně s podběrákem?

Jistě jste již zažili u vody situaci, kdy jste měli zaseknutou velkou rybu, její vylovení se chýlilo ke konci a váš podběrák byl složený v batohu…

Praxe
7. ledna 2022

Jak ulovit candáta bez háčku

Zní to šíleně. To přece není možné… Myslel jsem si to i já, když mi Václav Rampich nabídl, že mě naučí, jak se dají chytat candáti bez háčku.

Novinky
6. ledna 2022

Vlk versus kormorán: Kdo působí větší škody?

Na náhradách škod způsobených predátory, jako jsou kormorán a vlk, vyplatil loni Liberecký kraj chovatelům přes 1,564 milionu korun. O pětinu víc než loni. Který z nich je pro rybáře a chovatele horší noční můrou?

ČRS a MRS
5. ledna 2022

Jaký je trest za nepřítomnost u udic, za lov po povolené době nebo za chytání na tři pruty? ČRS schválil Jednotný sazebník kárných opatření

Od začátku roku jsou tresty za rybářské přestupky spravedlivější. Začal totiž platit nový Jednotný sazebník kárných opatření, který je součástí Jednacího řádu. Nebudou je už navíc řešit dozorčí komise MO, ale kárný senát územního svazu. Na co si rybáři musí dát pozor?

Poznávání
4. ledna 2022

Záhadné jezírko v pražském Prokopském údolí

Asi žádného Pražana nepřekvapí, pokud se dostane do této oblasti, kolik návštěvníků obdivuje jezírko v dolní části údolí. Má více názvů: Prokopské, Hlubočepské či Rusalčino. To ale není podstatné.

Novinky
3. ledna 2022

Úhyn ryb v parkovém jezírku: Je to důsledek nezodpovědného chování lidí, tvrdí rybáři

V neděli 2. ledna zasahovali dobrovolní hasiči v městském parku v Chrudimi. V místním jezírku došlo k masivnímu úhynu ryb.

Praxe
2. ledna 2022

Na dírkách hrbit hřbet nemusíme

Člověk je tvor vynalézavý a často přemýšlí, jak si usnadnit život. Ve všech směrech. Tedy i při lovu na dírkách, máme-li je tedy vůbec v posledních časech kam vyvrtat. K vybavení rybáře lovícího pod ledem ledu patří i pomůcka, s níž se vybírá ledová tříšť z vyvrtané dírky.

Poznávání
1. ledna 2022

Garum, zapomenutá rybí omáčka

S módní vlnou konzumace asijských pokrmů se i u nás objevují jídla vařená podle receptů pocházejících z jihovýchodní Asie. Nechybí v nich ani zvláštní ochucovadlo, rybí omáčka.

První Předchozí 1 56 64 65 66 67 68 76 166 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled