Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 79 dny
Fotografie
kremenak.ivan@seznam.cz přidal úlovek Lín obecný...
před 79 dny
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Kapr obecný...
před 79 dny
Fotografie
Josef okomentoval Po osmiletém če...
před 79 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Po osmiletém če...
před 80 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
26. října 2022

Candáti se pravděpodobně udusili. Rybáři zahájili šetření kolem uhynulé násady na Dalešické přehradě

Včera jsme jako první informovali o zpackaném zarybňování na přehradě Dalešice, při kterém uhynuly stovky candátů. Jaký je další vývoj situace?

Novinky
25. října 2022

Stovky mrtvých candátů. Jak se „zarybňuje“ na moravské svazové vodě…

Do redakce nám přišlo video, na kterém jsou vidět následky vysazování candáta do přehrady Dalešice (461 056 - Jihlava 7-8).

ČRS a MRS
24. října 2022

Ceny povolenek ČRS a MRS na rok 2023: Kolik si připlatíme za možnost rybařit?

Český rybářský svaz i Moravský rybářský svaz už znají ceny povolenek na příští rok. Na rozdíl od roku 2022, kdy se ceny zvedaly jen kosmeticky, se teď zdražování týká většiny položek.

Praxe
24. října 2022

Vyrobte si plovátka, není to nic složitého

Letní pařáky přímo vybízely k lovu kaprů na hladině. Siluety kapřích těl se pomalu ploužily těsně pod hladinou a nabízenou nástrahu na dně vyloženě ignorovaly. Trochu zaujmout je dokázal snad jen kousek chlebové kůrky nebo měkkého voňavého rohlíku na hladině. A to jsou chvíle, kdy je dobré mít po ruce plovoucí nástrahu.

Recepty
23. října 2022

Fishermans chowder

Populární americká hustá rybí polévka krémové konzistence s kousky rybího masa. Lze použít mořské i sladkovodní ryby. V USA existuje mnoho variant této polévky, tady je jedna z nich – z lososa a tresky.

Rady začátečníkům
21. října 2022

Co by měl vědět každý začátečník: Lovíme z hrází rybníků

Asi před patnácti lety jsem lovil na Velkém rybníku u Kutné Hory na hrázi, kterou tvořila skála. Průzračně čistá voda umožňovala nádherný pohled na najíždějící kapry a později jsem mohl pohodlně sledovat i jejich záběry. Od těch dob lovím z hrází nejrůznějších rybníků tuze rád. Jsou to báječná místa.

Šupiny
20. října 2022

Netradiční úlovek z Vltavy zabral na wobbler

Tuto krásnou štiku jsem ulovil 16. října na přívlač wobblerem. Jde o čistého albína o délce 56 cm. Po vyfotografování jsem ho samozřejmě vrátil vodě, kterou byl revír Vltava 20.

Praxe
19. října 2022

Úspěch kousek od břehu

Mezi mé oblíbené rybářské disciplíny patří krátkodobé lovy v blízkosti břehu. Právě okraje stojatých vod jsou často zanedbávány. Neprávem. Při tom zde můžete nalézt velké kapry – téměř pod vámi.

Praxe
18. října 2022

Chytání kaprů na řece u stulíků

Začátek středního toku řeky Labe jsem v poslední době dlouho opomíjel, přitom to dříve byla moje velmi oblíbená destinace k rybolovu. Tentokrát ale nechci jít cestou dlouhých výprav a nekonečného čekání na velkou rybu, ale rychlého a akčního chytání. Zkrátka pokusit štěstěnu a ulovit některého z místních kapříků.

Novinky
17. října 2022

S plošným zákazem lovu z loděk nesouhlasíme, říká zástupce demonstrantů na ÚN Nechranice. Severočeský ÚS krok vysvětluje

Desítky rybářů o víkendu demonstrovaly na Údolní nádrži Nechranice proti zákazu lovu ryb z lodí. Ten zde platí od soboty 15. října z důvodu ochrany ohrožené populace candáta.

Novinky
17. října 2022

Noční finiš za doprovodu punkrockové kapely, 53 tisíc Kč na dobročinnost. Kaprařský Pohár předsedy ČRS je u konce

Na veslařském kanále v Račicích je dobojováno. V neděli dopoledne skončil 4. ročník Poháru předsedy ČRS, který byl zároveň mistrovstvím ČR v LRU položená. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

Novinky
16. října 2022

Pohár předsedy ČRS, den třetí: Ryby jsou stále hladovější, rozhodčí mají prošoupané kecky

Závodníky na kanále v Račicích čeká poslední noc. Brzy se dozvíme, kdo získá Pohár předsedy ČRS a zvítězí v 1. mistrovství ČR v LRU položená. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

Novinky
15. října 2022

Na závodě Pohár předsedy ČRS rybáři ulovili už přes 500 ryb! Blíží se studené počasí

4. ročník Poháru předsedy ČRS na veslařském kanále v Račicích je v plném proudu. Za 32 hodin se chytilo 522 ryb. Největší kapr váží zatím 9,54 kg. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

Novinky
14. října 2022

Končí ředitel České inspekce životního prostředí Erik Geuss. Odstupuje na vlastní žádost

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) zveřejnila zprávu, podle které podal její ředitel Erik Geuss žádost o odvolání z funkce ředitele. Odstoupit z funkce by měl 7. prosince 2022.

Novinky
14. října 2022

Pohár předsedy ČRS, den první: Závodníky trápí karasi a nebodovaní kapříci

Ve čtvrtek odstartoval čtvrtý ročník závodu Pohár předsedy ČRS v lovu kapra. Na račickém veslařském kanále se bude chytat nonstop až do neděle. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

První Předchozí 1 36 44 45 46 47 48 56 146 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled